Og at lavkarbo virker, og så snakker dere om kylling og kalkun og godsaker som både flyr og løper og her sitter jeg... som er veggis og som har fått et øøørlite forsprang på meg selv bare fordi jeg hadde omgangssyke fem dager rundt nyttår og nettopp har kommet meg på beina. Hver gang det kommer en lur, ny tråd om en god dag med lavkarbo, kaster jeg meg fram og håper at nå, nå - kommer det. Men det gjør ikke det. Det kommer bare kylling og skinke, kalkun og atter kylling. Hva skal en stakkar gjøre? Er alt jeg har å ty til tunfisk på boks? Hva skulle dere gjøre om dere skulle latt dyra gå ifred og skulle spise det som vokser på bakken? Til nød noe som har svømt eller ligget nesten stille på havets bunn? Jeg er fremdeles like frustrert.
Fortell Hr. Lindberg - de av dere som har direkte konktakt - at det trengs gode dagsplaner for folk som meg. Folk som ikke eter vennene sine men snarere hogger inn maten til dyra. Si til Hr. Lindberg at vi trenger hjelp vi som har store fortenner og liker ting som ikke har skreket på Fellesslakteriet. Fortell ham det den som kan. Jeg er iferd med å gi opp denne lavkarbogreia...... :mad:
Hmmm... hva mener du egentlig, Spirea? Litt vanskelig å tolke...
Du kan da ikke klandre oss for at vi spiser kjøtt... De fleste her anser det vel naturlig å spise det, det ligger litt i lavkarbofilosofiens natur. Ihvertfall mener jeg at det er naturlig å spise kjøtt, selv om jeg ikke liker dagens husdyrhold og slaktemetoder særlig godt. Uten animalsk protein i det hele tatt blir det jo bare karbohydrater igjen, bortsett da fra soyaprotein, men det er ikke like gunstig for alle (deriblant meg). Annet planteprotein er vanskelig for kroppen å ta opp.
Det er vel generelt litt vanskelig å spise lavkarbo uten å spise animalsk protein. Men det finnes da alternativer for veggiser også. Det finnes massevis av soyaprodukter, som du sikkert vet... og fisk som du tydeligvis spiser, og hva med egg?
Marianne her inne er en av dem som foretrekker å spise mindre kjøtt, og hun har skrevet en del om dette på forumet. Hun har funnet ut at dette stemmer godt med hennes blodtype, etter prinsippene i Blodtypedietten. Hun går da også på South Beach, som passer bedre med hennes blodtype enn f eks Atkins.
Selv er jeg blodtype 0 og trives utmerket med å spise kjøtt. Tidligere var jeg "halv-veggis", dvs spiste nesten aldri kjøtt, men min helse har mye bedre av at jeg spiser kjøtt hver dag. Jeg prøver heller å kjøpe økologiske matvarer så langt det er økonomisk mulig.
All ære til deg for idealismen din - men det er nok ingen som kan trylle og få lavkarbomat til å bli veggismat... :p :o
Klipper inn fra www.drlindbergs.no jeg, hvor den utmerkede ernæringsfysiologen svarer følgende på spørsmålet om en vegetarianer kan følge Lindbergs filosofi:
Del av et annet svar:
Nå vet jeg ikke om du har boka og/eller har lest den. Men om du IKKE har lest den er det iallefall en god begynnelse !
Det er da ikke så vanskelig..... Spis mye mer av egg, fisk og bønner. Tunfisk er ikke den eneste fisken som finnes da... Spiser du skalldyr forresten? Hvis ikke finnes det laks, sei, torsk, ål, skrei, sild, makrell, flyndre, osv osv. De kan alle stekes, kokes, marineres, spises i store stykker eller i små stykker, som mos, i gryter, supper, wok'er eller hva nå enn du måtte finne på.
