< Tilbake til oversikten

Eurodiett fase 2 - oppskrifter

#1

grotingeling sa for siden:

Holder på å samle sammen oppskrifter på måltider som kan brukes i fase 2, og satser på å komme med en oppskriftssamling som inneholder forslag til både frokost, lunch og middag


#2

grotingeling sa for siden:

Et par middagsforslag til å begynne med:
Biffsnadder:[font=Verdana][/font]
150 g Biffkjøtt
3/4 ss tomatpure
1/2 liten løk
grønn og rød paprika etter ønske
litt smør til steking
litt vann
krydder etter ønske, jeg bruker bare nykvernet pepper

Grønnsaker - dampet:
brokkoli
blomkål
asparges

Damp grønnsakene mens du tilbereder biffkjøttet
Surr løk og paprika i litt smør til løken er blank, ha over på fat.
Stek oppstrimlet biffkjøtt i resten av smøret, tilsett tomatpure og krydder og la dette surre noen minutter før vann tilsettes til passe tykk saus. Ha i løk og paprika og la det hele surre i 8-10 min på lav varme

Variasjoner: kylling eller kalkunkjøtt fungerer også bra i denne

Fiskesuppe (forutsetter at du har fiskekraft):[font=Verdana][/font]
200 g fisk og reker
50 g brokkoli
50 g blomkål
20 g selerirot
30 g løk
10 g purreløk
6 dl vann
2 dl fiskekraft (se egen oppskrift)
salt og pepper

Kutt opp fisken i passe biter og rens rekene.
Kutt opp grønnsakene
Kok opp vann og fiskekraft og ha i grønnsakene. La dette koke i 10-12 min til grønnsakene er nesten ferdig, tilsett fisk og reker og slå av varmen.
La suppen stå og trekke under lokk til fisken er ferdig "kokt".

Fiskekraft (kan fryses):
2 kg Fiskebein eller fiskehode
1 Purre - kun det hvite
200 g Sellerirot
1 Fennikel
2 Løk
1 Laurbærblad
1 ts Hvit pepper, hel
1 Kvast Timian, frisk eller 1/2 ts tørket
1 Kvast Persille, frisk eller 1/2 ts tørket
2 dl Tørr hvitvin (kan sløyfes)
Vann
1/2 ss Salt

Vask og rens fiskebeinene godt i rennende, kaldt vann. Koker du kraften på fiskehoder, må du først fjerne øyner og gjeller.
Vask og skrell grønnsakene. Bruk kun det hvite av purren. Skjær dem i passelig store biter.
Ha fiskebein, grønnsaker, krydder og vin i en kjele. Fyll opp med vann til det dekker. Kok opp og skum av.
Tilsett salt. La fiskekraften trekke i 30 minutt.
Skru av platen og la kraften stå til avkjøling en time. Når fiskekraften får hvile en times tid, siger bunnfallet ned, og kraften blir klar og fin. Sil opp kraften ved å øse den forsiktig over i en annen bolle.

"Taco":[font=Verdana][/font]
Tacokrydder - se egen oppskrift
Salsa - se egen oppskrift
150g kjøtt
Agurk
Paprika i alle farger
Tomat
Salat
Rødløk
Smør til steking
Vann

Kvern kjøttet (kan evt. bruke karbonadedeig/kyllingkjøttdeig/svinekjøttdeig)
Kutt opp grønnsakene og bland evt. salat

Stek kjøttet og strø over tacokrydder. Bland godt. Tilsett vann til ønsket konsistens.
Bruk salatblad i stede for tacoskjell, og fyll det med grønnsaker, tacokjøtt og topp det hele med salsa.

Her kan en bruke de fleste typer kjøtt. Fisk fungerer også, men det var best uten tacokrydder

Tacokrydder:[font=Verdana][/font]
2 deler salt
2 deler cumin/spisskummen (fås kjøpt i innvandrerbutikker og velassorterte dagligvarebutikker)
1/2 del koriander
1/2 del chilipulver
1/2 del hvitløkspulver
1 del paprikapulver
litt pepper

Bland sammen og oppbevar på tett glass/boks.
Strø over retten og tilsett vann etter ønske.

