Avhenger litt om meltype men , om man bruker grovt rugmel så blir det ca 30-32 gr karbohydrater for hele satsen...jeg deler pizzan i 9 store biter og klarer å spise 2-3 biter för jeg er mett....så kan regna i underkant av 3 gr pr bit.... + det man fyller på pizzaen. Jeg bruker mest kryddet tomatsaus (blandet av grossade tomater på boks + vitlök + yrter), strimlet salami, lök, svarteoliven, lite fersk paprika og masse ost :p
Kan godt bruke hvilet som helst mel fordi ost og egg er hovedsaken. Jeg brukte sist lördag 200gr ost og 3 egg og så grovt-spelt-mel...vet ikke hva det heter på norsk men svenskene snakker om dinkelmjöl. Melets andel av bunnen er jo så lite....mest bare for att henge vel bedre sammen. Bunnen er rätt mjuk när det er varmt men fastnar bra när kjöles. Og jeg har då lunsj-mat for resten av uken :D
Smak frem hvilket ost man liker/bruker etc....då blir smaken deretter. Man behöver heller ikke turkisk-youghurt, kan godt bruke 2-3dl kvark eller römme. Pröv först med 2 dl...hvis det virker ikke passe smörbar på bakepapiret...ha lite til. Mengdene er heller ikke så nöye...bra blir det uansett.
Jeg sprer deigen på ca 1 cm tykk lag på bakepapiret, men man kan lage större deig og smöre tykkere om man vil...da kanskje steketiden blir lite lengre. Man ser når det er ferdig när bunnen begynner å få lite farge.
Sist lagde vi 2 pizza...en etter det her oppskriften og en annen "tradisjonel" med durumhvete...min kjäreste mente att "min pizza" doftet mye mer delikat og bedre enn hans og tross att toppingene var helt like :p
Jeg fant grovt spelt mel :) Og jeg har tyrkisk yoghurt i kjøleskapet!
Jeg tenkte å ta opp kjøttdeig og lage denne til helga! Så lager jeg vanlig til ungene ;-)
Lykke til ;-) Håper att det smaker dig også...lördagspizza etter bastuen va faktisk det som jeg savnet mest för jeg fant denne oppskriften. Kjäresten har brusmaskin og vi fant light-cola-konsentrat som kan brukes...nå er lördagskveldene mine ekstakt som för, bare att nå kan jeg spise med god samvitenhet og ödelegger ikke ketoset :D
hei, første dag på karbodiett. elsker pizza så denne måå jeg prøve.:) kan du si meg hva du mener med msk? er det mellomstore skjeer??? er veldig spent på dette kostholdet og håper jeg finner mange gode oppskrifter.:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.