Summer sa for siden:
Jeg kan jo ikke være helt alene her inne om å gjøre det?
Summer sa for siden:
Jeg kan jo ikke være helt alene her inne om å gjøre det?
chili sa for siden:
.. Jeg har som mål å leve sukker, -melke -og gjærfritt. (Er i startfasen, litt vanskelig i praksis.)
Det var ikke helt det du spurte om, men, teller det? :)
Nike sa for siden:
Har gjort det i perioder, har i tillegg også holdt meg unna gjær og egg, og vurderer å gjeninnføre det. Er vanskelig i praksis - så og si alt er tilsatt enten sukker, gjærekstrakt, melkesukker, stivelse fra gluten eller egg. Kostholdet besto av grønnsaker, bær og kjøtt/fisk, ev litt frukt. Synes det var tidkrevende, i og med at alt må lages fra grunnen, dyrt og litt ensformig. Men det er nok også et spørsmål om planlegging og tilstrekkelig motivasjon.
Summer sa for siden:
@chilli: Såklart teller det. :)
@Nike: Ja, det er tidkrevende.
Men jeg tenker litt at det blir en livsstil også. At det krever kjempemye i starten, og så etterhvert, så har man inne noe som fungerer.
Jeg tenker litt nå, at det kan være greit å starte med noen få oppskrifter som man gjentar til man kan dem, og så finne og utvide med en og en ny til etterhvert som man orker og har lyst. Har man først en basis som man kan fungere på, så er det mye lettere å klare seg.
Når jeg skal ut, så har jeg gjerne med meg en bar som jeg kan spise i vesken, og nøtter. Da har jeg alltid noe jeg kan spise ute slik at jeg ikke blir gående å sulte dersom jeg ikke får tak i noe. Når jeg skal på besøk, så avtaler jeg om de lager noe jeg kan spise, eller om jeg skal ta med meg. Ellers, så går jeg for salatbarer på Meny om jeg er sulten når jeg er ute. Restauranter spør jeg gjerne når jeg ankommer om de er i stand til å lage noe gluten og melkefritt, de fleste er det, men det betyr gjerne at de setter sammen ting fra ulike retter til meg (feks. sausen fra lammekjøtt-retten, grønnsakene fra svinestek-retten, og fisken fra en annen rett) fordi de sjelden har gjennomførte måltid uten, men det fungerer helt fint.
Ellers, så har jeg nå tenkt på å få til å lage endel ferdigmat til å ha i fryseren. Steke matmuffins som kan tas opp, og fryse ned middagsporsjoner og slik.
Rin sa for siden:
Jeg har hatt lyst til å gi det et forsøk, mht hva jeg har lest om proteinintoleranse og symptomatikk, men jeg... har ikke krefter til å sette meg inn i en slik meny riktig ennå :o
bondetuppa sa for siden:
Forsøker etter beste evne å leve lavkarbo,gluten og melkeproteinfritt, men det krever endel omstilling i fra mitt vanlige lavkarbo kosthold.
Da jeg la om til lavkarbo forsvant gluten fra kostholdet med god eff for helsa:)
Når jeg nå "må" klare meg uten melkeproteinene også krever det en ny omstilling av tankemønster. Ettersom jeg har erfaring med at det går greit å legge om matvanene, tenker jeg som så at det er en overgang før det blir rutine.:p
Har funnet gode erstattninger i kokosmel, eggemelk med cocosa og en modifisert form av Karins brød.
Før jeg kuttet ut melkeproteinene kjente jeg ikke sultfølelse i det hele tatt, nå har den kommet snikende av og til, men satser på at det vil gå seg til etterhvert. Prøver å ha fokus på å få i meg nok fett - savner fløte, ost og meierismør:(
Chantelle sa for siden:
Neida du er ikke alene om det;)
da er vi ihvertfall 2 :)..
en stor utfordring synes jeg. særlig melkeprodukter. lavkarbo er rett og slett deilig med ost, rømme og fløte! men akk...må jo bare gå...
jeg tåler ikke soya særlig godt heller...