Salsa:

To tomater
½ løk
2 hvitløksfedd
½ - 1 chilli
Frisk koriander (en neve)
Salt
Pepper
1 – 2 ss sitronsaft

Del tomatene og fjern frøene (det bløte), finhakkes
Finhakk løk, hvitløk, chili og koriander med en blender/stavmikser
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Oppbevares i kjøleskap på tett glass/boks i flere dager


#3

grotingeling sa for siden:

Denne kan godt spises i i både fase 2 og 3

To porsjoner/måltider

Pai

150g kjøtt (alle typer fungerer greit, bør kvernes eller kuttes i små biter)
1/2 hakket grønn paprika
1/4 løk, hakket
4 store egg
krydder etter smak (chilli er en favoritt for meg)

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en muffinsform-panne eller bruk store muffinsformer i papir. Stek kjøtt, paprikaen og løken i noen få minutter. Avkjøl. Ha i eggene og soppen. Ha røren i muffinsformene
Stekes i 20 minutter eller til eggene har stivnet.
Blir ca 6 store muffins.

Greit til lunch eller kvelds med salat/grønnsaker til.


#4

grotingeling sa for siden:

Kjøttsuppe (til 6 posjoner)
900g kjøtt
Grønnsaker fra liste 1 etter ønske, anbefaler følgende
Blomkål
Brokkoli
Hodekål
Selerirot

Totalt 300 g av følgende grønnsaker:
Løk
Purre
Rosenkål

ca 2 liter vann
Salt
Grønnsaksbuljong (fant en uten sukker på helsekostbutikk)

Kutt opp kjøttet i passe biter, ha det i en stor kjele.
Strø salt over kjøttet og hell på vann.
Kok opp og skum av, la deretter kjøttet trekke i 1 - 1 1/2 time.
Kutt i mellomtiden opp grønnsakene.
Ha i grønnsaksbuljong og grønnsaker, la det hele trekke til grønnsaker og kjøtt er mørt.


#5

grotingeling sa for siden:

Pasta-variasjoner som rekker til to måltider - ED-pasta

Pastasalat:
Kok pastaen, renn av vannet og hell over olivenolje og krydre etter smak. Stek en laksefilet eller kyllingfilet - avkjøles, kutt opp grønnsaker og bland til salat.

Pastagryte
Kok pastaen i 6 minutter, renn av vannet og hell over olivenolje.
Kutt opp tomat, løk, paprika, brokkoli, purre og andre grønnsaker du liker.
Del opp kjøtt eller fisk i små biter, som surr dem kjapt i pannen (her går det fint an å benytte karbonadedeig eller kverne kjøtt selv).
Surr løken kjapt i stekepannen med litt smør og ha den over i en kjele. Tilsett tomat og krydder, og la dette surre i noen minutter. Tilsett så grønnsaker og kjøtt/fisk, hell på litt vann. La gryten surre til grønnsakene er møre.


#6

Solange sa for siden:

Så flott at du har lagt ut oppskrifter! Og hvorfor har jeg ikke fått med meg det før???? Du må annonsere mer;)

Skal legge ut min oppskrift på tunfiskpasta, den er nydelig. Spiser den med salat til jeg, men vi har jo disse ED-skruene også.


#7

grotingeling sa for siden:

Så fint at du har funnet den da , skulle nok ha både reklamert mer og ikke minst lagt ut flere oppskrifter - men du vet hvordan det er......
Legg gjerne ut oppskrifter, det var liksom det som var tanken - at vi sammen skulle lage oss en oppskriftsbase


#8

Solange sa for siden:

TUNFISKPASTA 2 porsjoner

1 boks hakkede tomater
400 gr tunfisk på boks. (jeg pleier å ta en med og en uten olje)
ett par teskjeer med tomatpure
1 hel løk
2-3 fedd hvitløk (etter smak og behag, men jeg synes det passer med mye hvitløkssmak på denne retten)
champingnons (aner ikke hva det heter i norsk rettskrivning for tida...)
mye pepper og salt
Før ED-dietten pleide jeg å ha raspede gulrøtter i for å få litt søtsmak, nå har jeg littegrann søtningsmiddel istedet. Men det kan selvfølgelig kuttes ut.

