< Tilbake til oversikten

Noen som kan hjelpe meg å se om inntaket for en dag ser greit ut / riktig ut?

#1

Tiki sa for siden:

Om noen mere erfarne kan si noe om denne fordelingen av inntak i løpet av dagen i dag ser grei ut. Og hvordan kan jeg regne ut % andelen for de ulike delene?

Jeg er ganske ny, og prøver meg på Ketose, men ønsker egentlig ikke å måle å veie så mye, men ser det kan være nyttig å gjøre noen sjekker innimellom. Spiser ganske mye grønt, og en del ostechips på kvelden. Føler jeg går litt akte ned. De siste dagene har jeg gått opp, men har fått mensen, så håper det er en sammenheng.

Dette er en helgedag. I uken er det lavkarbo knekkebrød med ost til frokost, salat til lunch, og gjerne salat til kjøtt til middag også.

Ca: (litt mere fett og proteiner fra brødet, men ikke tatt med her)
kJ 7593
Protein 111 gr.
Fett 157 gr.
Karbo 14

Frokost med et lav karbobrød, to kokte egg, smør, ridderost. Litt agurt, og et par cherry tomater Og en liten skvett kremfløte med et par bringebær oppi fra i går.

Maula litt leverpostei, og noen få macadamien nøtter

Middag: Salat med avokado, feta, grønt, en tomt, dressing og et grillet kyllinglår.

Kvelds: 2 skiver Lav karbobrød, aioli og reker, og ostechips.

Setter veldig pris på innspill. :blomster:


#2

Tiki sa for siden:

Jeg prøver meg på å dytte denne opp. Setter veldig pris på innspill. :flau:


#3

Stilken sa for siden:

Litt mer fett kansje


#4

SunnhetMedSirrup sa for siden:

når du skal spise deg mett, bør du ikke være redd for det! :)

jeg har begynt litt som sten sture har sakt han har gjort; frokost på 6 stk egg idag, faktisk. nettop ferdig og spise:) masssse smøøøør!

da blir jeg ikke sulten før rundt kl; 17:00-tiden:)

2 store måltider er mye lettere også:)


#5

Gerd sa for siden:

Maten ser grei ut den :)

På ketolyse skal du spise deg mett til hvert måltid, ikke overmett.
Du skal drikke mye vann.
Ikke vær redd for å bruke mye fett.
Viss du blir fort sulten igjen etter et måltid, kan det indikere på for lite fett i maten.

Jeg anbefaler deg å veie maten og regne ut karber, til det sitter i fingrene og det er lettere å ta på feelingen :ja:
La mesteparten av dagen karbe-kvote komme fra grønnsaker som vokser over jorda, fordi kroppen trenger de vitaminer, mineraler og enzymer for å fungere og forbrenne optimalt.


#6

Tiki sa for siden:

Tusen hjertelig takk for fine og gode innspill :) setter veldig pris på det.

Synes det med veiing og måling er litt vanskelig hvis jeg lager middag til hele familien, men skal sjekke litt oftere. veldig uvant det der med å kunne bruke så mye fett må jeg si. Men lurer på om jeg skal kjøpe sånn cocosfett flere snakker om. Min sambier er litt fortvilet for han spiser såkaldt normal kost, og blir litt fortvilet at jeg har fetet den opp så veldig ;)

Ellers spiser jeg egentlig mere grøndt enn jeg har gjort i mange perioder før. Nesten altid salat til lunch på jobb og oftest salat til kjøttet til middagen også. har ikke rukket å bli lei av det.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.