Ja, jeg har spist en hel pakke fløte i dag. Eller rettere sagt i kveld. Jeg spiste egg og laks til frokost i morges, og en halv grillskive på jobb. Etter trening var jeg så utrolig fysen på noen. Ett eller annet.
Jeg er jo tilhenger av ting som er lettvindt og aller helst bør det lages av andre enn meg og optimalt settes på bordet så jeg bare kan sette meg. Sånn er ikke livet til daglig, så jeg kjøpte en pakke fløte og laget en skål med en salig blandig av blåbær, bringebær jordbær og multebær og helte over HELE (nesten) pakken med fløte.
Og det gikk nå ned. Selv om det var matfløte og ikke kremfløte jeg brukte.
jeg tror alle bærene er verre enn fløten, se i matvaretabellen om hvor mye de forskjellige bær inneholder av karboh. Ble forskrekket da jeg fant ut at blåbær har nesten dobbel så mange karber som bringebær.
Eller stek blomkål og brokkoli og løk, i biter, under lokk, mens dette steker
skjærer du opp en kyllingfilèt, og når gr.sakene er stekt, (faste)
så tar du dem opp av pannen, legg dem på en skål
og så steker du kyllingen, når den er stekt samler du alt i pannen igjen,
og heller over en passe mengde fløte. :sikle:
Det var nå bare litt over 130 gram bær til sammen, så det er ikke så farlig, egentlig. Dessuten trengte jeg karboene. Jeg BURDE selvsagt spist grønnsaker, men det hadde jeg jo ikke lyst på :p
Pleier som regel å spise bringebær. Mindre karbo og smaker MYE mer enn jordbær. Men høsten har jo bringet med seg en del forsyninger :)
Hm...jeg tyr til krem på boks, av og til.
4 gram karbohydrater pr 100 gram. Hele boksen er 200 ml .....(men jeg spiser selvsagt ikke hele på en gang!)
Er det heeeeelt fy?!
Jeg skjønner faktisk ikke hva lavkarbere bruker den til heller. Smaker fælt og har ganske lite fett, har det ikke. Tror det inngikk i GR-kur før i tiden, sannsynligvis fremdeles...
For min del bruker jeg den for å orke å spise frokost. Klarer ikke tunge ting som egg eller feite ting som bacon tidlig på morgenen. Så da blir det CC med litt fløte for å få opp fettet, og evt nøtter til.
Det er kjent slankemat for lavfett også ja, husker min bestemor grøsset og spiste cc (på brødskiva...) og påstod at man kunne ikke bare spise ting som smakte godt! :lol:
Moren min er flittig Roedegåer og hun kan ikke fordra Kvarg idag. Før i tiden lagde de det selv med skumma kulturmelk og hun brukte det til alt mulig rart, f.eks. lavkalorimajones. Typisk alt som har noe melkete i seg og som er fett kan ha fettet erstattet med kvarg.
PS: Kvarg og CC er nesten det samme. CC lages med vanlig melk og løype, mens Kvarg lages med kulturmelk, f.eks. denne oppskriften.
Har gått fra å hate cc til å eeelske cc. Bare prøv igjen så liker du det til slutt;). Lager "riskrem av den til og med bare blander med krem av fløte og bruker heistad syltetøy til :D også er den god med kanel og sukker og nøtter også :)
Eh, det burde jeg jo tenkt... Her avslørte jeg selvsagt mine elendige kunnskaper i matlaging... Har alltid gått for ferdig rød saus tidligere jeg... ;)
Mulig at det blir litt vel mye krem, jeg har ikke prøvd, da... Men prøv deg fram :)
Har forresten laget en stor "Rislunsj"-dessert med ca 1/2 boks cottage cheese, 1/2 boks og en del heistad jordbær-syltetøy. Egentlig et helt lite måltid i seg selv, ikke bare en dessert... Må nok redusere mengden neste gang jeg lager denne...
Goood ovnspannekake med bacon er min favoritt å bruke CC til!!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.