< Tilbake til oversikten

Drop Biscuits

#1

Cornelia sa for siden:

Disse blir som myke kaker/boller eller noe sånt :o
De er søte og gode.

Drop Biscuits

4 egg
50 gram smør (smeltes)
30 gram sukrin (eller 20 g sukrin og 1-2g stevia)
1/4 ts salt
1/4-1/2 ts bakepulver eller hornsalt
40 gram kokosmel

Blandes til en jevn deig/røre. Legges ut på bakepapir som topper med en spiseskjed. Blir 8 st.
Stekes på 200 grader i 10-15 min.
ca. 0,7 karber per "buiscuit" tror jeg det blir. :rolleyes:


#2

LineJM sa for siden:

Hørtes gode ut.
Hvor finner du kokosmel? Har lett etter selv, men fant ikke.


#3

grotingeling sa for siden:

Mener jeg har sett det i godt assorterte helsekostbutikker blandt glutenfri-produktene.


#4

LineJM sa for siden:

Takketakk.:)


#5

Camz sa for siden:

Mmm, den må prøves om jeg finner kokosmel. Et spm: Smaker kokosmel kokos?:rolleyes:


#6

Cornelia sa for siden:

Hvor mye kokos det smaker ser ut til å ha ganske mye å gjøre med hvilken type/merke det er. Det er også ganske stor variasjon i forhold til antall karber. Den jeg har har jeg kjøpt på helsekost i Sverige, men jeg fant den på en nettside i Norge også så neste gang bestiller jeg der.

Supernature

Gå inn på "matvarer" - "mel,korn,gryn og flak.
Der har de Aman Prana kokosnøttmel. (Raw Økologisk)

Jeg synes ikke dette smaker så veldig kokos og den har 4% karbohydrater.
Litt svak smak. Men ellers har iherb et som heter Red Mills, det vet jeg andre her har prøvd og det har litt mere kokossmak.


#7

Cornelia sa for siden:

Ville bare legge til at förste gang jeg laget disse hadde jeg bare litt bakepulver igjen og da ble de som lapper. Men idag brukte jeg hornsalt istedenfor (har selvfölgelig ikke fått somlet meg til å kjöpe nytt bakepulver enda...) og da brukte jeg nok litt mer enn 1/4 til og med og nå ble de veldig luftige å fine!!

Her er et bilde:



#9

j88 sa for siden:

Disse var utrolig gode. Prøvde også å lage noen som jeg hakka nøtter og litt mørk sjokolade og la på toppen, det var også veldig godt.


#10

Cornelia sa for siden:

Hei!
Så fint at du likte dem, disse er en av mine favoritter!
Hørtes utrolig digg ut med sjokolade og nøtter på, det skal jeg prøve neste gang!


#11

Elinf sa for siden:

Hei
Jeg fant kokosmelet fra Aman Prana på Frogner Helsekost (Frognerveien 6 i Oslo), så det selges tydeligvis i butikk i Norge også.

Så nå skal det bakes kjeks! Må nemlig muntre opp naboen, Sivert, som nettopp har "truffet treukersdumpa" og begynt å bli matlei! Så litt lovlig godis er nok på sin plass :-)


#12

Carisma sa for siden:

Hva kostet den der? Jeg fant den på Helios på majorstua, til 129,- for 500g!


#13

Elinf sa for siden:

Jøss! 109 kroner for et halvt kilo på Frogner (og da jeg veide posen var det faktisk 550 g - tikronersbonus :))

Det er stor forskjell!! Lurer litt på den prisfastsettelsen på sånne småsjapper, ja.
En annen ting om Frogner helsekost - de får inn glutenmel i mårra..


#14

Carisma sa for siden:

Helios er vel kjent for å være dyrt.
De hadde 1kg glutenmel til 95,-.


#15

Cornelia sa for siden:

Kjempebra at det finnes i noen helsekost butikker i Norge også!
På nettbutikken super-nature som jeg har lenket til før her kostet 500g 84 kr og 1 kg 169 kr. Jeg bestillte 1 kg og fikk da 66 kr frakt. Bestillte litt annet og. Men det sto på hjemmesiden at de også har en butikk i Oslo og da er det jo igrunn ganske billig, når man slipper frakt. Så det er et tips til dere som bor i Oslo.
Øvre Slottsgate 4 (ved egertorget).

Synd jeg er sjelden i Oslo, neste gang skal jeg shoppe noen kg kokosmel der :D


#16

Makronelle sa for siden:

Jeg fikk helsekosten her jeg bor til å bestille kokosmel til meg. Det står kokosmel på posen, men det ser jo akkurat ut som vanlig kokosmasse:confused:. Stemmer det? ser det sånn ut? Eller skal det være en "melete" konsistens? Videre inneholder denne posen med "kokosmel" 17g karbo pr. 100 gr. Kan dette være det riktige melet å bruke?;)


#17

Cornelia sa for siden:

jeg har den typen som er på bilet, den inneholder 4 gram karbo pr. 100 gram. Det er helt melete, ser ut som vanlig hvetemel. Virker som du har fått en helt annen variant. Hva slags merke er det?
Du kan jo prøve å bake med det uansett, blir sikkert bra alikevel.
Siden det bare er 40 gram kokosmel i denne oppskriften blir det jo ikke så veldig mye karbo alikevel. ( 17% av 40 gram blir 6,8 gram delt på 8 st. 0.85 gram karbo pr. bolle. Det er kun melet da, men med egg havner du vel på en ca. 1,3 gram karbo pr. bolle) :)


