Jeg har lest både "Spis deg ned i vekt" og blar en del i GI-NULL om dagen. Har funnet ut at lavkarbo er noe jeg virkelig har lyst til å prøve. Har lagt med på 25+-kategorien, da jeg vil ned ca 20 kg totalt.
Har nå sittet og regnet ut antall karber jeg skal spise i morgen, og kommet fram til 18,2 totalt. Jeg har tatt i litt på noen ting, og rundet opp der tallene ikke var "hele" (f.eks. 4,4 karber istedetfor 4,35). På 25+ anbefaler Skaldeman maks 18 karber om dagen. Går det da greit med 18,2 "runde" karber? Det er jo ikke sikkert jeg får i meg alt - spesielt på middagen har jeg tatt i en del både når det kommer til mengde og karber.
Også var det dette med begrepene. Skaldeman snakker jo mye om "fettbålet" sitt. Kan dette sammenlignes med å være i ketolyse?
Kan man bringe inn elementer av ketolysekostholdet og andre kosthold inn, slik at det blir mer Skaldeman-inspirert eller at Skaldemangrunnlaget ligger der? Økonomien min tillater ikke at jeg spiser biff til hver middag eller kjøper inn kilovis med kjøttdeig i uka. Jeg kan istedet spise f.eks. ostebrød med en del pålett på eller lavkarbopannekaker for å få prisen ned. Er dette "lov"?
Du, det er ikke så nø*e på grammet! Om du spise 17 eller 20g karber har ikke så veldig masse å si, hold deg til ca 18g du;)
Ostebrød er lov, men pålegget er maten;) First price leverpostei er billig og nesten karbofri. Jeg spiser masse av billig kjøttdeig og billig k'llingfileet.
Man er i ketose på Skaldeman ja. Ketol*se er en diett der man er i ketose;)
Biff er ganske magert så det vil jeg ikke anbefale for ofte uansett, selv om det er veldig godt...
Nakkekoteletter av svin er billig og har bra med fett, i energiprosent ligger de på ca 0 - 35 - 65 (karbo-prot.-fett) og det er vel omtrent der du skal ligge når du følger 25+ opplegget.
Ellers er jo egg forholdsvis billig pluss at du får i deg mange viktige næringsstoffer.
Mener å huske at Skaldeman skriver i "Spis deg ned i vekt" (eller var det oppskriftsboken?) at dersom man hadde spist biff hver dag ville man vært frisk som en fisk, eller noe i den dur. Hvertfall virket det som at han stilte seg svært positiv til biff, men da selvsagt med tilbehør med mye fett..
Men egg, ja. Det spiser jeg mye av! Den siste uken har jeg brukt ca 40 egg.
Er det greit å begynne med å kun telle karber, for så å gå videre på å telle sammensetninget karbh/fett/protein, eller bør jeg telle alt med det samme?
Det blir mye prøving og feiling nå i begynnelsen. Har laget litt pannekakerøre, ostebrød o.l. I tillegg har jeg delt omelett og slike ting med samboern. Så 40 egg blir nok ikke normalen etterhvert ;)
Vil anbefale deg at du teller alt den første tiden (1-2 uker). Så vet du at du får i deg nok fett. For mye protein stopper vektnedgangen for noen, inkl meg selv...
Etter en stund så vet du hva du kan spise og da behøver du ikke telle/regne på alt du spiser.
Ikke så mye karber i egg. Jeg regner et gram pr 2 egg og det er ikke den type karber du skal frykte. Med 12 g karber å spise etter en dag kan du spise veldig mange egg og en god del grønnsaker!
I 100 g egg er det mindre eggehvite enn i 100 g eggehvite. Dersom det er 50/50 plomme og hvitte i egg og det er 1,2 karber i 100 gram hvitte vil det jo bli 0,6 karber i 100 g egg.
Eller er jeg langt utpå landevein nå?
SunnhetMedSirrup og Carisma: Jeg mente ketose. Nybegynner! :rolleyes:
Nope, i min svenske utgave står det i allefall 12g karber pr dag. Maks 3 pr måltid.
Det er eggehvita som inneholder karber, men du spiser vel plomma og? Egg inneholder 0.9 g karber pr 100g. Vei et egg, så skal du se at det blir ikke mye over 100g med to egg uten skall. Skaldeman sier selv han ikke regner karber fra egg;)
Jeg tror det viktigste er å få i seg litt grønnsaker og om du spiser 9, 12 eller 15g spiller ikke så stor rolle, fløte og rømme er nok det som stopper vektnedgangen, ikke masse lovlige grønnsaker;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.