Aldri hørt om dem. Og det hadde ikke noen på mine andre forum-hjem heller. Ikke engang kokken Karen.... Sorry :(
Men jeg forslår å koke dem i dobbelt så mye vann som frø. Først 10 min. prøvesmak, så 10 min. prøvesmak og så 5 min. prøvesmak, 5 min. prøvesmak til de er passe konsistens ! Pleide å gjøre sån når je hadde helt ris over på lagringsboks og ikke husket hvr lenge den skulle koke !! :)
Man tager en dæsj røde linser, en dæsj gønne linser og en dæsj Quinda i en gryte. Så heller en vann på å lar det stå 3-5 minutter, rører litt rundt slik at vannet får en gusjen farge (fra linsene). Så heller du det hele over i en sil og skyller godt. Har det tilbake i gryten og tilsetter vann til det er en fingertykkelse over linsene. Så lar du det koke til der ikke er mer vann igjen på middels varme uten lokk. Vend linsene av og til slik at de på toppen bytter plass med de på bunn.
Så når alt vannet er kokt inn, tilsetter du hakket tomat, hakket gulrot, hakket løk, og masse krydder etter smak. Basilikum, Timian, Koriander, Muskatnøtt, Curry, Tacokrydder, Salt, Pepper, Pizzakrydder, mm. Skru av platen å la dette stå å godgjøre seg litt. Så tilsetter du litt god olivenolje og kjører et par runder med stavmikseren på laveste hastighet.
Måltidet er nå klart til å nytes! :D
(Som tilbehør til gode proteinkilder som kjøtt, fisk, fugl ;))
Regner med at det er lite karber i Quinda-frøene, men hva er "næringsverdien" i Quinda, er det rikt på proteiner eller fett, eller er det mest vombfyll og alternativ til ris? :confused:
Inneholder 12-18% protein, karbohydrattall og fett har jeg ikke funnet enda. Men dette er et frø da, så de er ihvertfall mer ballansert en mel/ris :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.