< Tilbake til oversikten

Variant av Weras fantastiske sjokoladekake

#1

Yonah sa for siden:

Fedon Lindberg har på sine sider lagt ut en oppskrift på en sjokoladekake han kalle Weras fantastisk sjokoladekake: www.fedon.no/Weras+fantastiske+sjokoladekake.9UFRnI4X.ips

Jeg skulle gjøre halve denne i dag sammen med Prinsessa mi. Men røra ble en tørr klump, så jeg sprang i kjøleskapet etter litt biola ( som er lov på fedon) og helte i. Og fikk en fantastisk sjokoladekake.

Min variant ble som så:

250g malte mandler
30g sukkerfri sjokolade malt med mandlene
2ss kakao
2ts bakepulver
70ml sukrin ( ble litt på slump;) )
3 egg
2dl biola.

Tenker som så at for dere som må ha enda mindre karber så kan biola sikkert erstattes med noe annet, rømme og litt vann el.l. Eller bare fløte/rømme for helfeit kake;) Biolaen gav en god smak på kaka, og rømme er sikkert godt som erstatter.

Stekte ved 160g i 40minutter, langt ned i ovnen.


#2

Tonje85 sa for siden:

Bare et skikkelig dumt spørsmål. 70 ml, betyr det 0,7 dl? Har så lite erfaring med kunsti søtning, så klarer ikke å se hva som er logisk...


#3

Yonah sa for siden:

Ja, 70ml=0,7dl. 1dl =100ml;)


#4

ragrik sa for siden:

Nammers:) Hvor mange karber er det i denne a?

Ragnhild


#5

Yonah sa for siden:

Det aner jeg ikke, det er en kake jeg fant på siden til Fedon Lindberg, og der teller man ikke karber. Men det er da bare å sette seg ned og telle om du lurer;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.