Marianne sa for siden:
1 kylling
1 ss malt kokos
1 ss skåldede finhakkede mandler
1 ss finhakkede pistasjnøtter
1 ss sesamfrø
1 dl melk
1 dl kefir
6 kardemommefrø
2 stk kanelbark
6 hele nellik
1 finhakket løk
4 grønne friske chilipeppere
2 ss frisk ingefær
2-3 hvitløksfedd
safran (eller gurkemeie)
2 dl vann
1 dl olje
- Flå kyllingen og lag dype snitt i kjøttet.
- Mal sammen 2 ss ingefær, 4 grønne chilipeppere og 2-3 hvitløksfedd. Gni kyllingen godt inn med denne blandingen og sett den til side i 20 minutter.
- Varm opp oljen og brun løken ved middels varme.
- Ha i 1 ss kokospulver, 1 ss sesamfrø og 1 dl kefir. La også dette trekke i 5 min.
- Legg kyllingen i gryten sammen med alle de andre krydderne, unntatt safran/gurkem.
- La kyllingen trekke i 30 minutter. Øs stadig over kyllingen og snu den flere ganger.
- Rør ut safran (eller gurkemeie) i 1 dl melk og la det trekke videre ca. 15 minutter til kjøttet er ferdig.
Til hverdagsmat kan kylling- og kalkunkjøttdeig brukes og som oftest har jeg erstattet hele kryddere med teskjeer med finmalt, da dette er lettere å få tak i. Jeg har startet med 1 ts av hver type krydder og smakt meg fram. Jeg ville ikke brukt så mye hel chili..
Fra kokeboka Shah Jahan - Matgledens hus av Tor Fretheim/Khurram Ali.
Håper det smaker!