< Tilbake til oversikten

"Bærdolfsalat"

#1

Gerd sa for siden:

”Bærdolfsalat”

Dette er da en bærvariant av waldorfsalat ;)

1 bx kremfløte- vispes stiv
1 pose majones- blandes i
2-3 ss rømme- blandes i

Tilsett frosne bær:

-Bringebær
-Jordbær
-Skogsbærblanding

Jeg brukte litt av hvert. Veide ikke opp, men tok til jeg syns det var nok :D

-Bæra røres inni ”sausen”

Tilsett så:

-2-3 stilker stangselleri- små biter
-3.4 ss småkutta rødløk
- Ønsket mengde valnøtter i biter.

Røres godt sammen.

Rett før servering smakes den til med sitron-saft. Jeg brukte 2-3 ss.

Denne var frisk og syrlig, og veldig god til kalkun :D

Edit 2010: La bærene tine og renne av seg saften før du blander de i krem/majonesen/rømmen. Da blir den mye fastere.
Smak til med ev. sukrin.

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1873&amp;albumid=327&amp;dl=1263743847&amp;thumb=1[/img]

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1827&amp;albumid=130&amp;dl=1262201302&amp;thumb=1[/img]


#2

Kitt sa for siden:

Blir nok ikke laget til i morgen, men skal huske den til senere anledninger!:sikle:


#3

Anne sa for siden:

Denne burde vel nesten hete "Gerds Valdres-salat":p
Ser god ut den, Gerd:klem:


#4

Charlott sa for siden:

Skal jeg jammen prøve til kalkunen i morgen :D


#5

Gerd sa for siden:

Denne var frisk og syrlig, og veldig god til kalkun :D


#6

Karin sa for siden:

Interessant! Må nok prøve dette, ja!


#7

whynn sa for siden:

oj, !! fungerte denne litt som vadorfsalat eller? i forhold til spekemat mener jeg..?! fro jeg har kjøpt den helt venlige fra delikat å den er det 6.5 kh per 100g å da kan jeg lissom ha så bittelite av gangen...

har du regnet på hvor mye karbo det er i denne?


#8

Gerd sa for siden:

Ja denne fungerte godt :D

Har ikke regna på karbene, det kommer an på hvor mye bær man bruker :ja:


#9

whynn sa for siden:

Gleder meg til og prøve :))


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.