
LenaBeatrice sa for siden:
Kopierer teksten fra bloggen min:
Et eller annet sted på nettet har jeg lest at man kan bruke eggeplomme til å jevne saus så den blir tykkere.
Det måtte jeg prøve i dag, og det funket helt utmerket!
Vi hadde skinkesteik til middag i dag, og jeg brukte krafta fra denne steika til sausen
Tekst til bilde 1:
Dette ble resultatet. Sausen ble brun og fin og passe tykk. Smakte veldig godt!
Jeg silte krafta fra steika over i en liten kjele, vispet i en eggeplomme og lot det hele småkoke en liten stund.
Jeg hadde veldig lite kraft, 1-2 dl, og det holdt med en plomme, men jeg tror man trenger mere hvis man har mere kraft.
Hadde ikke i noe ekstra for å få til brunfargen, den ble sånn av seg selv
Tekst til bilde 2:
Jeg kuttet purre, selleri og gulerøtter som jeg la under steika i en ildfast form. I tillegg la jeg på noen klatter med smør og litt buljongpulver. Det ble kjempegod kraft, og det var denne jeg jevnet med eggeplomme