#18

Kitt sa for siden:

I Danmark heter kokosmel kokosmasse, men i Norge er det jo to helt forskjellige ting.
Fikk beskjed av damen på Sunkost at de hadde sluttet å bestille kokosmel fordi de fikk varene fra Danmark og derfor alltid endte opp med en masse meget dyr kokosmasse som jo kan kjøpes billig på Rema!:p

Men Helios hadde Aman Prana kokosmel!:heia:

Så nå skal jeg på kjøkkenet og lage litt helgesnadder jeg også kan spise!:D


#19

Makronelle sa for siden:

Nå har jeg prøvd denne oppskriften og det ble noe merkelige greier, hva kan jeg ha gjort feil? Går over hva jeg har brukt om og om igjen, og jeg har gjort som det sto. De ble "knudrete", ikke glatte som på bildet ditt. Også er de ikke søte i det hele tatt?? Kan det ha blitt for mye hornsalt når jeg dobla og da tok en hel teskje? eller kan det ha vært feil å putte hornsaltet i smøret for da "brusa" det opp. Har noen andre hatt denne erfaringen. Skal jeg tørre å prøve igjen tro :) Noen tips.

Makronelle


#20

Kitt sa for siden:

Er du sikker på at du har brukt kokosMEL og ikke kokosMASSE?
Ble røren litt rennende?
Da jeg brukte hjemmemalt kokosmasse, måtte jeg ha røren i muffinsformer fordi den ble så rennende!

PS! Hornsalt skal i det tørre!


#21

Makronelle sa for siden:

Takk for svar :)
Er helt sikker på at det er mel ja, for det har jeg virkelig slitt med å få tak i :)

Da må det kanskje være at jeg uten å tenke bare putta hornsaltet i det våte da.
Ble de du laga, både sånne fine som Cornelia sine og også søte og gode??
Tror du jeg må ta litt mindre hornsalt når jeg har dobbel oppskrift også kanskje?


#22

Kitt sa for siden:

Kanskje ikke akkurat søte, men det er jo en smakssak!
Gode var de i hvert fall, både med malt kokosmasse og skikkelig kokosmel!
Lagde dem i muffinsformer begge gangene, så utseende skal jeg ikke si noe om!:p

Hornsalt har en sær smak, ikke lurt å ha i for mye i hvert fall!:eek:


#23

Cornelia sa for siden:

Hei! Det kan være at det blir litt mye hornsalt når du dobbler. Prøv å lag dem med bakepulver isteden. Jeg lager disse veldig ofte og liker de veldig godt. Vill du ha de søtere kan du jo tilsette mer søtning.
Du bør nok ikke blande hornsaltet/bakepulveret i smøret. Kan være der problemet ligger. Bland det "våte" for seg : egg + smeltet smør, så kan du ha i "sukker".
Bland kokosmel , og bakepulver sammen i en separat bolle og rør det så forsiktig inn i det andre. Mine blir som regel høyere enn de på bildet forresten - altså ikke så flate. Mer som små boller, jeg har aldri trengt å ha dem i muffinsformer siden deigen blir ganske fast. Men tror det kommer endel ann på hvilket kokosmel du bruker - om det blir søtt eler ikke og hvor fast den er.


#24

Donkea sa for siden:

Kan man ikke bruke kokosmasse? Jeg har egentlig ikke mulighet til å finmale den...


#25

Kitt sa for siden:

Har prøvd, blir bare en flytende guffe som må stekes i muffinsformer!
Men blir gode uansett, altså!:D


#26

Donkea sa for siden:

Og hvis jeg kun har Splenda eller noe annen sukkererstatning (en som begynner med C...). hvor mye sukker skal jeg bruke da?


#27

Carisma sa for siden:

Da hadde jeg heller laget kokkostopper/kokkosmakroner


#28

Lovely sa for siden:

Jeg har ikke kokkosmel...har bestilt, men det tar sin tid. Kan jeg bruke soyaprotein?


#29

leontina sa for siden:

Hei, jeg har forsøkt å lage disse kakene i dag, men fikk liksom ikke til noe.
Men har nå lest en del gjennom linken her og ser at det er forskjell på kokosmel og kokosmel. Jeg kjøpte noe som det sto kokosmel på men det så ut som slik kokos som jeg lager kokostopper av, så det er nok helt klart feil.
Måtte ha mye mer av det, og la også til litt fiberhusk og glutenmel, så ble det da en slags kaker likevel, dog kanskje mer likt kokostopper, men min sønn likte det, så takk skal dere ha.
Om noen har noe tips til hvor man får dette kokosmelet så blir jeg veldig glad for har lyst å prøve de på riktig :-)


#30

Kitt sa for siden:

Lesre du gjennom tråden ordentlig, finner du ut forskjellen og også hvor du kan få tak i skikkelige saker!;)


#31

Carisma sa for siden:

Dytter på denne jeg, tenker på å teste de med pepperkakekrydder i, for å få gammeldagse, myke pepperkaker (ala honningkaker eller Martn's-gamp)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.