< Tilbake til oversikten

"Ostekake" 1,14 gram karbo

#1

LenaBeatrice sa for siden:

Lunsjen min i dag ble brie med rømme og en minitomat.
Totalt karboinnhold: 1,14
Jeg og Morten har tenkt å prøve å handle så mye økologisk som mulig, og i dag spiste jeg økologisk brie og økologisk rømme.
Den økologiske rømmen (se bilde under) inneholder faktisk bare 1,5 gram karbo/100 gram, i motsetning til Tine setterømme som inneholder 2,9.
Den inneholder også 39 gram fett/100 gram, i motsetning til Tine setterrømme som inneholder 35.
Altså er denne økologiske rømmen et bedre alternativ for oss som spiser lavkarbo/LCHF.
Den smaker også bedre etter min mening.
Prøv så kan dere avgjøre selv :-)


#2

Krøllerellerei sa for siden:

Takk for tipset, skal kikke etter den økologiske neste gang jeg er på en butikk litt større enn nærbutikken (som ikke har noenting økologisk).

Kan jeg spørre om en ting, når du spiser en sånn lunsj som du forteller om her, hvor stort stykke, eller hvor mye Brie ca spiser du? 100 g? Jeg synes Brie er så godt at jeg kan lange i meg hele stykket på 300 g, og det blir litt kostbart i lengden, hehe.


#3

SunnhetMedSirrup sa for siden:

takk :)


#4

LenaBeatrice sa for siden:

Jeg spiser i grunnen alltid etter behov, dvs sult, så mengde varierer fra gang til gang.
Denne gangen spiste jeg en halv brie, og det ble 75 gram. Jeg spiste også 70 gram rømme.
Som mellommåltid frem til middag var dette nok for meg.
Men ja, det er lett å ta litt for mye fordi det er godt.
Vet du, ta frem det du synes er passe for å bli mett, lag en tallerken og sett så vekk ingrediensene igjen.
Spis det du har lagt opp.
Det er litt vanskeligere å ta mere fordi det er godt når man må igjennom hele tilberedningsprosedyren på nytt :-)
Desuten rekker du kanskje å kjenne etter at du faktisk er mett og fornøyd hvis du skulle finne på å plukke frem en gang til....
Men er du virkelig mere SULTEN, ja da skal du selvfølgelig spise.

:)


#5

Krøllerellerei sa for siden:

Du, det var en god strategi, takk skal du ha!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.