< Tilbake til oversikten

Gluten- og melkefri utgave av Karins aller beste brød

#1

bondetuppa sa for siden:

Har tatt meg den frihet og endret litt på Karins aller best brød. Det orginale brødet hennes er KJEMPEGODT og anbefales til alle som ikke har gluten og melkeintoleranse:p
Her følger imidlertid en modifisert utgave. Denne blir ikke like luftig som Karins brød og inneholder flere karber, men er det jeg kaller "godt brukanes"

6 store egg
ca 1/2 dl olje (Raps, oliven - hva du måtte ønske!).
3 ts bakepulver
3 ts splenda
1 ts salt
2 ss fiber husk
2 ts johannesbrødkjernemel/nestagel
60 g kokosmel
ca 150 g gulrot som er raspet eller hakket i maskin. Har planer om å prøve med squash.
4 ss soyamel
40 g linfrø

I tillegg til det, enten -

Alt 1:
75 g valnøtter
40 g solsikkefrø

Alt 2:
70 g solsikkefrø
40 g sesamfrø
Jeg hiver somregel bare alt oppi food prosessoren etterhvert som jeg finner det frem og lar maskinen gå litt slik at alt blir godt blandet.
La det stå 10 - 15 min. Johannesbrødkjernemelet ( jbkm) og fiberhusken må ha litt tid til å virke.
Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir. Press det ned og glatt godt over overflaten.

Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min.
Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min.
Ta ut brødet, ta det ut av formen og fjern bakepapiret. Legg tilbake i ovnen på rist. Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min.

Avkjøl på rist. .

Stekemetoden gjør at du får et brød med skorpe.


#2

GHB sa for siden:

CAMILLAS NØTTEBRØD.
Sakset fra ukas "Hjemmet":

360 g mandler
200 g valnøtter
100 g paranøtter
60 g linfrø
200 g smør
12 stk. egg
3 ts. bakepulver
1 1/2 ts. fiber blandet ut i vann
sesamfrø

Skru ovnen på 180 grader.
Finmal mandler og nøtter.
Smelt smøret.
Bland alle inngrediensene i en bolle.
Fordel røren jevnt utover smurt stekebrett,
og dryss sesamfrø over.
Stek i ovnen i ca. 15 min.,
eller til det ikke henger noe igjen når du stikker en spiss kniv i brødet.
Avkjøl, og del opp i ruter.

Andre typer frø eller nøtter kan brukes i stedet.


#3

bondetuppa sa for siden:

Har prøvd å erstatte 150 g gulrot med 100 g squash. Virket utmerket, men brødet fikk en litt "tristere" farge:p


#4

Camilla M sa for siden:

1 1/2 ts fiber = fiberhusk


#5

Karin sa for siden:

Superbra at dere gjør dette! Jeg er veldig glad for alt som blir til mer å velge på.

Men det har ingenting med mitt brød å gjøre, da. Så dere trenger ikke å ha mitt navn på toppen. Kan godt skrive i første innlegg om dere var inspirert av mitt brød, men jeg trenger ikke (og bør ikke) ha mitt navn på dette!


#6

misslinda sa for siden:

Da har jeg bakt det brødet som står øverst. Står i ovnen nå, så jeg håper at det faller i smak, så etterpå at det skulle stå en stund før det skulle i ovnen, men fikk stått i nesten 10 min hvertfall, så håper det blir suksess. Lukter hvertfall himmelsk.

Bare angrer litt på at jeg ikke så på klokka før jeg begynte :eek::eek: Blir sent i kveld gitt :P


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.