< Tilbake til oversikten

Eplekake uten sukker, melk og gluten

#1

Heidilla sa for siden:

250 g margarin uten melk
2 dl splenda
4 dl finkvernede mandler (evt. en del hasselnøtter og en del mandler, el.l.)
2 ts bakepulver
4 egg
Noen dråper vaniljeessens
2 ts kanel
2 epler (evt. fler)

Halvpisk eggene lett i en bolle.
Bland margarin med splenda, finkvernet mandel/nøtteblanding, bakepulver og kanel. Bland inn eggene og vaniljeessensen.
Hell røren i en mellomstor rund, smurt kakeform. Del eplene i båter og legg de i mønster i kaken.
Grovhakk litt mandler/nøtter, splenda og kanel, og strø over. (Evt. kun litt kanel.)
Stek ved 200 grader nederst i ovnen i 30-35 minutter.

Serverte denne som dessert i fårikållag - med is til for de som ville ha det - alle syntes den var nydelig :p


#2

Furine sa for siden:

Bytt ut margarin med smør - så ser dette digg ut! :)


#3

SunnhetMedSirrup sa for siden:

MARGARIN :eek::eek::eek: neida. med smør ser den kjempegod ut! ;)


#4

Heidilla sa for siden:

Jepp - margarinen er en mulighet for de som vil lage kaken melkefri. For alle andre er det bare å bytte ut med smør :D


#5

SunnhetMedSirrup sa for siden:

håper virkelig ingen(her på forumet)spiser margarin , egentlig :eek::eek::eek:


#6

Lisbeth Falling sa for siden:

Men når det gjelder epler, så mente jeg det er helt nei og fy på ketolyse og Atkins? Det er jo for mange karbohydrater....


#7

SunnhetMedSirrup sa for siden:

i grunn. hvis du begrenser deg er det jo ok.:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.