Ha tomatene og tomatpureen i en gryte.
ha oppi tunfisken, mos den godt sammen med tomatene, skal være godt blandet.
surr løk ,hvitløk og champignons i ei stekepanne og ha oppi gryta. La alt surre på svak varme 15-20 minutter.

Jeg pleier å spise salat til, men selvfølgelig passer det best med pastaskruer til dette.

Blir det rester har jeg det til lunsj dagen etter, smaker nesten enda bedre da. Kan spises kaldt om man vil. Mye smak:)

Bon appetit:D


#9

Solange sa for siden:

Ja, det trengs virkelig! Blir jo litt satt ut av å lese oppskriftene på ketolysekuren, så det flott at vi kan samle våre egne:) Man trenger noen nye ideer til variasjon på denne kuren, spesielt når man holder på så lenge som oss. (og noen av oss i flere omganger;))


#10

grotingeling sa for siden:

Tomatsuppe - 4/5 posjoner

Base
1 ss smør
1 liten løk finhakket
1/2 kg ferske tomater
1 1/2 - 2 bokser grovhakkede tomater
1/2 l kraft (grønnsaksfond)

Del tomatene og fjern "stilken", del opp i biter
Smelt smør i en kjele og fres løken. Tilsett de ferske tomatene og la dette frese i et par minutter.
Tilsett så de hermetiske tomatene og kraften, la det hele koke i ca 15 minutter. Reduser varmen til laveste nivå.
Bruk nå stavmikser (evt. hell blandingen i kjøkkenmaskin/foodprocessor) og kjør til blandingen blir en glatt suppe (ingen klumper).
Dette er basis for tomatsuppe, og kan på dette stadiet fryses

Smaks-/serveringsvariasjoner suppen må ikke fryses når olje er tilsatt
ca 1 dl Olivenolje
1/2 rød chilli, renset og finhakket
2 ss persille, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket/presset
1 ss frisk timian, finhakket

Bruk stavmikser til ingrediensene er godt hakket og blandet.
Dette kan godt gjøres 1-2 dager på forhånd, og settes i kjøleskapet - kan også brukes som dressing.
Ha krydderblandingen i tomatsuppen, bland godt - smak til med salt og pepper.

Server tomatsuppen med strimlet kylling, kokt egg, reker eller andre proteinkilder etter ønske.


#11

grotingeling sa for siden:

Helt enig, variasjon er viktig for å ikke gå lei
Legger ut litt reklame i både fase 1 og fase 2 trådene, er jo noen som går over i fase 2 neste uke hvis jeg husker riktig.


#12

pumpe sa for siden:

Hei.
Her var det mange fine og oppskrifter.
Men jeg lurer på den vekt linjalen du har. Jeg prøver å lage en slik men de krever en pin. Vet du hvor jeg finner den henne???


#13

grotingeling sa for siden:

Pin må du opprette selv på sidene til tickerfactory når du oppretter linjalen.

Prøv denne oppskrifte:

  1. Trykk på denne linken: tickerfactory
  2. Velg hvilken ticker du vil ha - weight loss linken
  3. Velg hvordan du vil den skal se ut - og trykk på next hele tiden til du kommer til siste side
  4. Klipp ut koden du får på siste siden
  5. Gå inn på kontrollpanelet ditt her på forumet
  6. Velg å endre signatur
  7. Lim inn koden du hentet fra tickerfactory

#14

grotingeling sa for siden:

Mandelbunn
En mandelbunn er veldig anvendelig, og en kan toppe den med praktisk talt det en måtte ønske; frukt/bær, gele, ostefyll, smørkrem osv osv osv
Her er oppskrift på bunn som kan brukes unntaksvis når en følger fase 2.

