Hva slags lavkarbomat egner seg til grilling på bål?
Det må være noe som ikke tar altfor lang tid å få gjennomstekt, så store kjøttstykker og slikt tror jeg ikke blir aktuelt. Grillpølser med lavt karbohydratinnhold står allerede på handlelisten, men det hadde vært fint med noe å variere med!
Grillspyd med små biter av grønnsaker og feks svinefilèet, kyllingfilèt e.l.
Eller de bratwürstene fra grillstad, med 1g karbo pr 100g. Veldig gode pølser! Sammen med salat feks.
Nor jeg gjør som er raskt og enkelt er å forhånsteke kjøttdeig, kjøtt el.l, legge og folie sammen med masse gode grønnsaker og kryddre og kanskje smør på, pakk sammen og legg i kanten av bålet og la stå til grønnsakene er ferdig. Veldig saftig og godt og typisk speidermat;)
Pakk inn litt laks sammen med sitronpepper og en god klatt med ekte smør i aluminiumsfolie og legg det litt i ukanten av glørne. Supergodt! :) Pakk gjerne inn litt broccoli også.
Det hørtes jo koselig ut, det synes jeg du skal gjøre. Jeg fikk ikke engang fyr i oven i kveld jeg, så dabare gav jeg opp, fordi kleberstenoven bruker en god time på å gi varme..
Oj, jeg glemte visst hele grillturen - og denne tråden - men takker så mye for alle tipsene. :) Må nok ta en tur for å teste ut noen av disse godsakene snart!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.