Det får du om du deler et blomkålhode i små buketter.
Og en kvart løk i biter.
Surr det i smør i en kjele til løken er blank.
Tilsett deretter fløte ikke så mye at det dekker kålen
men nok til å surre kålen mør i.
Når kålen kjennes gjenomkokt kjører du stavmixeren og smaker til m salt og pepper. Smaken er nydelig, og mye fyldigere enn om du har i fløten når kålen er kokt!
Hva med å bruke det som potetmos med godt kjøtt og brokkoli til? Eller med grove pølser (fra kjøttmaker, de er som regel uten karb også) og skikkelig sennep til.
Da er vi stikk motsatt - jeg synes ikke det er skikkelig middag med mindre jeg har tre separate ting :D
...men altså, som student, så er jo alt jeg spiser "gryte" - det er det eneste som kan fryses og varmes opp på skolen igjen. Men det er ikke det jeg foretrekker.
Ellers kan du jo teste forslagene mine, men kutte det i biter og ha det oppi mosen? Da blir det kanskje mer lapskausaktig.
Blomkålpurèn brukes som tilbehør til fx stekte lavkarbopølser,
karbonader,flesk eller "brennende kjærlighet".
Det er igrunnen bare fantasien som begrenser deg her:)
Takk takk for genial ide, Nannah! Sambo takka for nydeleg puré til middag i dag! Når eg har laga blomkålpuré tidlegare (på gamlemåten med å ha i fløten etterpå) har han sagt at tja, den var OK, men det var IKKJE så godt som potetmos. No var det anna lyd i pipa ja! :D
ideen er ikke suget av eget bryst...husker ikke hvor jeg snappet den opp..
men skrev den ned. Og det funka over all forventning:heia:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.