Mandelbunn
200g mandler
4 eggehviter
40 g sukrin eller 1- 1,5 dl splenda (orginalt 1,5dl fruktose)
1 ts bakepulver

Legg bakepapir i bunnen av formen (22-24 cm)
Mal mandlene
Stivpisk eggehvitene.
Tilsett søtning litt etter litt til røren blir blank og seig.
Vend inn mandlene og bakepulver
Pass på at røren ikke blir for tykk, den skal sige utover i formen![font=Trebuchet MS][/font]

Hell røren i formen
Stek på 200 ºC i 20-30 min. på nederste rille.
Bunnen skal være gyllenbrun når den er ferdig.
Avkjøl bunnen i formen – gjerne inne i ovnen med døren helt åpen og ovnen avslått.
På den måten blir bunnen stivere og faller ikke så lett sammen.

Hvis bunnen skal brukes til iskake, sett bunnen i fryseren mens du lager isen!


#15

grotingeling sa for siden:

Fromasj
Kan brukes til kake-topping eller serveres som den er.

2 dl ublandet Fun light saft
1 dl vann
5 plater gelatin (eller ca 5 ts gelatinpulver)
2-3 dl kremfløte pisket
1 dl seter rømme
100 gram Philadelphia ost

Bløtlegg gelatin, smelt og rør inn saft og vann.
(Gelatinpulver røres ut i litt lunket vann før saft og resten av vannet tilsettes)
Bland sammen rømme, ost og tilsett lett pisket krem
Bland i saften.

Som kake-topping
Legg bunnen på fat, sett springformen rundt og hell fromasjen oppi.
La kaken stå i kjøleskap til fromasjen har stivnet.
Bruk en kniv eller kakespade til å ”skjære” langs formen før den fjernes.


#16

grotingeling sa for siden:

IS alternativ 1[font=Trebuchet MS][/font]
[font=Trebuchet MS][/font]
Kan brukes som kake-topping, eller serveres som den er
[font=Trebuchet MS][/font]
2 eggeplommer
2-3 ss sukrin eller splenda (orginalt 2-3 ss fruktose)
2 dl kremfløte
2-4 dl friske bær

Stivpisk eggeplommene så mye som mulig, tilsett søtning og fortsett til du har eggedosis.
Stivpisk kremfløten og bland kremen inn i eggedosisen (ikke motsatt rekkefølge!!!!)
Rør evt. inn litt rørte bær.

Som kake-topping
Legg bunnen på fat, sett springformen rundt og hell isen oppi.
Sett kaken i fryseren i minst 6 timer
Bruk en kniv eller kakespade til å ”skjære” langs formen før den fjernes.

Kaken pyntes med friske bær rett før servering


#17

grotingeling sa for siden:

IS alternativ 2 – fyldigere is
Kan brukes som kake-topping, eller serveres som den er

3 eggeplommer
2 hele egg
3 dl kremfløte
1 pk philadelphis kremost (200g) (orginalt light kremost)
100 g sukrin eller splenda (orgianlt 100 g fruktose) – smakes til etter behov!
½ ts kanel – kan sløyfes

Stivpisk kremen og sett den i kjøleskapet
Egg og eggeplommer stivpiskes så mye som mulig, tilsett søtning og fortsett til du har eggedosis.
Tilsett kanel om ønsket
Rør kremosten myk og bland den med den piskede kremen, rør deretter denne blandingen forsiktig inn i eggedosisen.

Som kake-topping
Legg bunnen på fat, sett springformen rundt og hell isen oppi.
Sett kaken i fryseren i minst 6 timer
Bruk en kniv eller kakespade til å ”skjære” langs formen før den fjernes.

Kaken pyntes med friske bær rett før servering


#18

grotingeling sa for siden:

Muffins kun til spesielle anledninger, da dette er helt i grenseland av hva som er "tillatt" i fase 2

1,25 dl sukrin
75g smør
3 egg
100 g philadelphiaost
1,5 ts bakepulver
0,25 dl fiberhusk
1 dl mandelmel (evt. veldig finmalte mandler)

Smaksvarianter
3/4 ts vanilje (ekte vanilje ikke vanlijesukker)
10-20 g smeltet 85% sjokolade evt. 1 ss kakao

