De siste dagene har jeg bevisst spist mer karber med tanke på eventuelt skifte til South Beach. Jeg var jo forbedt på å dette rett ut av ketose i det jeg beveget meg over 15-20 gram (ikke at jeg teller så nøye, men man leser jo på det man spiser) men jeg er enda i fin ketose. De siste dagene har jeg spist
muffins med spinat og feta
lavkarbo tortillas med hummus, avocado og kjøtt
salat med masse godt i
flax seed crackers (eventyrlig gode og 2 karber pr 5 kjeks!) med hummus (lite kick ja)
noe kjøtt og grønnsaker til middag (idag hadde jeg 200 gram kål stekt med bacon, fløte og smør, i går hadde jeg blomkål med kylling)
tilsammen 75 gram 85% lindt sjokolade i form av sjokoladetrøfler for å feire tantetilværelsen (fordelt over to dager)
Grovt anslag skulle tilsi ca 30-35 gram karber - hummusen og sjokoladen bidrar kraftig... :P
Jeg er enda i ketose, kroppen føles fin og magen kjennes ut som den jobber fordi den får mer fiber å jobbe med. Nå har jeg lurt meg selv lenge nok med at det er greit at vekten står i ro fordi jeg tilpasser meg lavkarbo - jeg er tilpasset, nå må jeg kutte kalorier - og derfor vurderer jeg å bytte til South Beach. Men siden jeg enda er i ketose, er det da greit å spise som jeg gjør? Jeg tror nemlig at om jeg nå kutter i smør, ost og fløteforbruket (og erstatter sjokoladen med enda mer grønnsaker) - da skal jeg både holde meg mett og få i meg lite nok kalorier til at kroppen min skjønner at den må ta av egne, enorme lagre... Men jeg tenkte høre med dere erfarne hva dere mener før jeg innstiller meg på at dette er det jeg gjør.
Jeg går ikke ned om jeg ligger under 20 karber, jeg!:p
Mellom 20-30 et sted er fint for meg. Er i ketose opp til 50 ca, men da går jeg heller ikke ned.
Det er jo litt begrenset hvor mye fiber man får i seg fra salat og blomkål da... Jeg er vant til svart rugbrød og en kilo gulrøtter om dagen, så magen min merker godt at det er mindre fiber nå.
Jeg har ikke hatt noen problemer verken på ene eller andre måten, men avføringen min er definitivt hardere nå og maten bruker lengre tid gjennom systemet. Det er gjerne det at det er sånn jeg er vant til at kroppen fungerer, så det føles mer riktig.
Problemet mitt til nå har vært at jeg er i ketose, men går OPP i vekt. Målebuksen min får jeg knapt igjen nå og den er direkte ubehagelig å sitte i. Det var den ikke før jeg begynte på ketose.
Men jeg liker å ha stabilt blodsukker, derfor gir jeg meg ikke helt enda. Men jeg teller virkelig på knappene - jeg har ikke "råd" til å gå opp i vekt.
Jeg teller ikke nøyaktig hvor mange karber som blir spist iløpet av en dag. Har gått ned 21 kg på ca 6 mnd, og det har vært lekende lett. Planlegging kan ofte bli slitsomt i lengden, og man føler lettere at det blir en jobb enn en glede å spise lavkarbo.
Jeg synes også lavkarbo er kjempebra. Men når jeg legger på meg istedet for å gå ned, da må jeg innse at det ikke passer for meg i den formen jeg har prøvd til nå.
Nå skal jeg fortsette å spise lavkarbo, men kutte ned noe på fettinntaket og øke opp i protein - samt ha et øye med kaloriene også.
I går kontrollførte jeg hva jeg har spist en del dager. Jeg har ligget på ca 4% karbo, 75-80% fett og resten protein - og lagt på meg. Dessuten har jeg forstått det slik at glukogenesen ikke nødvendigvis gir omdanner protein til glukose så lenge man er i kaloriunderskudd og ketose. Det var en diskusjon om det her.
Haha, takk for tilliten. Men jeg har nok 20-30 kilo for mye. Jeg veiet 78 i fjor og kunne godt gaatt ned 10 til... naa har jeg gaatt opp ca 15 istedet.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.