< Tilbake til oversikten

Marsipan!

#1

Ulex sa for siden:

Jeg laget marsipan med Splenda i går og synes den ble deilig. Brukte mandelmel som jeg fant i Frankrike, men vanlige skåldete, malte mandler blir jo det samme. Slik gjorde jeg det:

Marsipan, lavkarboutgave
125 g mandelmel
Drøyt 1 dl Splenda
1/2 ts tragant (planteekstrakt som gjør marsipanen seig, selges på apotek)
1 liten eggehvite
2 ss Grand Marnier
50 g mørk sjokolade (med minst 70% kakao)
1/2 ts cocosa

Kjør Splenda i blenderen til det får konsistens som melis.
Bland mandelmel, tragant og Splenda.
Visp eggehviten lett og rør den inn i mandelmassen sammen med Grand Marnier.
Nå har du marsipanmassen klar. Trill kuler av den og sett kulene kaldt mens du gjør klart sjokoladetrekket.

Kok opp vann i en stor kjele og ta kjelen av plata.
Sett en bolle over kjelen - den skal ikke komme borti vannet.
Ha sjokolade og cocosa i bollen og rør forsiktig til det er smeltet.
Så er det bare å hele sjokolade over kulene, evt. å dyppe dem i sjokoladen hvis du synes det er enklere.

Ferdig! Sett kjølig og vent på at sjokoladen stivner. :sikle:

God jul!

Ulex


#2

Aline sa for siden:

lurt å lage de rett før!! :) så man ikke spiser opp alle før gjestene kommer...? ;) ;)

:D

god jul!!


#3

Nille sa for siden:

Lagde denne i en fart i ettermiddag. Brukte 50/50 Splenda/Natreen fordi jeg ikke hadde nok Splenda igjen. Må bruke litt mer enn 1/2 kopp neste gang - tror jeg. Hadde ikke Grand Marnier heller - men marsipanen ble god den ! Brukte Lindt Madagaskar 70% og Cocosa - neste gang skal jeg la sjokoladen kjølne litt mer før jeg har den på......

For meg er den søt nok - men jeg skal teste den ut på andre i morgen....... Håper på en måte at de IKKE liker den :p


#4

Aline sa for siden:

:D :D :D


#5

Hyper sa for siden:

Kan man kjøre splenda i en blender-til melis?...
sånn blender man lager smoothie i?
Jeg har ikke kjøkkenmaskin nemlig....


#6

Nille sa for siden:

Ja, det kan du. Det funka for meg iallefall !:D


#7

Hyper sa for siden:

Da skal jeg prøve det i morra...Med smelta sjokolade, og i syltetøyglass pynta med decoupage, blir det fiinfine julegaver;)


#8

Nille sa for siden:

Husk at mandlene må tørke et par dager etter skolding, ellers blir ikke marsipanen vellykket


#9

Hyper sa for siden:

Må jeg skolde de da?...Kransekakemasse er vel laget med mandler som ikke er skoldet?..Og det er jo kjempegodt;)


#10

Nille sa for siden:

ååå unnskyld, trodde det var marsipan du skulle lage jeg :o


#11

Hyper sa for siden:

Jooo..det ER marsipan jeg skal lage...Men tenkte at om jeg ikke skolder mandlene, blir det som kransekakemasse?Sant?...
Kan jo font dyppe den i sjokolade også..Godt det;)?..


#12

Nille sa for siden:

Med skall blir hverken smak eller useende som ordentlig marsipan - den er jo tilnærmet hvit, med skall blir den som kransekake - litt gråbrun med brune flekker. Det sitter også litt smak i skallet, men det blir sikkert godt for det ! Fortell hvordan det blir da ! :D


#13

Hyper sa for siden:

Will do;)

Husker jeg fikk sånne kransekakestenger da jeg var liten, som var dyppet i sjokolade på endene..Søsteren min jobbet på bakeri nemlig...hehe..

jeg skal prøve i morra tenker jeg, så rapporterer jeg resultatet!:)


#14

Summer sa for siden:

Vi har laget både grov og lys marsipan. Begge deler er godt. Og ikke tørket vi mandlene før vi laget den heller, - men da hadde vi eggehvite i, og da er det jo viktig å passe på å ha den i kjøleskap. :)


#15

tess81 sa for siden:

Her kommer et dumt spm, men hva er Grand Marnier??
Jeg burde sikkert vite det men....:cool:


#16

Nille sa for siden:

Grand Marnier er en likør....:) En fin og dyr sådann.....


#17

tess81 sa for siden:

ååååå, hmmm har ikke sånn:( men den blir vel god uten også får mi håpe.. tenkte jeg skulle dra på apoteket og kjøpe tragant i morra....liker at ting er seige, og det gjør mamma også.....hmm men kom til å tenke på noe, seig marsipan?? :lol: vet at kransekake er best seig, men marsipan???


#18

Nille sa for siden:

Den blir mindre tørr og henger bedre sammen med tragant.

Jeg har forresten laget i dag - både "vanlig" marsipan med splenda og aprikos marsipan. Sistnevnte ble best. Da jeg lagde dem syns jeg at alt ble for søtt. Men når jeg har smakt på det nå er faktisk den vanlig marsipanen litt for lite søt. Jaja......


#19

shallow sa for siden:

[INDENT]Jeg kjører de skoldede mandlene 1 time halvannen i stekovnen på litt under 100 grader. - Men om dette er nok vet jeg ikke. I alle fall ble de nå marsipan.

[/INDENT]Shallow


#20

Summer sa for siden:

Hva er det? Mandler og aprikos kjørt sammen?