Har vært uten melk, gluten, sukker i 1,5 år nå. (lavkarbo i 8 mnd).
Hvordan synes du at det går?
j88 sa for siden:
Jeg prøver, men sliter veldig med det, spesielt melkeprdouktene. Har dere som lever sånn noen forslag til en dagsmeny? skrive litt om hvordan dere spiser.
Chantelle sa for siden:
Hei!
hvordan bruker du kokosmel? og kan du legge ut oppskriften for karins brød du nevner(dvs modifisert utgave). Drikker du din eggemelk m cocosa?
har du oppskrift/tips på det også? :)
bondetuppa sa for siden:
Chantelle: Den modifiserte brødoppskriften skal jeg legge ut så snart jeg får tid:)
I eggemelken bytter jeg ut meierismøret med 2 ss cocosa uten smak. Tilsetter litt splenda og 2 ss mørk kakao - nydelig:D
Chantelle sa for siden:
Ja bra forslag. Trenger mer inspirasjon selv også:)
min FROKOST er ofte 1 avokado m mineralsalt, halv grønn banan, halv agurk(drikker 0,5 l vann m supergreens før mat)
av og til har jeg hirse/bokhvete-grøt med mye smør(tatt bort melkeproteiner), kanel og sukrin. Ikke særlig lavkarbo akkurat det, men da spiser jeg ketogent resten av dagen. og jeg spiser det 1-2 ganger i uka.
Lunch er ofte stekte egg/eggerøre og salat. eller noe middagsrester(kyllinglår etc)
Det er mange oppskrifter her på forumet som dekker våre "krav", men det er å gjennomføre det da....når man er trøtt og sulten samtidig må det gå raskt...mitt problem er dårlig planlegging og ikke ha noe klart på forhånd. Noe man egentlig bør være ganske god på i dette kostholdet. Fryseren er et must. Når du har overskudd og er i god form er jo ingenting problem:p
ser så fint ut dette "mandelbrødet"..dvs kun mandelmel og egg, bittelitt natron og så stekes som små kaker... må prøves her altså
bondetuppa sa for siden:
Chantelle: Her er link til oppskrift: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=28661
Lykke til:)
Chantelle sa for siden:
takk Bondetuppa:)
Summer sa for siden:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=776264#post776264
Hvis alle kan legge inn de oppskriftene de vet om i denne tråden, så kan jeg oppdatere hovedinnholdet, så blir det litt lettere for oss å finne frem når vi får samlet en resurtråd. :)
Ndure sa for siden:
Lever bare sukkerfritt. Melken er viktig for meg som fortsatt er i utvikling.
altbeans sa for siden:
Jeg lever så og si sukkerfritt, melkefritt og glutenfritt(og gmo soyafritt). Det eneste melkeproduktet jeg bruker er klarnet smør og det er kun melkefett. Klarne smør kan man gjøre selv. Jeg putter smør i en kjele og smelter det i ovnen på ca 50c i varmluft. Da skiller fettet seg fra melka og man kan sile det forsiktig av.
Jeg spiser vanligvis egg til frokost i en eller annen form. Omelett, kokt egg, speilegg you name it. Eller så spiser jeg nøttebrød(mandler, klarnet smør, egg, fiberhusk og bakepulver) hvis jeg har vært flink til å bake. Til "lunsj" blir det vanligvis en smoothie med bær og diverse og til middag spiser jeg som regel kjøtt eller fisk med grønnsaker. Blir jeg sulten på kvelden spiser jeg kanskje litt suppe eller en salat. Nøtter spiser jeg også en del av.
Bra erstatninger:
Hvetemel----> Mandelmel
Sukker----> Stevia eller sukrin[u][/u]
Proteinpulver-----> Hemprotein
For å få i meg nok fett tar jeg tilskudd av Udo's Choice og bruker mye kokosfett, olivenolje og andre kaldpressede oljer. Ellers prøver jeg å finne fete kjøttstykker og fet fisk.
