Heihei!
Jeg var i går og skulle kjøpe ingredienser til et brød jeg fant her på forumet. En av ingrediensene var glutenmel. Jeg fant, og kjøpte dette, men når jeg kom hjem, så jeg at det sto:
Glutenmel ( Med store bokstaver)
Hvetegluten ( Med små bokstaver)
Er dette riktig type glutenmel? Kan jeg spise denne??
Det er ikke meg det er datteren min. Har sett at Fedon sin brød er av glutenmel. Hadde vært greit å kjøpt brød uten å måtte bake det sjøl.
Det er ikke Cøllaki hun har. Hun tåler rett og slett ikke hvete. Blir dårlig i magen, kramper og diare, også sterke voksesmerter diverse andre bivirkninger. Det er ganske så nylig vi fikk svar i fra legen. Så dette er ganske nytt for oss. Må bare sette oss litt bedre inn idet.
Gluten er betegnelse på endel kornproteiner. De finnes i hvete, rug og bygg. Havre er et unntak.
De gjør brødet seigt, men hever ikke. Det er karboen og gjær eller bakpulver som hever brødet. Glutenfritt brød hever som bare det, men faller lettere fra hverandre om man ikke har noe seigt i det som feks johanneskjærnemel, etc.
Om man har intoleranse klarer man ikke å fordøye disse proteinene og de lager trøbbel, betennelse i tynntarm.
Kan nevne at næringsinnholdet på glutenmel er Cirka:
80 gram protein
20 gram karbohydrat.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.