< Tilbake til oversikten

Nannahs stekte "kinaris"

#1

Nannah sa for siden:

1 middels blomkålhode
1 bit purre
2 fedd hvitløk
2-3 sopp
1/2 skinkeboks
3-4 never med Landlord bukettblanding
2-3 egg
5-6 ss soysaus
1 liten ts sesamolje
Smør lr olje til steking.

Riv kålen grovt på råkostjern. Ha den i en gryte lr wok sammen med smør/oljen og surr den nesten mør sammen med hvitløken.
Ha i soya/sesamolje og rør rundt. Hold kjelen varm.
Stek skinke og grønnsakene og bland i risen.
Pisk eggene lett sammen og lag en mellomting av omelett og eggerøre.
Del i småbiter/strimler og bland sammen med resten.
Du kan ha i hvilke grønnsaker du ønsker her...og tilsett gjerne noen reker også!


#2

Rin sa for siden:

Oi, det så godt ut - men hva er det i Landlord bukettblanding? :o


#3

Nannah sa for siden:

Den har iaf under 3
karber pr 100g:)


#4

SunnhetMedSirrup sa for siden:

smaker det "riktig" ? dette gira meg opp! dette elsker jeg sååå høyt!! :D


#5

Nannah sa for siden:

Jeg synes faktisk at det smaker kinamat!! :)
Tror sesamoljen er helt nødvendi dog.


#6

LiMe sa for siden:

Hva er Landlord bukettblanding?


#7

Nannah sa for siden:

grønsakblanding som du finner i frysedisken på REMA


#8

Liv sa for siden:

Du har ikke eggene rett i det andre og steker det da?
Har ikke så mye erfaring med stekt ris, men jeg har pleid å piske eggene sammen med en gaffel, og ha det rett i ris/gr,saksblandinga........;)


#9

Nannah sa for siden:

Om du bruker en wok så funker det sikkert, men jeg vill ha biter m egg.
Ikke eggebelegg på grønsakene... sort of...


#10

Kitt sa for siden:

Jeg trekker bare det andre litt til side i panna og steker eggerøra litt på siden. Den steker jo så fort at det går alltid greit!:D

Har lenge laget min variant av denne med det jeg måtte ha av kjøttrester etc. Kalles "risting" her i huset fordi innholdet varierer etter hva som er i kjøleskapet!
Etter at jeg begynte på ketolyse, lager jeg alt bortsett fra risen i en panne og har en liten panne ved siden av med de grønnsakene jeg vil ha som resten av gjengen ikke spiser.
Før jeg tar opp i risen til de andre, tar jeg en porsjon over i min lille panne og så får alle det de helt vil ha uten for mye styr!:D


#11

Nannah sa for siden:

Veldig lurt! :ja:


#12

gamlasnyeliv sa for siden:

Skal tro om man kan bruke five spice pouder ? Synes liksom ikke det smaker kinamat uten det.....
Noen som vet karbeinnholdet i det krydderet ?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.