Jeg er også stor fan av himalayasalt
og spirulina. Og chlorella. :D
Lager egen sjokolade. Bestiller rå kakaomasse og smør fra okosjokolade.no:)
Rin sa for siden:
Holder på med en meieriproduktfri uke nå (i tillegg til altså gluten- og sukkerfri), har egentlig bare erstattet fløte-"sausen" med kokosmelk (ikke fettredusert). spiser en neve nøtter nå og da, tror det holder fettinntaket oppe. :)
ikke så veldig vanskelig å gå melkefritt heller, opplever jeg, er mest det lille yoghurt-måltidet jeg har litt trøbbel med å erstatte. undersøker oppskrifter på hjemmelagde "barer" istedet. :cool:
Chantelle sa for siden:
HEI:)
må bare "signere" dette innlegget. Alt du skriver passer også inn i min kost-filosofi. Jeg lurte på dette nøttebrødet. Og denne smoothien med bær du lager?
Jeg spiser heller ikke soya slik at jeg erstatter ikke ku-melkeprodukter med andre melkeprodukter(feks soya eller havre). savner en smoothie som smaker godt, er litt mettende osv...har du en oppskrift der?
Jeg baker også litt med mandemel, men synes det blir noe tørt...ikke fått det helt bra til ennå... Kanskje du har noen tips?
flott å lese at det er flere som følger mye av samme kostholdet som meg...spennende:)
altbeans sa for siden:
Hei!
Nøttebrødet er ganske dyrt i forhold til andre brød, men det holder deg mett lenge. Det er meierismør i brødet, men jeg klarner det og det blir like bra:) Hvis du ikke vil bruke smør kan man sikkert ha i et par ekstra egg. Det blir vel bare tørrere om man dropper smøret.
Nøttebrødoppskrift:
500g malte mandler evt. mandelmel
250g klarnet smør
13-15 egg
1ts bakepulver
litt linfrø
litt sesamfrø
1ss fiberhusk
Stekes på ca 200C i varmluft i ca 40 min.
Hm med smoothiene varierer jeg, men dette her er som regel basen:
Halv avocado
Kokosmelk(blir fin konsistens med en kokosmelk som kommer i en lilla kartong. litt tykkere enn de på boks) eller 1ss cocosa
To håndfull med mandler
1 ss olivenolje
100-150g bær eller frukt
Stevia etter behov
Vann etter behov
Andre ingredienser jeg bruker i smoothiene: spirulina, purely greens, eggeplomme, hempprotein, rå kakaomasse, kakaonibs, kanel, peppermynteblader, kardemomme, vanilje, ingefær...kommer ikke på mer nå:P men det er utrolig mye man kan putte i en blender. Det er vel bare å prøve seg fram:)
Ellers lager jeg pannekaker med egg, fiberhusk, kokosmelk(den med tykk konsistens) og kardemomme med usukret blåbærsyltetøy. MMM:D
Jeg liker dette kostholdet veldig godt. Holder meg mett lenge, holder blodsukkeret stabilt+++ masse andre helsegevinster:) Prøver å finne det beste fra alle verdener, men det er vel hovedsakelig et steinalderkosthold:)
Rin sa for siden:
Jeg har sett nevnt i en bisetning et eller annet sted at det går an å lage meieriprodukt-frie oopsi-rolls ved å bytte ut smøreost med avocado eller majones - kan det tenkes at noen her har prøvd dette? Er nysgjerrig på hvordan det arter seg!
Photobscura sa for siden:
Ja, det kan man i grunn si at jeg gjør. Sukker- og glutenfritt har jeg naturlig nok ikke hatt i kostholdet mitt på tre år, da det er omtrent uforenlig med lavkarbo- og høyfett-kosthold. Jeg har også levd uten meieriprodukter (med unntak av meierismør) i vel et år, og synes vel det går greit. I hvert fall i hverdagen. Jeg har dog vært litt mindre striks på det i sosiale settinger, men det er ikke akkurat noe vi gjør så ofte i min omgangskrets å lage mat sammen, så det blir stort sett til at jeg slacker litt på det når jeg f.eks besøker foreldrene mine, noe som jo heller ikke er så ofte. Men hverdagen min er fullstendig blottet for sukker, gluten og melkeprodukter. Og det blir en vane.
