< Tilbake til oversikten

Skjønner ikke karbohydratregningen ...

#1

marithja sa for siden:

åhhh nå har jeg jo holdt på med dette ei stund, og lest her inne men klarer ikke å vri hodet mitt rundt å lese karbohydratinnholdet på forskjellige ting!! Føler meg KJEMPEDUM!!!
Nå har jeg spist en sjokolade og der står det :
KARBOHYDRATER 58 gr
av det sukker <2 gr
polyalkoholer33,5 gr

hva er resten av karbene da? Dette blir jo bare 35,5 til sammen?? Dette er en sukkerfrisjokolade....(VIRGINIAS mix choch fra ULTRA)

Men uansett:
Du har karbohydrater, og noen ganger står det :
Karbohydrater hvorav sukkeralkoholer
Karbohydrater hvorav fruktsukker
Etc etc...

Hva skal trekkes fra hva, hva er bra , hva er dårlig- kan noen forklare?? Skulle jo tro at en sjokolade som er laget for å være sukkerfri skulle være grei....:eek:

Kan ikke noen forklare på en enkel og oversiktlig måte ??


#2

Kitt sa for siden:

Du kan trekker fra sukkeralkoholene. Og bare de!
Disse går bare gjennom tarmene uten å tas opp i kroppen og trenger derfor ikke tas med i regnskapet.

Alt annet fruktose, sukkerarter etc må regnes med!


#3

Alkazelters sa for siden:

Jeg kan tenke meg at de resterende karbohydratene er stivelse, noe som ofte forekommer når sjokolade inneholder kjeks. Sjokoladen du har spist inneholder da drøyt 20 gram karbohydrater.


#4

marithja sa for siden:

Ok, takk da tror jeg jeg skjønner litt mer :-) Og har gitt bort kjeks sjokoladen til gubben:eek:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.