< Tilbake til oversikten

Asiatisk laksegryte

#1

Sungrazer sa for siden:

Hei,

Jeg fant denne oppskriftet på dinmat.aftenposten.no, og den ser veldig god ut, men jeg er usikker på karbohydratinnholdet. Er det noen som kan finne ut hvor mange karbohydrater det er i den? Mange av indigriensene er for meg ukjente. Det står at den skal serveres med ris men d'oh! det trenger man ikke ;) Det er nok mer enn nok kbh i den fra før. Hehe!

dinmat.aftenposten.no/content/view/full/31963

Ingredienser:

500 g Laksefilet
3 dl Kokosmelk
2 ss Rød karripasta
4 dl Fiskebuljong
2 ts Fiskesaus
3 Limeblader
1 Sitrongress
200 g Pak choy
1 Aubergine
100 g Asparges-bønner
Salt
Thailandsk basilikum

Framgangsmåte:

Surr karripastaen med litt olje i en romslig kjele.
Tilsett sitrongresset, limeblad og aubergine.
Hell i kokosmelken og fiskebuljongen.
Sett ned varmen, legg på et lokk og la det koke i 10 minutter.
Tilsett resten av grønnsakene og kok i ca. 5 minutter.
Smak til med salt.
Legg i laksebitene og la de trekke i 2 – 3 minutter.
Strø over basilikum eller koriander


#2

Carisma sa for siden:

Den kan umulig ha særlig mye karbo. Kokkosmelk varierer litt fra merke til merke, så sjekk på boksen først.
Pak Choy har 2,2g pr 100g i følge matvareguiden.

Tror jammen dette blir moddagen i morgen :ja:


#3

Sungrazer sa for siden:

Nam - skal jeg også prøve den i løpet av de nærmeste dagene. Forøvrig så bugner jo den siden av lavkarbo-oppskrifter kan det se ut som. :) Jippi!


#4

Carisma sa for siden:

Så lenge man dropper ris/poteter osv er det utrolig mye å finne rundt omkring :ja: Bruker selv matprat en god del, og aperitif.no


#5

Lillevoff sa for siden:

Jeg lagde min egen vri på denne i går.

1 boks kokosmelk
5dl grønnsaksbuljong
400g laksefilet

Et passende stykke purre skåret i tynne, tynne skiver
En liten rødløk, også i tynne skiver
2 stk rød chili

Krydder: ingefær, karri og koriander

Er superforkjøla, så denne var sterk og god. Brukte en hel chili og en chili hvor jeg fjernet frøene. Enda godt, fordi suppa var inmari sterk. :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.