Endelig et brød jeg er 100% fornøyd med.
Og som jeg synes blei minst like godt som mitt vanlige hjembakte :D
Nannahbrød.
6 store egg
1 beger creme fraishe
100 g malte mandler
100g malte valnøtter
150 g malte solsikkekjerner(Møllerens)
50g hele solsikkekjerner
4ss fiberhusk
et par never kli
1pose blå tørrgjær
1ts salt
bittelitt søtt
Rør alt sammen godt i kjøkkenmaskin.
ha røren i to silikonformer (om du bruker vanlige må du smøre dem godt)
Stek på nederste rille på varmluft 160g i
60-70 min.
Har laget dette allerede jeg og det ble supergodt!
Jeg hadde bare en ting i tillegg; en spiseskje hvetemel for at gjæra skulle virke best mulig!
Brødet ble ypperlig! Hevet seg megamasse og er knallgodt på smak!!
Jeg innvilget meg en ss hvetemel selv om jeg går på lavkarbo. Jeg er IKKE hvetemelintolerant så derfor er det ok så lenge der er innenfor mine satte grenser pr dag.
Tuuusen takk Nannah, et oppkomme av gode ord og gode oppskrifter :klem:
Godt brød Nannah!:) Liker egentlig det jeg pleier å lage veldig godt, men prøvde dette i går fordi jeg hadde lyst på en variasjon. Det ble faktisk bedre enn det andre:) Jeg fulgte oppskrifta, men hadde oppi 8 ss linfrø og en spiseskje hvetemel i tillegg. Brødet hevet seg, men ble ikke noe høyere enn det andre jeg lager som det er bakepulver i.
Stusset litt over at ingenting skulle varmes slik at gjæren fikk begynt å virke før det skulle stekes, men fulgte som sagt oppskrifta.
Jeg rørte gjæren ut sammen med de malte solsikkekjernene, fordi det ligner mest på mel. Brukte stavmikser på egg og CF. Kanskje det sammenvispede bløte (egg og CF) burde varmes opp og røres ut i det tørre hvor gjæren er blandes ut? Kanskje det da vil heve seg mer? Skal prøve dette neste gang :)
Takk!
Da var det ikke så gale, jeg fikk mer enn nok karber i meg i går, men ikke verre enn det ikke trenger ødelegge noe!
Neste gang skal jeg ta hele røren i en form, så får jeg litt større skiver.
Laget en veriasjon av dette brødet i dag, byttet ut CF med CC, og hadde i 3 ss olje, 8 ss linfrø, og 4 ts sukrin som det søte. Jeg brukte stavmikser og fikk en jevn røre av det bløte, og jeg varmet den opp til passe temp for gjæren. Blandet det med det tørre som var sammenblandet i bollen, hadde det oppi to bakepapairkledde former, og lot det få heve seg litt (skulle sikkert stått lenger, men hadde ikke tid...). Hadde ikke oppi 1 ss hvetemel denne gangen, men det kan hende det hadde vært bedre for hevinga. Stekte som det står i oppskrifta. Det ble veldig godt! :D Bedre med CC enn CF, synes jeg. Synes det blir litt for surt med CF.
Hvor store er formene dine da?
Jeg har puttet alt i en form, så det tar litt lenger tid å steke, men skal vel snart være ferdig nå... Er spent og sulten :D
Har brødene i ovnen nå, og det ser veldig lovende ut! Men jeg tror jeg har litt for store former :P Jaja, man lærer så lenge man prøver!
Tusen takk for gode oppskrifter! :)
Vel, jeg har bommet fullstendig på ovnen tydeligvis... Har ikke varmluftsovn, så jeg leste en plass på nettet at "oversettelsen" fra varmluftsovn til vanlig var å trekke fra 20 grader. Nå har brødene stått inne i to timer, og de nærmer seg ferdige snart (men bare fordi jeg skrudde opp ovnen 20 grader for 20 min siden). Så tips til andre uten varmluftsovn vil være å ikke følge mitt eksempel, hehe...
Men jeg har et nytt spørsmål. De hele solsikkekjernene, skal de bløtlegges elle kan de bare brukes som de er?? Trenger svar kjapt, for jeg har tenkt å lage dette brøet i kveld.
Hehe ja jeg skjønte det til slutt jeg og ;) Må ha vært en skrivefeil på siden jeg leste på... Men brødene ble kjempegode! TUsen takk for nydelig oppskrift :)
Jeg har bakt brødet nettopp og det ser helt fatastisk ut! Gleder meg til å smake:) Jeg byttet ut rømme, og tilsatte 60g linfrø og minsket litt på solsikke (siden jeg ikke hadde mer enn 70g her!).
Men herlighet for et kaloririkt brød det blir! Har akkurat regnet ut at det er 3601 kcal i hele brødet! Mye!:eek: Tror det holder med en brødskive av gangen! :p
Mmmm for ett fantastisk godt brød som ikker faller ifrahverandre:)
Hadde min egen lille vri siden d var ganske så tomt i skapene:confused:
Jeg hadde ikke 1 beger creme fraishe,vallnøtter og kli i, men brødet ble helt supert godt:) Hadde endel splenda i så brødet ble en søt variasjon og så tilsatte jeg smeltet smør.
Mannen i huset spiste og skrøydet!
Dette var snadder,endeligt noe nytt å ha i matpakken.
Du er jammen meg flink til å prøve å lage ting. Fortsett me det:p Jeg prøver etter hvert;)
Hm, denne må jeg prøve en dag. Jeg har ikke prøvd lavkarbobrød med gjær før.. Spiser forsvinnende lite slik, bare prøver en og annen oppskrift nå og da..
Nå har jeg prøvd dette og tusen tusen takk for en hærlig oppskrift, dette smakte og så ut som brød(ble litt lavt så jeg hadde sikkert for stor form) men det ble en helt suuuuuuper smak på det altså.
Endelig ett brød etter min smak
Dette har nå blitt vårt faste brød her i huset! Litt mye arbeid med å male opp nøtter og frø, men absolutt verdt hvert minutt det tar!!!
Gjorde foresten en liten vri på det i dag, brukte det som pizzabunn.....smakte helt nyyyyydelig. Beste pizzabunn-erstattningen jeg har brukt (og da har jeg prøvd litt forskjellige).
Delte (det ferdige) brødet i skiver på langst (laaange skiver) og hadde pizzafyll og ost på. Inn i ovnen på 230 C i 8-10 min. Mmmmmmm...........:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.