Sett ovnen på 200 ºC
Rør smør og sukrin porøst/hvit
Rør inn ett og ett egg, rør godt mellom hvert egg
Bland inn vanilje/sjokolade og philadelphiaost
Rør inn fiberhusk og mandelmel
Fyll 6 store muffinsformer (ikke over halvfull)
Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter - sjekk med stekepinne


#19

grotingeling sa for siden:

Marmorkake (tigerkake)
12 - 15 kakestykker

4 egg
2 dl sukrin
100g smeltet smør
0,5 dl vann
0,75 dl mandelmel
0,25 dl fiberhusk
1,5 ts bakepulver
0,5 ts vanilje
2ss kakao
3-4 ss vann

1: Sett ovnen på 225 ºC
2 :Visp egg og sukrin til eggedosis
3: Bland smeltet smør 0,5 dl vann
4 :Bland sammen mandelmel, fiberhusk, bakepulver og vanilje
5: Væske og "melblanding" tilsettes eggedosisen vekselvis, rør godt mellom hver gang.
6: Del fra 1/3 av røren og tilsett 2ss kakao (bruk sikt) og 3-4 ss vann
7: Hell halve av den lyse røren i en form (brødform evt. liten rund kakeform)
8: Hell hele kakaorøren i formen og deretter resten av den lyse røren oppå
9: Ta en gaffel og dra gjennom røren (dette lager mønster i kaken)
10: Stekes i ca 40 min midt i ovnen. Hvis kaken begynner å bli mørk/svidd, legg aluminiumsfolie over.
Bruk stekepinne til å sjekke at kaken er ferdig stekt.


#20

Tutte sa for siden:

Tusen takk for mange flotte oppskrifter ! :)



#22

valkerut sa for siden:

Ååå, denne tråden har ikke jeg sett før nå - nå ble jeg glad :) Kjempebra Grotingelin ! Denne må jeg reklamere for til de andre på Ed forumet..;) Skal jammen prøve noen av oppskriftene, bra å variere litt...Skal legge inn noen oppskrifter her jeg også etterhver :)


#23

grotingeling sa for siden:

Flott at denne kommer til live igjen :)


#24

Titti sa for siden:

:spent:


#25

grotingeling sa for siden:

Pasta med stekte grønnsaker ala Popp

Koker opp pasta'en som anvist (med salt).
Stek grønnsaker i stekepannen:
1 løk i biter
1/2-1 hvitløksbåt i skiver
litt brokoli i biter
paprika i biter
1 tomater i biter
litt sukkererter i biter
Når dette er ferdigstekt tilsettes 1 ts med pesto
Bland grønnsaker og pasta - server


#26

arkine sa for siden:

legger denne inn her er litt usikker på om vi kan bruke kokosmelk

Antall porsjoner: 4

400 g kalkunfilet
2 ss smør
2 ts paprikapulver
1 boks (400 ml) kokosmelk
2 hvitløkbåter, finhakket
2 ts rød karripasta
4 vårløk, strimlet
2 gule paprika, strimlet
200 g østerssopp, skivet
½ lime
salt og kvernet pepper
frisk koriander


#27

Titti sa for siden:

Poster denne fra Arkine:


#28

Monica31 sa for siden:

Pasta med pesto
[b][/b]
*Kjøp ferdig grillet kylling, pill av ønsket mengde kjøtt i biter,eller stek kyllingfilet.
*Hakk opp noen tomater, etter ønsket mengde, ha de i en skål og salte og pepre de.
*Hakk opp noen sukkererter og ha i tomatskålen.
*Når pastaen er ferdig kokt tar jeg en god teskje pesto og en god teskje vita hjertego smør og rører inn pastaen med det.
*Hell over kyllingbitene, deretter tomat og sukkererter. Salt og pepre hvis trengs!

Går superkjapt og smaker fantastisk!

Takk for alle tips og herlige oppskrifter! Gleder meg til å prøve mandelkake og muffins :D


#29

valkerut sa for siden:

Titti er den tacosuppa du snakket om noe vi kan spise i fase to ? I så fall kan jeg få oppskrift ?


#30

Titti sa for siden:

Jeg dropper selvfølgelig maisen, men den kan jo serveres siden av.

