
Krøllerellerei sa for siden:
1 stk entrecote, den var vel ca en kilo
2 store friske champignoner (kuttet i biter)
7 sjalotteløk (kuttet hver i 4 biter)
1/2 stangselleri (kuttes opp)
1 rød paprika (kuttes i passe biter)
2 fedd hvitløk (hele, ikke hakkes)
4 ss olivenolje
friske urter (jeg brukte persille, timian og gressløk)
2 dl vann med litt eddik i, eller bruk 2 dl tørr hvitvin
1 ts salt
nykvernet pepper
Stek alle grønnsakene i pannen med litt smør, 3-4 minutter. Ha alt i en langpanne. Gni kjøttstykket inn med olivenoljen, dryss over salt og pepper. Ha de finklippede urtene oppå.
Steketermometer i kjøttet og stek til det er 65 grader, da er det lett rosa. Det tok ca 2,5 timer.
La kjøttet hvile litt, hell grønnsakene og kraften i en egen bolle, til serveringen.
Jeg serverte med potetstappe til resten av familien, selv hadde jeg kokt brokkoli og blomkålmos til. Og seterrømme.
Nam!