Hvis jeg skal være helt ærlig så må jeg få lov å påpeke at det er du selv som har valgt å være både veggis og lavkarber, det er på en måte mest ditt ansvar å tilpasse de to til hverandre :o Men litt fantasi og litt inspirasjon så klarer du helt sikkert å komme på 365 middagsretter. Mat kan varieres i det uendelige. Og om du spør oss, så har sikkert vi masse gode tips til hvordan alt dette kan tilberedes og varieres. Men det er ingen som kan lukte at du leter etter veggis-retter uten at du gir oss noen hint om det. :)
Det er også slik at de fleste spiser kjøtt som bare det, så ikke bli overrasket eller fortvilet om det dukker opp masse nye kjøttretter her heller.... :D
[font=Verdana][/font]
Kanskje du kunne starte en tråd under oppskrifter med lavkarbo-retter uten kjøtt? Jeg er interessert i allefall! :) Lykke til!
Jeg regner med at hensikten din med dette innlegget er å provosere? Men beklageligvis syns jeg du gjør det på en litt ufin og arrogant måte. Velger å svare allikevel :) for jeg blir ikke så lett provosert om dagen, men innrømmer at jeg blir litt oppgitt da....
Jeg lurer på; sitter du bare og venter på at andre skal finne gode løsninger for deg da? Hvis det nå er sånn at du spiser fisk - så har du jo et HAV av muligheter!! Spiser du egg har du et HAV til av muligheter!
Hva jeg skulle gjort? Jeg måtte ha lagt om livsstilen min. Jeg måtte ha spist mye fisk og skalldyr. Jeg måtte ha tatt i bruk tofu i ganske stor grad - og spist økologiske egg fra frittgående høner. Jeg måtte ha tatt i bruk protein-tilskudd for å sørge for at kroppen min fikk de byggeklossene den trenger for å fungere noe i nærheten av optimalt.
Men jeg trenger ikke tenke på dette. Jeg lever etter prinsippene "Kost og vekt i balanse". Jeg spiser mat som er ment for kroppen min. Genetisk.
Fortell det sjøl. Skriv inn til Norsk Ukeblad. De skal visst ha samarbeid med Fedon Lindberg nå har jeg sett. Han inviterer leserne til å skrive inn. Hvis dette er noe DU er opptatt av - så må jo DU gjøre de tingene som skal til for at DU får dette til å fungere.
Men hvis du gir opp denne "lavkarbogreia" som du kaller det - så er det greit. Da fungerer det ikke for deg. Og det er også greit. Men ikke angrip oss som syns det fungerer helt fint.
[color=#000080][/color]
:klem: fra Fedonisten
Skulle ønske jeg klarte å spise mer fisk...
Men nå for tiden går det i makrell i tomat, myseproteinpulver, og egg i ulike variasjoner. :uskyldig:
Jeg skjønner ælig talt ikke problemet. En skal ikke fråtse i kjøtt når en er på lavkarbo, men når det er sagt så skal en spise mer kjøtt enn Nordmenn flest, for vi som folk spiser alt for lite... Halvparten av det danskene spiser, og ca 1/4 del av amerikanerne spiser - leste jeg i en avis i romjula. :)
Men når alt dette er sagt, så står jeg fortsatt for at: Motedietter virker ikke! :p
Dyr spiser dyr, mennesker spiser dyr, og noen mennesker spiser til og med mennesker....
Herregud, verden ville jo florert av dyr om de ikke hadde blitt drept og spist?? Jeg hadde ikke turt å bo her i hvert fall.... :eek: Med 100.000 elger og 500.000 kuer rett utafor døra mi.....
:fnise:
Nå er det vel helst SLAKTERIER og slikt det reageres på. Jeg var vegetarianer i 6 år selv (fra 1997 til 2003) pga måten dyra blir drept på. Slakterier har INGENTING med naturen å gjøre, det er dyr på samlebånd og mange MANGE lider....
Viltkjøtt og økologisk kjøtt er nok det beste å spise, uten alle stresshormonene og med god samvittighet siden dyra har hatt et godt liv før de ble slaktet.
Men nå er vi mennesker bedagelig anlagt og velger det enkleste alternativet, nemlig Gilde kjøtt fra kjøledisken på Prix. :rolleyes:
Ja det gjør jeg jeg også, men jeg har slett ikke noen god samvittighet for det. :(
Håper dyrene får det bedre etterhvert og at vi mennesker lærer at dyr har følelser og bør behandles deretter, at de ikke kun er en stor kotelett.
