< Tilbake til oversikten

Fyldig og god blomkålpurè

#1

Nannah sa for siden:

Det får du om du deler et blomkålhode i små buketter.
Og en kvart løk i biter.
Surr det i smør i en kjele til løken er blank.
Tilsett deretter fløte ikke så mye at det dekker kålen
men nok til å surre kålen mør i.
Når kålen kjennes gjenomkokt kjører du stavmixeren og smaker til m salt og pepper. Smaken er nydelig, og mye fyldigere enn om du har i fløten når kålen er kokt!


#2

SunnhetMedSirrup sa for siden:

mm. har faktisk aldrig guddet og lage noe spesielt fantastisk. men det må jeg ordne opp i!

«hva anbefaler du og servere det sammen med?»

tror du det er godt og blande inn kjøttdeig? :)


#3

Margrethe sa for siden:

Hva med å bruke det som potetmos med godt kjøtt og brokkoli til? Eller med grove pølser (fra kjøttmaker, de er som regel uten karb også) og skikkelig sennep til.


#4

SunnhetMedSirrup sa for siden:

jeg liker ikke og ha mere en 1 rett på bordet! (eller 1 type mat, hvis det ikke er blandet alt sammen.)

aner ikke hvorfor.
men det er meg.:)

tacokjøttdeig + mos = got :)

skal prøves ! :)


#5

Margrethe sa for siden:

Da er vi stikk motsatt - jeg synes ikke det er skikkelig middag med mindre jeg har tre separate ting :D

...men altså, som student, så er jo alt jeg spiser "gryte" - det er det eneste som kan fryses og varmes opp på skolen igjen. Men det er ikke det jeg foretrekker.

Ellers kan du jo teste forslagene mine, men kutte det i biter og ha det oppi mosen? Da blir det kanskje mer lapskausaktig.


#6

Nannah sa for siden:

Blomkålpurèn brukes som tilbehør til fx stekte lavkarbopølser,
karbonader,flesk eller "brennende kjærlighet".
Det er igrunnen bare fantasien som begrenser deg her:)


#7

somaya sa for siden:

Denne så god ut. Skal testes :)


#8

SunnhetMedSirrup sa for siden:

kjøttdeig og potetmos er digg.

da må dette være digg! dette er frokost i morra :)


#9

Furine sa for siden:

Har nettopp laga ferdig denne! Nyyydeleg! Eg raspa i litt muskat i tillegg, bur saman med ein muskatoman ;)


#10

SunnhetMedSirrup sa for siden:

tok den til frokost jeg :)

det skulle jeg aldrig ha gjort§§

nå vil jeg bare ha mere:p*


#11

Furine sa for siden:

Takk takk for genial ide, Nannah! Sambo takka for nydeleg puré til middag i dag! Når eg har laga blomkålpuré tidlegare (på gamlemåten med å ha i fløten etterpå) har han sagt at tja, den var OK, men det var IKKJE så godt som potetmos. No var det anna lyd i pipa ja! :D


#12

Anne sa for siden:

Smart, Nannah.
Dette må prøves neste gang :ja:

Takk for tips:klem:


#13

Nannah sa for siden:

ideen er ikke suget av eget bryst...husker ikke hvor jeg snappet den opp..
men skrev den ned. Og det funka over all forventning:heia:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.