Nacho,revet ost og rømme serveres i skål ved siden og da er det jo valgfritt hva man vil ha oppi suppa.

Veldig god hverfall. :sikle:


#31

grotingeling sa for siden:

Okseragu med løk
50g smør
1kg renskåret oksekjøtt (høyrygg/bog) skåret i 5x5cm terninger
2ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater, grovhakket
5dl okse- eller kalvekraft (fond og vann)
2 dl rødvin (kan sløyfes/erstattes med samme mengde kraft)
2 løk, grovhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts timian (og evt 1/2ts kanel)
salt og nykvernet pepper etter smak
3 ss hakket bladpersille (ved servering)

Hvis en velger å bruke rødvin, kok den ned til 1/3 av opprinnelig mengde, altså til mellom 1/2 og 1 dl. Reduksjonen tilsettes sammen med kraften.
Smelt smør i panne eller gryte og brun kjøttbitene på alle sider - ikke brun for mange biter samtidig, da vil de bli kokt og ikke stekt.
Legg kjøttet over i en kjele etter hvert.
I siste stekerunde, tilsett tomatpuré som freser sammen med kjøttbitene i noen minutter.
Ha dette over i kjelen sammen med det øvrige kjøttet og tilsett tomatene samt kraft/rødvinsreduksjon. Bland sammen og la det hele koke i 15 min.
Hakk løk og hvitløk, smelt resten av smøret i pannen og la dette surre i noen minutter til alt er gyldent.
Ha løk, timian (og evt. kanel) samt salt og pepper i gryten.
La gryten småkoke i ca 1 1/2 time eller til kjøttet er helt mørt.
Hvis konsistensen blir for tykk, tilsett vann i løpet av koketiden.
Ønskes en tykkere konsistens, bruk mindre væske eller tilsett johannesbrødkjernemel (ristes ut med vann før det tilsettes) som tykningsmiddel.
Strø hakket bladpersille over ved servering

Forslag til tilbehør;
Sellerimos
Blomkålmos
Dampet brokkoli og blomkål
Rosenkål

Oppskriften er hentet fra kokeboken Frisk Mett og glad av Per Lauritz Lien

Velbekomme :sikle:


#32

valkerut sa for siden:

Kjøttboller (kan brukes til Tapas eller ED pasta)

400g karbonadedeig
1/2- 1ts chili
1/2 løk
1 hel kinesisk hviltløk
1 egg
Salt/pepper
Dette kan tilsettes etter smak og behag evt. varieres m.;
1 pose tex-mex krydder
evt. 1 bukett med bladpersille finhakket
evt. soltørkede tomater hakket
evt. litt bacon

Tomatsaus til ved evt. Tapas:

1 boks hakkede tomater
1 løk
1/2 chili
1 kinesisk hvitløk
1/2 paprika
(1/2 ts sukkererstatning - feks fruktose)
Salt/pepper/basilikium

Fres løken i olivenolje. Tilsett hvitløk. Tilsett tomatene, og sukkererstatning. La småkoke i 5min. Tilsett krydder.


#33

valkerut sa for siden:

Enkel tapasrett -asparges

Asparges som trekkes i vann til de er møre. Legges på tørkepapir til avkjøling.
Surr serrano eller spekeskinke rundt
Legges på fat. Evt. med litt revet ost over - m lav karbo.


#34

valkerut sa for siden:

To tapasretter til...litt usikre på disse men

Sweet and savory

10 dadler uten sten (litt usikker på denne - men tror den kan spises i 3a )
5 baconskiver surres rundt.
Stekes i panne - serveres varme..

Fyllte champingjonger

10 store champingjonger
1 fedd hvitløk
Litt finhakket paprika
Olivenolje
Litt revet ost.


#35

Titti sa for siden:

Nå ble jeg sulten:sikle:


#36

grotingeling sa for siden:

Vafler (basert på Nannahs oppskrift er på forumet)
Tillatt til nød på fase 2, men helt ok i fase 3 når meieriprodukter kommer inn i diettten.