#21

Nille sa for siden:

Jeg laget fra oppskriften til Guro ... får ikke klippet og limt i dag ser det ut til (maskina mi på jobb vil ikke), så om du søker opp marsipan og brukernavn Guro og velger tråder så kommer den øverst. Post nr. 1 i den tråden. Det står det oppskrift både på vanlig marsipan og aprikosmarsipan. Syns den vanlige marsipanen ble veldig tørr (feil forhold mellom mandler og eggehviter tror jeg) og skjønte ikke hvorfor, men så oppdaget jeg at det jo var en helt annen marsipan enn den jeg lagde i fjor, for da laget jeg fra oppskriften i denne tråden her.....:p Aprikosmarsipanen ble litt for klissete, så jeg blandet i litt av den vanlige......(den tørre...)


#22

tess81 sa for siden:

lager du me fruktose???


#23

jeef-micro sa for siden:

jeg lagde med fruktose i fjor... are kjørte den med stavmixer til det ble melis av den


#24

tess81 sa for siden:

hmm glemte å piske eggehviten lett, har jeg ødelagt alt nå??:mad:

blir jo ikke en masse, alt er jo løst hvis noen skjønner

å trenger svar nå


#25

Summer sa for siden:

Kansje du bare skal kjøre den ekstra i maskinen? Jeg kjørte med upisket eggehvite og fruktose som ikke var melis, og den ble helt fin når jeg knadde den. :)


#26

tess81 sa for siden:

hmm, da prøver jeg det, kjørte du med grind??


#27

Summer sa for siden:

Grind?

Jeg kjørte i kjøkkemaskinen med knivblad...


#28

tess81 sa for siden:

nå ligger den i kjøleskapet, innpakket i plast, skal trille kuler i morra og dyppe i sjokkis........blei god:p

Takk for hjelp :klem:


#29

Nille sa for siden:

Sorry, glemte å si det, jeg brukte Splenda som jeg hadde laget "melis" av.
[color=purple][/color]
[color=purple][/color]



#31

Ninja sa for siden:

Har en kransekake oppskrift jeg har tenkt til å prøve:) Det står at halv parten av mandlene skal skoldes, skal du tørke i et par dager?? Det står ikke der, men er det en slags selvfølge??


#32

tess81 sa for siden:

[quote=jeef-micro;222823]


#33

tess81 sa for siden:

godt spm, rart at det ikke står iallfall, men du kan jo tørke de på rett under 100grader i ca 1 1/2 time som Shallow skriver.....


#34

bia sa for siden:

Mmm.... Og jeg som har lett etter en sånn oppskrifT!!! Er denne diabetikervennlig også?


#35

Summer sa for siden:

Ja. :)

Du kan jo bruke hvilket søtstoff du vil, og det er jo små mengder fruktose (2ss), så det vil jeg si.


#36

Mum 4 2 sa for siden:

Her er Guros oppskrift

Aprikosmarsipan ?*

· 100 g skållede mandler, malte
· 100 g tørkede, myke aprikoser i skiver
· 50 g fruktosemelis
kjøres sammen i hurtigmikser/ foodprosessor. Tilsett
· 1-2 ts eggehviter
og kjør videre til den samler seg og får marsipankonsistens. Form pølser og dypp i smeltet sjokolade. Eller bruk som fyll i marsipanbrød.

Fra denne tråden:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2208


#37

Ninja sa for siden:

Om en ikke har mandelmel, hvor mange gram mandler skal man male??


#38

MorStine sa for siden:

Drar opp denne tråden igjen jeg... Åh... Jeg SKAL lage marsipan, jah! Dere skriver kjøkkenmaskin, jeg har bare blender, men tror dere det duger? Lager marsipan hvert år, men jeg bruker bare mandelkverna fra Tupperware og knar det sammen... Kan man ikke det med denne/disse oppskriftene?


#39

tess81 sa for siden:

morstine :


#40

Mayella sa for siden:

Denne smakte jo helt som "Gullbrød" man kjøper på butikken.
NAM NAM!!!!
BARE Å prøve å ikke spise for mye da...


#41

terry sa for siden:

Har lagd kransekaker fingre flere ganger nå. Kjempegodt. Men jeg får dem ikke "seig". Syns de blir litt tørr selv med litt under en halv ts tragant på 200g mandel. Bruker 2 eggehviter og 2 dl splenda (kjørt til melis).
Har prøvd med forsjellige steketider også men enten blir de enda tørrere eller for lite stekt.
Noen forslag?


#42

LilleRosin sa for siden:

Jeg lagde kransekake fingre for noen dager siden, og mine ble seige. Etter at deigen var ferdig varmet jeg den forsiktig i en kjele, så lot jeg den stå i kjøleskapet over natta.


#43

Karbosara sa for siden:

Jeg har laget marsipan i dag...(i går...hehe) og den ble helt fin, men jeg må innrømme at jeg syns Splendaen gir en ettersmak jeg iike helt greier...det er akkurat som at den manglet den siste lille piffen. Tenkte jeg skulle prøve med flytende suketter i morgen...(senere i dag...)

Har noen erfaring med at det Må være strøsuketter som males til melis, for at konsistensen skal bli vellykket? For da må jeg ut og handle...


#44

Vitra sa for siden:

Denne lagde jeg i helga. Brukte 125 g malte mandler, ca 1 dl splenda og 1 stk eggehvite. Trilla kuler som jeg dyppet i ca 50 gram smelta mørk sjokolade (fra Sukkerfritt).
Dette ble en himmelsk opplevelse for en sjokoholiker på "tørk" :p
Anbefales!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.