< Tilbake til oversikten

Hjelp, trenger støtte

#1

mona42 sa for siden:

Heisann.. jeg er også ny på ketolyse. Har holdt på siden søndag. Er ikke i ketolyse iflg. stix. Jeg lurer på om jeg gjør noe galt her. Veier ikke maten, men tar litt mindre porsjoner enn normale. For eks. det jeg har spist idag:

Frokost: kaffe med fløte, 1/4 stor frokostpannekake (fant oppskrift her) med bringebær på
Lunch: kaffe, kaffe og kaffe (var i møter) spiste en fet kjøttkake (hjemmelaget etter Skaldemanns prinsipper), samt litt agurk og rømmedressing.
så ca. kl. 13 spiste jeg resten av frokostpannekaken med bringebær. Så ble jeg jammen "truet" til å ta ett rekesmørbrød på jobben. Jeg klarte ikke nekte, men spiste bare reker og mayones. (Tenkte at ok, det er jo fett og proteiner)
Var veeeldig mett helt til nå i kveld. Laget middag som var 1 kyllingbryst, 3 sopp, 1/4 løk og dekket det med jarlsbergost og gratinerte det i ovnen. Jeg hadde broccolimos med smør og fløte inntil....'var jo veldig godt.:)

Så nå sitter jeg her da og er temmelig mett...tror selv jeg har spist for mye...er det noen som kan hjelpe meg med hvor mye jeg har i karber?

Jeg vil så inderlig gjerne gå ned i vekt. Først var det vekk med røyken, det gikk greit, men kiloene kom på. Føler selv jeg har ca 15 til 20 kg som skal vekk....:eek:


#2

Svima sa for siden:

Hei.
Jeg er også helt ny her, og sliter med de samma spørsmålene som deg (tror jeg). Jeg prøver å etterlyse en side vi kan gå inn på, hvor vi kan få beregnet karbo. inntaket vårt. Det hadde lettet "arbeidet" vårt. Ha ha


#3

Gerd sa for siden:

www.diett.no/

det finnes flere, bare bruk søkefunksjonen ;)


#4

Gerd sa for siden:

Viss du skal finne ut antall karber, MÅ du veie maten :ja:


#5

Svima sa for siden:

Takk skal du ha. Jeg sliter det med å veie/telle, men innbiller meg at det hadde vært lettere med litt hjelp.
Det er utrolig mange flotte sider og innlegg her. En super takk til dere erfarene.


#6

arnakristin sa for siden:

Hei,
For å regne ut kh så må du nok veie maten. Mindre enn normale menger er ikke et godt nok mål til å kalkulere kh, he, he… Hva er egentlig normalt?
Måling med stiks skal gjøres på kvelden minst to timer etter siste måltid. De fleste pleier å være i ketose i løpet av 4 dager.


#7

Svima sa for siden:

Du har utrolig mange fine og spennende oppskrifter Gerd. Jeg må kopiere noen av dem. Det er litt lett for å bli noe ensformig kost i begynnelsen. Man er hele tiden redd for å spise for mye.


#8

Margrethe sa for siden:

Men må hun veie alt eller kun det som inneholder karbohydrater? Jeg ville sagt at iallefall kjøttkake etter skaldemanns prinsipper og kyllingfilet kan passere fint uten veiing...


#9

SunnhetMedSirrup sa for siden:

kjøtt har normalt ingen karber, så du bør ikke veie.

men ferdig skiva, osv kan ha blitt sukkra.. se på ingredienser på f.eks hamburgerygg; gluktose.


#10

Carisma sa for siden:

Hvis man vil ha oversikt over energifordelinga (75%/20%/5%) på maten må man veie alt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.