6 store egg (L) eller 7 middels (M)
200g philadelphiaost
2 ts bakepulver
ca 1 ss natreen (eller annet søtningsmiddel etter ønske)
6 ts fiberhusk
Alternative smakstilsetninger; kanel, kardemomme, ekte vanilje

Bruk en gaffel og rør osten til den er myk
Visp eggene til de er eggedosis, tilsett søtning på slutten av vispingen
Tilsett litt og litt av osten, visp ut det meste av klumpene etter hvert
Tilsett fiberhusk, bakepulver og evt. smak, rør godt
La røren hvile ca 10 minutter.

Stekes som vanlige vafler, kan også stekes om lapper på takke eller i stekepannen.

Nammis med rørte blåbær og pisket krem, men kan også bruke til pølsebrød (uten søtning og smakstilsetning) eller med hvitost og skinke som smørbrød.


#37

Titti sa for siden:

:sikle:


#38

grotingeling sa for siden:

Ingrid Espelid Hovig's kjøttboller
750g kjøttdeig/karbonadedeig
2 eggeplommer
1-2ts salt
1/4ts pepper
1ss fersk revet ingefær (ca 1 1/2 ts ingefærpulver)
3-4ss hakket persille (5ss tørget persille)
3-4 fedd finhakket hvitløk

Rør kjøttdeig og salt til en seig masse, bruk gjerne fingrene
Tilsett eggeplommer
Bland inn pepper, persille, hvitløk og ingefær

Trilles til valnøtt-store kjøttboller
Settes på bakepapirkledd stekeplate, stekes på 175 grader i ca 30 minutter (midt i ovnen)

Alternativ stekes de på middels varme i stekepannen med smør eller olje.

God proteinkilde i tomatsuppe, eller med grønnsaker, ratatouille eller som del av tapas


#39

grotingeling sa for siden:

Brokkolimuffins ala Titti:
12 stk.

1 stor brokkoli
1 stor persillebunt
1 løk

4 egg
2 ts spisskummen
2 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Finnhakk brokkoli, persille og løk.

Skill eggeplommer og eggehviter

Pisk eggeplommene med vips og tilsett gr.sakene og krydder.

Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i egg-gr.saksmassen.
(jeg brukte silikonformer, sikkert lurt å pendsle med litt olje hvis du bruker papirformer).
Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.
Avkjøles litt før du tar de ut av formene.

Variasjon: Bytt ut brokkolien med spinat. Stekt bacon eller biter av skinke kan tilsettes i røren. Sopp smaker også bra. Det hadde jeg oppi.


#40

grotingeling sa for siden:

Gulasjsuppe/gryte
Dette trenger du til cirka 2-3 personer.

1 paprika
3 ts paprikapulver
ca. 500 g biffkjøtt (mørbrad, grytekjøtt eller flatbiff)
2 ts salt
1 ts pepper
1 fersk chili
3 ss tomatpuré
1/2 purre
1 løk
3 fedd hvitløk
noe tabasco
1 liter kjøttbuljong
smør til steking
Skjær biff i terninger på ca 3X3 cm.
Kutt opp paprika, løk og purre.
Stek løk og hvitløk sammen til det blir fint og stekt.
Sleng biffterningene oppi og brun disse lett.
Tilsett tomatpuré og bland dette godt inn, la dette småkoke i 3-4 minutter
Tilsett kjøttbuljong og krydder, småkok i 1 - 1/2 time
Tilsett grønnsakene, la retten småkoke til kjøttet er helt mørt
For litt mer grautete konsistens kan man la det koke litt lenger.
Smak til med tabasco, krydder og evt. mer chili.
Serveres i dyp tallerken og spises med skje.
For tykker konsistens, bruk halv væskemengde og/eller tilsett johannesbrødkjernemel utrørt i litt kaldt vann.

Opprinnelig sier oppskriften 5 poteter og 1 gulrot i tillegg til paprika, løk og purre.
Jeg har noen ganger brukt 1/2 boks bønner og litt selerirot som erstatning, men da blir den ikke fase 2-venlig nok (passer da i fase 3 og 4)


#41

Popp sa for siden:

Legger denne inn her også :)


#42

Pearl sa for siden:

Dytter litt på denne :)


#43

Anita71 sa for siden:

Jeg er helt fersk her inne og er på jakt etter en god knekkebrød oppskrift som passer i fase 2 ED. Er det noen som vil dele en med meg?:rolleyes:


#44

Hedda:) sa for siden:

Jeg er bare i fase 1 enda, men kan ikke skjønne at knekkebrød skal være ok i fase 2?

