< Tilbake til oversikten

Trenger litt hjelp jeg

#1

stinemarie sa for siden:

Jeg har nå slanket meg i 3 uker.
Fra å bare spise karbohydrater omtrent har jeg nå, kuttet ut all ris, potet, pasta og brød. Men jeg har spist gulerøtter, da jeg synes dette passer utmerket til middag. Men etter å ha lest her inne så er ikke dette så bra?

Jeg synes det er utrolig vanskelig å omstille seg fra å telle kcal til å telle karbohydrater. Derfor lurer jeg på om noen kan gi meg noen tips i forhold til hva jeg kan spise i løpet av en dag.

Dette har jeg spist til nå denne uken:
Man: 1 røkt kjøttpølse u skinn og en halv løk, melon, 2 kyllingbiter og salat til kvelds.

Tir: Salat med kylling og feta, kyllingfilet med sopp, løk og squas (hvordan skrives dette igjen da tro)

Ons: Salat med kylling og feta, 1 kjøttpølse uten skinn og stekt sopp og løk.

Ser nå at jeg bare har to måltider per dag. Det er kanskje litt lite :hm: Eller har ikke det noe å si?

Jeg er også insulinresistent om det skulle ha noe å si :o

Trenger hjelp; så blir veldig glad for litt råd og veiledning :D


#2

Kitt sa for siden:

Satser du på ketolyse, er gulerøtter helt FY!:p

Har du lest boken?

Her er i hvert fall en kjapp versjon om LCHF i all enkelhet!

Kjøttpølser inneholder også en god del karber, ca 6, tror jeg, og hundre gram pølse er ikke så mye!

Du skal spise deg passe mett hver gang du er sulten. Hvor ofte og hvor mange måltider, er opp til deg og sultfølelsen din!;)


#3

stinemarie sa for siden:

Jeg har ikke fulgt ketolyse til nå; jeg er så usikker på hva jeg skal gjøre. Følge ketolyse eller telle kcal men men samtidig innta minmalt med karber.
Ja i kjøttpølse er det 6 karber per 100g.


#4

stinemarie sa for siden:

Ja og så er det 100 g kjøtt pølse jeg har spist hver av disse dagene.


#5

klompenmio sa for siden:

Ser du har flott nedgang Stine. Lykke til videre:o


#6

Babyblue sa for siden:

I mitt kjøleskap har jeg alltid egg, fløte, kjøttdeig, kylling, gulost, krydderost (de fleste kremoster er greie, men ikke brunost), boks med chamignon, boks med hakkede tomater, løk, squash, brokkoli.

Andre gode ting er feite sauser, fisk, cottage cheese og te.

Fy ting er generelt ting med mye sukker og stivelse.


#7

Fungirl sa for siden:

Selv mener jeg at du spiser alltfor lite og altfor lite fett. Når man kutter ned på karbsene så må man har mer fett og proteiner for å bli mett.
Og selv om man bare skal spise når man er sulten så synes jeg at to såpass små måltider uten fett til er for lite.
Anbefaler deg å legge vekk kcal-tellinga for en stund og heller kutte ned på karbsene, finn en retning som Ketolyse, Atkins osv eller les på www.lchfnorge.no

Lykke til :)



#9

Margrethe sa for siden:

Jeg teller kalorier, men spiser minimalt med karbohydrater i tillegg slik at jeg er i ketose. Det ser ut til å fungere for meg.

Jeg spiser typisk:

  • 2 egg/ostelapper med philadelphia og salami til frokost
  • salat (med ymse grønnsaker) med kylling/biffstrimler og dressing til lunch
  • middag av noe slag, som regel kjøtt av noe slag tilberedt med moderate mengder fløte/rømme/smør og med en god porsjon brokkoli/squash/blomkål/sopp til. Jeg har gått over til noe som heter half&half fløte her - det er litt mer karber, men også færre kalorier.

Jeg ender (i følge diett.no) sånn omtrent på 15-1600 kcal og en fordeling på ca 5%karbo, 35%protein og 60% fett.


#10

luringen sa for siden:

du spiser aaalt for lite..syns jeg da.


#11

stinemarie sa for siden:

Har du sjekket bloggen min også?

Er litt varierende hvor mye jeg spiser i løpet av en dag. Men nå som blodsukkeret mitt er så stabilt og denne fete maten metter mye mere enn jeg er vandt med så blir det liksom ikke behov for mere.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.