Jeg spiser heller ikke brøderstatninger eller noe sånt. Men det har med at jeg forsøker å bli kvitt den siste overvekta mi.
jvb sa for siden:
Nesten,
har ikke kuttet melkeprodukter enda, men glutenfritt og sukkerfritt. Eneste karbene jeg får inn er i grønnsaker.
Føler meg utrolig mye bedre.
Sitter nå og lurer på om det finnes noen måte å få grunntillegg til fordyret kost med bare gluten-intoleranse uten cøliaki. Er jo snakk om 20 tusen skattefrie kroner i året (sats 4 for cøliaki).
Får se åssen det barker ivei.
siljel sa for siden:
Dytter litt i denne. Ramlet tilfeldigvis over den når jeg googlet smør uten melk, av alle ting. Men nei - jeg trodde faktisk ikke det var flere som meg!
Jeg reagerer i tillegg på mandelmelk, da jeg prøvde hjemmelaget bekreftet jeg at halsen snørte seg. Men jeg bruker litt mandelmel her og der fordet.
Ja, for ikke å nevne sitrusallergi også da.
Jeg bruker mye soyaprodukter jeg kjøper på Meny (billigere enn helsekost), deriblandt den blå soyamelken med tilsatt kalsium, smøreostene til knekkebrød samt den lille blå matfløten. Jeg spiser hjemmelaget knekkebrød, Quinoa knekkebrød (Meny) eller 100% spelt m/frø også kjøpt på Meny.
Brødmiksen de selger her bit.ly/ejjeMD er kjempegod synes jeg, og jeg fryser ned i skiver med litt matpapir imellom og tiner i brødrister. Jeg spiser nemlig brød ganske sjeldent. Jeg har tenkt å kjøpe med meg til ferie snart, vi pleier å leie leilighet med ordentlig kjøkken pga. allergiene mine, så da kan jeg enkelt steke der.
Jeg pleier å riste meg en proteinshake om morgenen. Jeg kjøper fra iherb.com, bit.ly/ecPvGs er blandt annet god og allergivennlig. (Bruk kode ##### om du registrerer deg og kjøper for første gang, da får du 5 dollar av kjøpet! Husk å kjøpe for under 200kr slik at du ikke får mva. på toppen.) bit.ly/i0Ybno er min vanlige shake, men den har de vært tom for en stund nå så jeg lurer på om de skal slutte å lage den. Veldig lav karbo og holder meg mett om morgenen. Jeg er ikke noe frokost-menneske.
Har nettopp bakt brød etter bit.ly/g2rium denne oppskriften. Brukte geitost istedetfor (faktisk Coop! Smak forskjellen, 4 forskjellige tapas-oster) og Schärs Pan Grati istedetfor kruskakli. Det ser veeeldig bra ut og lukter godt, det kjøler seg på benken nå. Tror det blir bra. Stekte det i liten form i 45 min på rist midt i ovnen på 175 ca. Kan komme tilbake med bedømming om dere er interessert :-)
Hilsen Silje
siljel sa for siden:
Dette har jeg også tenkt i mange år jvb, men mine undersøkelser har vist seg at det ikke er vits i å dokumentere alle regninger og nettbutikk-kvitteringer, da legen ikke kan påvise en ****. Jeg har PCOS og lavkarbo er en av de få tingene man kan gjøre for å lette på symptomene - men det er det jo ingen leger som vil være enig i. Ikke dokumentert. Melkeallergien er dokumentert, men gluten/hvete intoleranse er ikke mulig å dokumentere. Jeg vet ikke hvilken det er engang, legen påpekte at de to intoleransene er forskjellige - men det fins ingen måte å slå det fast på.
Så si ifra om du finner noe er du snill!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.