Jeg ser ikke Spireas innlegg som en provokasjon, - heller et frustrert rop om hjelp satt på spissen. Kanskje det måtte til for å vekke oss litt ?? Er sikker på at hun ikke mente å provosere for å være slem eller ekkel, men for å få svar ? :snill:
Er ganske sikker på at hun respekterer vår rett til å så spise kjøtt like mye som vi respekterer hennes rett til å lavære !
Nå har det kommet inn masse nyttige svar. Håper det hjelper Spirea. Syns du skal gi lavkarbo en sjanse, - for det er uansett ikke lavkarbo retningen det er noe feil på. Du har bare kommet litt skeivt igang med planleggingen. For skal du legge om kostholdet er det aller viktigste å planlegge godt ! Lese boka og lære å tenke på nytt.
Ta en titt på linkene og de matnyttige svarene du har fått og se om du finner noen gode ideer. Masse oppskrifter er det uansett å velge i. (Ble minnet på noen sjøl jeg ! :sikle:
Som sagt - lavkarbo og vegetar kan funke fint det - men du må altså planlegge !
Lykke til videre :)
Men i all verden da. Litt spissformuleringer må vi da tåle her inne, vel? Jeg synes ikke Spireas innlegg var provoserende, oppfattet det mer som et humoristisk og småfrustrert ønske om mer variasjon i kosten. Tror faktisk at det er en god del vegetar-lavkarbere der ute... Kanskje du kan finne noen tips på dette forumet, Spirea: bbs.eatprotein.com/viewforum.php?f=12
Her har jeg altså klart å erte på meg både den ene og den andre, uten å mene det. Jeg får ta ansvar for mine spissformuleringer og for at det jeg skriver kan framstå som arrogant og som om jeg prøver å rakke ned på kjøtteterne. Det var på ingen måte meningen, kanhende beviser det et øyeblikks total mangel på selvkritikk idet jeg vrengte ut min frustrasjon.
For det ER som Nille sier; innlegger var på ingen måte ment å skulle provosere noen. Det var et uttykk for frustrasjon over at de fleste gode proteinkildene er kjøttbaserte og at så mange av oppskriftene er ikke-vegetariske. Jeg har prøvd å følge ukeplaner som står i "Naturlig slank", men jeg blir så inderlig lei av å bytte ut all kjøttmaten med tunfisk på boks. De eneste proteinpulverene jeg finner er kjøttbaserte, bortsett fra et lite antall varianter som smaker sjokolade (hadde håpet å finne noe jeg kunne blande i all slags middag og lunsj). Kanhende jeg er utakknemlig, det er ikke meningen.
Mine forumvenner. Jeg ber så meget om unnskyldning for at jeg har provosert og virket ubehøvlet. Jeg skal heretter ikke gå ut fra at alle og enhver kan lese ironien i det jeg skriver og jeg skal forsøke å ikke være så spiss.
Tusen takk for alt det gode som likevel kom ut av det og spesielt takk til Marianne for en utrolig samling oppskrifter som kommer til å bli nyttige.
Jeg har aldri sett noe proteinpulver som er kjøttbassert... :confused:
Jeg har brukt rent soyaproteinpulver uten smak som jeg har blandet i mat med stort hell :) Bruker du ikke melkeprotein heller? De fleste er jo basset på myseprotein... Men dersom du skal blande det i mat, så er det jo lurt å ta uten smak da.. :)
Vi har to helsekostbutikker i byen og begge er i samme kjede, Life-kjeden. De har ikke særlig utvalg i proteinpulver, men det de viste meg sist var en diger bøtte med pulver som de sa var kjøttbasert. De hadde noen andre varianter også, men det var "vektløfter-proteinpulver" som hadde massevis av karbohydrater i tillegg til proteininnholdet. Da var ikke det heller aktuelt. Men hvis du mener det finnes myse-basert pulver og atpåtil noe som ikke er smakssatt med søtsmak, så leter jeg videre. Takk for info :)
Har du prøvd proteinfabrikken? Du kan jo bestille på nett. :)
Ellrs så skal de da kunne bestille inn til deg det du vil ha... :)
Vi har brukt Myseprotein fra Multipower,- dyrt men godt merke... så har du superformula 100 (100% myseprotein) husker ikke hvilket merke soyaproteinen va.. Har brukt opp og kastet boksen.. :o
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.