Etter hva jeg forstår er fase 2 helt lik fase 1, bortsett fra at du kan tilsette en viss mengde egg, kjøtt eller fisk.


#45

Pearl sa for siden:

Det er nok ikke greit med knekkebrød i fase 2. I fase 2 skal du fremdeles være i ketose. Jeg har fått en oppskrift fra Forusakutten, men den er ikke OK før i fase 3C. Den passer til vedlikehold, ikke til vektnedgang.

Knekkebrød fase 3C

	 			Ovnen på 190 grader - varmluft

3,5 dl grov sammalt rug
3,5 dl lettkokte havregryn
1 dl hvetekli
2 dl solsikkekjerner
1,5 dl sesamfrø
0,5 dl linfrø
7 dl vann
1 buljongterning
Litt salt

Bland alt det tørre. Løs opp buljongterningen i 3 dl varmt vann, etterfyll med 4 dl kaldt vann. Hell alt over. Skal være klissete deig. Kle to store langpanner med bakepapir.Fordel deigen med slikkepott. Sesamfrø over til slutt.

Stek begge brettene samtidig.

Først i 10 min.

Ta ut å skjær opp i passe stykker med pizzarulle.

Stek så i 30 min. (til lyse brune)

Oppskrift fra Forusakutten



#47

Pearl sa for siden:

Sorry. Ingen frø i fase 2. Kun kjøtt/fisk og lovlige grønnsaker. + pulverposene.


#48

Pearl sa for siden:

Rundstykker - fase 3

	  		 		Lavglykemiske, gluten- og melkefrie. 

Ca. 2 dl mandler
Ca. 2 dl sesamfrø
Ca. 2 dl glutenfrie havregryn
1 toppet ss fiberhusk
1 ss bakepulver
1 ts salt
Ca. 2-3 dl lunkent vann
2 egg (eller egg replacer)
½ dl olivenolje

Kjør nøtter, sesamfrø og havregryn i foodprosessor(ca. 10 sekunder) til grovt mel. Bland i fiberhusk, bakepulver og salt. Pisk sammen det våte og bland det sammen med det tørre. Det skal bli en litt grøtet konsistens. Blir deigen for kompakt tilsettes mer vann.

Form rundstykker med en våt skje i hånden og legg de på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen på 200 C i 20-25 min. Oppbevares kjølig.

(Fra eurodiett sin facebookside)


#49

Hedda:) sa for siden:

RED CURRY WOK

Ingredisenser:
1 rød paprika
0,5 gul paprika
0,5 squash
0,5 aubergine
15 miniasparges
10 ferske champignoner
1 rødløk
En bunt babyspinat
1 boks kokosmelk light
2-3 ss currypaste (thai-versjonen)
Pepper
Olje til steking

Slik gjør du:
Gjør klar alle grønnsakene. Skjær paprika i strimler og kutt miniasparges i små biter og legg dette i en liten skål. Skjær champignonen i skiver og kutt opp rødløken i små biter, legg i skåler. Skjær squash i strimler og aubergine i små firkanter og legg dette i en liten skål. Legg så sukkererter og spinat i en egen skål. Varm wokpannen og tilsett litt olje. Ha over champignonen. Når den har stekt litt tilsetter du løken og lar dette surre litt, før du tar dette ut av wokken og opp i en skål. Hell så squash og aubergine i pannen, la dette steke litt, før dette også tas ut og legges i skålen. Stek så paprika og asparges veldig kort (30 sekunder ca), før du heller resten av grønnsakene tilbake i pannen. Ha over 2-3 spiseskjeer med currypaste og hell over kokosmelken. La dette koke litt. Tilsett spinat og sukkererter rett før servering.

Denne retten er vegetar, men den blir veldig god med kylling i. :)



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.