Jeg er ikke så fryktelig glad i nøtter.. eller egentlig ikke i det hele tatt, bortsett fra mandler i gløgg, av en eller annen merkelig grunn.. :o
Men det skal jo være så sunt, så jeg lurte på om det var noen som hadde noen gode tips til hvordan jeg kan få dem i meg uten å grine på nesen? Malt, f.eks?
Liker også valnøtter i waldorfsalat.
Jeg drikker/spiser endel smoothie, kanskje jeg kan mose noen i den? Eller knuse? :o
Har du smakt mandelsmør? Jeg har kjøpt det i helsekostbutikken her jeg bor - og det var fantastisk godt! Det smakte på en måte litt søtt og ikke likt mandler synes jeg. De hadde to typer, en til 65 kroner! og et annet merke som var billigere (30-et eller annet).
Jeg kjøpte det når jeg gikk på south beach og jeg klarte ikke slutte å spise det. Spiste masse mandelsmør hver dag, spesielt sammen med vaniljekesam er det helt rått!
Har også kjøpt peanøttsmør uten sukker i helsekosten, og det også syntes jeg var godt. Jeg vet de har cashewsmør også.
[color=teal][/color]
[color=teal][/color]
[color=teal][/color]
[color=teal][/color]
Du kan lage smoothies ja, det er jo utrolig hvor sunt og godt disse kan bli. Nøttene blir malt, ellers så kan du bruke valnøttolje, som jeg brukte i den siste oppskriften i tråden:
[color=teal][/color] forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1692&highlight=smoothies
[color=teal][/color]
[color=teal][/color]
Du kan, som du selv foreslår, male dem og bruke som mel i bakeoppskrifter (selv om det ikke er det du trenger i det daglige kosthold). 1 del mel erstattes av: 1/3 malte mandler, 1/3 soyamel og 1/3 fint speltmel. Dette er fra Kokeboken naturlig slank av fedon.
[color=teal][/color]
[color=teal][/color]
Du kan selvsagt lage Pesto, der er pinjekjernene umerkelige ;) forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2783&highlight=pesto
[color=teal][/color]
[color=teal][/color]
Jeg lette litt og fant en sannsynligvis fantastisk oppskrift på en slags chips, som jeg også må poste under oppskrifter:
[color=teal][/color]
Kanskje halvparten av speltmelet kan erstattes med soyamel? Det skal jeg prøve, skal se om jeg får gjort det i dag.
[color=teal][/color] Cheddar Pecan Crisps
ca. 50 stykker [color=teal][/color]
Sett ovnen på 175 grader
[color=teal][/color]
1/2 kopp (1,2 dl) mykt usaltet smør
2 kopper (4,5 dl) revet Cheddar
1 stor eggeplomme
1/2 ts salt
1/2 ts kajenne
1,6 dl fint sammalt spelt
1,6 dl finmalte pecannøtter
[color=teal][/color]
Bland smør og revet ost i en mikser/food processor og når det er blandet ha oppi resten av ingrediensene.
[color=teal][/color]
Rull teskjeer med deig til boller og sett på bakepapirkledd bakeplate med 7,5 cm avstand. Trykk kakene flate til de blir 3-4 cm store. Stekes midt i ovnen 15-18 minutter.
[color=teal][/color]
Dessuten:
[color=teal][/color]
I den pakistanske kokeboka mi, vet jeg det er flere oppskrifter hvor malte mandler er brukt sammen med kjøttdeig i gryteretter. Jeg bruker kalkun- og kyllingkjøttdeig og tilsetter masse krydder. Skal finne oppskrift og poste under Oppskrifter.
De oppskriftene jeg har prøvd i denne boka, er fantastisk gode, så jeg tviler ikke på at denne med malte mandler også smaker godt!
[color=teal][/color]
Bon Appetitt!
Marianne
Bruker den lille forrest der...... tror mixeren er 600 W. Har den på lav puls når jeg bruker den til nøtter. Brukte den senest i dag da jeg lagde nøttemuffinsene...:p
Dynk vann over dem og strø på salt. Det er godt med nøtter i salat, synes jeg. men du, har du smakt sesamfrøsmør, knuste sesamfrø? Tahini kalles det,men pass på å kjøpe av merket Monk for de andre har harsk smak. Monk sin er himmelsk. Litt salt på er godt. Det kan brukes som erstatning for smør på fedonbrød/juksebrød med kjøttpålegg oppå, med hell.
Lag smør av dem og bruk smøret til å lage kake, brød, knekkebrød ol. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.