< Tilbake til oversikten

Ekte Smør

#1

SunnhetMedSirrup sa for siden:

fant ingen annen som hadde lagt ut dette.. så kunne ikke dy meg! denne er nesten opplagt da. de fleste har vel gjort det med et uhell...

du trenger:
-fløte, ønsket mengde.
-salt, hvis ønsket.

  • krydder, hvis ønsket. (kjempegodt med f.eks hvitløk!!)

pisk fløten til krem, men ikke stopp der! pisk til den blir fast og skiller seg. tøm av kjernmelken og tilsett krydder, salt.

dette smøret er søtere en vanlig smør, og min favoritt. :lol:

nå er det ikke noe problem for meg og få i seg nok fett, for det er så godt! :)



#3

Veggpryd sa for siden:

Det MÅ jeg bare teste! :D Nå spørs det om ikke grillsesongen blir med hjemmekjernet kryddersmør! :stortsmil


#4

Furine sa for siden:

Mmmmm! Hugsar vi laga smør på barneskulen i ein o-fagtime ein gong, med heilmelk i eit glas med skrulok, og alle fekk vere med å riste glaset, og til slutt var det blitt til smør. Kjempestas! :) Dette blir nok prøvd ein dag!


#5

Zincite sa for siden:

Hva pisker du med? Høres morsomt ut å prøve :)


#6

SunnhetMedSirrup sa for siden:

uhm faktisk.. tror jeg har jernteppe.. huff..

sånn visp med mottor! tror det var 4-600 MW


#7

Kanutten sa for siden:

Spiller ingen rolle hva man visper med, bare man visper lenge nok! :D

Forbi kremstadiet og vel så det! :p


#8

SunnhetMedSirrup sa for siden:

ja! til kremen "smelter" og skiller seg. :)


#9

LenaBeatrice sa for siden:

Blir helt fint smør :-)
Har laget det ved et uhell....noen ganger.

Ganske logisk egentlig det der, siden smør er laget av fløte :)


#10

LineJM sa for siden:

Hmm, hva gjør man med kjernemelken? Er det noe lurt å bruke den til? :rolleyes:


#11

Carisma sa for siden:

Herregud ja, husker at ingen andre på gruppa mi gadd å riste, så jeg hadde vondt i skuldra i ukesvis etterpå! :lol:


#12

LenaBeatrice sa for siden:

Svogeren min var på skogstur og skulle absolutt ha med fløte i ei litta flaske, til kaffe i pausa.
Det var ikke mye fløte i den flaska da han satte seg ned gitt.....bare smør!!!:)


#13

SunnhetMedSirrup sa for siden:

derfor er det litt rart at ingen har lakt det ut også..:confused:

jojo, det er i graaad enkelt, men det er jo noe av det vi spiser mest av! :)


#14

Sulphur sa for siden:

Hvor mange gram smør bli det av 1/3 l. fløte?


#15

SunnhetMedSirrup sa for siden:

har ikke skjekket. men har tenkt meg en tur snart og shoppe for uka. kansje onsdagen. da kan jeg jo skjekke ;)

men ellers.. kansje noen andre vet???


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.