< Tilbake til oversikten

Hjelp til telling av karber.....

#1

Indianeren sa for siden:

Har funnet ei oppskrift her inne som jeg har så lyst å prøve!!! Men jeg er ikke særlig god på å regne karber trur jeg.... Noe som kan hjelpe meg???:confused:

300 gram sukkerfri eller mørk sjokolade
4 dl kremfløte
2 dl creme fraiche
1 dl salte peanøtter
1 dl grovhakkede valnøtter

Varm opp 2 dl av fløten i en kaserolle og tilsett oppknekt sjokolade og la den smelte i fløten.

Visp resten av fløten til krem, og ha i creme fraice. Bland godt.
Rør inn sjokoladeblandingen, og fordel røra i to boller.
I den ene tilsetter du nøttene og heller det i ei smurt, bakepapirkledd springform, før du forsiktig heller over resten av røra.

Sett i kjøleskap og la stå i minst 5 timer før servering, eller over natten


#2

gamlasnyeliv sa for siden:

når du regner ut karbene på dette, må du se på forpakningene hva hver ting inneholder. Sukkerfri sjokolade kan jo inneholde alt fra 2- mange karber pr. 100 g.
Men sett at den inneholder 2 pr. 100, blir sjokoladen 6 k

4 dl kremfløte vet jeg ikke akkurat hva veier, men sett at det veier 400 g. blir det 2,9 ganger 4 som er 11,6 k

2 dl creme fraiche er 2 ganger 1,6, altså 3,2 k forutsatt at det veier 200 gram

peanøtter har forskjellig karbeinnhold etter hvordan produsent det er. Du må veie det, og se på posen hvor mange karber det er pr. 100 g.

[url]www.matvareguiden.no[/url] hjelper deg med de fleste ting. Slå opp- der få du oppgitt karbeinnholdet pr. 100 g

valnøtter har 3,3 k pr. 100 g


#3

gamlasnyeliv sa for siden:

Glemte- kaka er forøvrig VELDIG god ;)


#4

Indianeren sa for siden:

Takker for hjelp!!!
Gleder meg til å smake kaka!!!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.