< Tilbake til oversikten

Trenger tips til proteinpulver som skal brukes til bakst

#1

mofe sa for siden:

Tenkte å prøve meg ut på litt brødbaking med proteinpulver (følger noe ala fedon) - men hva er best å bruke? Noen tips?


#2

Rottis sa for siden:

Jeg bakte nettopp brød med soyaprotein av oppskriften som står i ketolyseboka. Brødet ble helt ok, men kommer nok ikke til å bruke det noe særlig. Minner mer om loff enn brød.

Skal sjekke opp hva soyaproteinet mitt heter - hvis det var det du mente?


#3

mofe sa for siden:

Japp :ja: :)


#4

Rottis sa for siden:

Olimp Sojavit heter det jeg har stående i skapet. Kjøpt på "bolebutikken" på Svinesund kjøpesenter.

En slik dunk.


#5

Kitt sa for siden:

Min heter Multipower Powershake og fås kjøpt på helsekosten!:)

Likner på

bare at min er nøytral i smaken og heter noe annet!:p


#6

Yonah sa for siden:

Går det an å kjøpe slikt pulver i mindre bokser? De jeg har sett er kjempestore og koster mange hundre kroner..


#7

Kitt sa for siden:

Tror nok de fleste typene finnes i mindre bokser, men da er de nok enda dyrere. Ikke for boksen, da, men sånn til sammen!


#8

mofe sa for siden:

Jepp, kan signere det.. da jeg handlet min, så kostet den bare 100 kroner mere enn en boks med halvparten så mye. Tror min kostet rundt 450,- eller noe sånt?


#9

Rottis sa for siden:

Jeg betalte ca 190 svenske for 750 gram :)


#10

Øystein sa for siden:

Bakemixen jeg bruker koster ca 340 pr Kg. Det er kanskje litt mye det selv om det ikke går så mye av den :rolleyes:


#11

Carisma sa for siden:

Det er jo mange av oss som er skeptiske til soyaprodukter, så jeg anbefaler Whey protein. Du får det for 198 for en kg på proteinfabrikken.no (søk på whey)


#12

mofe sa for siden:

.. så da er det egentlig sånn at alle proteinpulvere med nøytral smak kan brukes til baking, da?


#13

Carisma sa for siden:

Eneste "baksten" jeg har laget med mitt er mock danish, men det er det fungerer veldig fint hvertfall :o


#14

Chubby`s wife sa for siden:

Jeg bruker noe som heter Dalblads bakepro. Den er kjøpt i en bolebutikk i Sverige til rundt 250 kr, mener jeg å huske. 6g karber pr 100 g.

Brukte et par skjeer (medfølgende) i proteinbrødet i går. Godt brød, men har ikke regnet ut karbeinnholdet i brødet enda. Men har nå ikke tenkt å spise mer enn et par tynne skiver om dagen alikevel.


#15

Yonah sa for siden:

Men er det ikke en del karber i den da?


#16

Alkazelters sa for siden:

Det pleier å være litt mer karbohydrat i myseprotein (whey) enn i Soyaprotein. Typisk tror jeg myseproteinpulveret ligger på cirka 7-10 gram karbohydrat pr. 100 gram.


#17

Alkazelters sa for siden:

Jeg synes i alle fall det er verdt det med noen få karber mer, for å slippe soya!


#18

somaya sa for siden:

Dæven døtte, det var billig. Forstår godt at gubben alltid kjøper proteinpulver derifra, men han har slik med jordbærsmak - blæh.
Ser at det lønner seg å dra på harrytur til sverige ;)
Noen tips til annet enn soyaprotein og fiberhusk jeg skal skrive på lista?


#19

Kitt sa for siden:

Her er en link!

Titter du helt nederst på den siden, finner du andre linker med samme tema!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.