< Tilbake til oversikten

Dine beste kosekveld-oster?

#1

Yonah sa for siden:

Ja, hva foretrekker av oster når du skal kose deg, kanskje med vin og lavkarbokjeks?

Jeg elsker brie av div. slag, creme cherie, hvit castello og blå castello. Favoritten er nok kanskje brie når jeg skal spise osten bar, men på noe kjeks er blåmuggost favoritten. Jeg bare elsker muggoster!

Ridderost el.l. liker jeg ikke... gräddost og vanlig kvitost er godt, men ikke slike harde oster som lukter... Port salut kommer ikke inn i mitt kjøleskap:eek:


#2

SunnhetMedSirrup sa for siden:

norvegia: nydelig syrlighet, passe mild, et flott valg.

jarlsberg: en god nr. 2'. ! god og mild, ingen ettersmak, men litt "billig" i smaken.

first price ost: litt syrlig, ettersmak av OST, ikke mild, men syrlig. veldig god!

cheddar: for skarp i smaken, og syrlig. 38%fett og fortsjatt er den stiv..

kvitost: æsj øsj, for skarp og utrolig syrlig.

men ekte kvalitets gradder ost: 38%fett med 100% nytelse! mild, myk, ikke syrlig.. et PERFEKT valg! god og bøybar, myk!!!


#3

SunnhetMedSirrup sa for siden:

oste-elsker

jeg bytter gjerne ut alle måltidene med ost! det er jo godteri!
men helt siden en kil-ferige på en OSTEBUFFE: mmm.. de gode myke ostene var utrolige.. bare jeg VISTE NAVNET PÅ DE!

har prøvd maaaange div oster, men finner ikke maken til godhet!

hjelp? :)


#4

Orkide sa for siden:

Jeg elsker stortsett alle typer ost, men nå skal jeg prøve å lage en rangertliste:

  • Norzola, Royalblue, Blucastello, Saga og alle andre muggoster som jeg ikke husker navnet på.
  • Brie og Camenbert, de må være mye i kjernen
  • Ridderost, Port Salut, Vellagret norwegia, Greddost.
  • Smøreoster med forskjellig krydder.
    Men en ting som er sikkert, jeg tar aldri ost som inneholder noen form for bær eller frukt. Synes ikke det er godt. Hadde jeg fått det ferdig servert hadde jeg nok spist det opp, men tar det ikke frivillig.

#5

trillian78 sa for siden:

Jeg tror kanskje jeg er en ostesnobb. For skal jeg virkelig kose meg med ost så holder det ikke å gå i kjøledisken og kjøpe fabrikkpakkede oster. De er til hverdags. Skal jeg handle til ostekos, så må turen innom ferskvaredisken. Og ja, jeg liker også oster som lukter promp.

På et ostebord må det alltid være en brie eller en camembert. At den er akkurat passe moden er viktigere enn hvilket merke det er. Dessuten må man ha en smakssterk blåmuggost. Det er mange gode, men en Roquefort eller en St. Agur er alltid sikre valg. Eller åååhh en Stilton :love: Så må det være en hard ost. En moden Apfenzeller eller en Gruyere er blant favorittene. Så må det gjerne være en mykere, mildere ost. Kanskje en Morbier eller en eller annen kittmodnet ost. Og til sist må det gjerne være en kremete dessertost.

Jeg holdt på å glemme Chevre! Chevre er himmelsk!

Men det er klart... Er jeg alene nytter det ikke å kjøpe inn alle disse ostene. Da begrenser jeg det til 2 eller 3 sorter. Hvis man kjøper i ostedisken kan man be betjeningen om å kutte noen mindre stykker enn de som ligger ferdigpakket i disken. Dessuten er det ingen skam og be om å få smake på en ost før man kjøper den. På den måten er det litt mindre risikabelt å prøve seg på nye oster.

Så er det viktig at osten er temperert. De smaker så ufattelig mye mer om de har stått på kjøkkenbenken en stund, enn hvis de kommer rett fra kjøleskapet.

Tilbehør er stangselleri, paprika, litt fersk fiken og valnøtter. Dessuten skal det helst være hvitvin til istedenfor rødvin. Skal man holde seg unna alkohol er det godt med te til ost.

Hvis man ikke skal passe seg veldig for karbene er det nydelig med litt pære og portvin til osten også.

Åh, det er godt det er søndag i dag så butikkene er stengt. Nå fikk jeg lyst på ost altså!

Hverdagost er den sorte castelloen og jarlsberg. Eller hvis jeg føler at jeg kan bruke litt ekstra penger på hverdagsosten så blir det en vellagret sveitser. Også er kjøleskapet aldri komplett med mindre det ligger en flis med parmesan der. Og gud forby den ferdigrevne parmesanen!

Hahaha! Jeg sa jeg var en ostesnobb! :o
Men jeg bruker altså heller litt ekstra kroner på god ost når jeg først skal ha ost, så får det heller bli en sjelden nytelse :D


#6

SunnhetMedSirrup sa for siden:

hvordan våger du! ost er nytelse, ikke promp! :lol:


#7

Iset sa for siden:

Jeg vil ikke kalle meg en ostesnobb for jeg elsker fabrikkpakkede oster også, bla. Tine sin Selbu blå, den er nydelig. Men jeg liker all slags ost, og elsker promp-oster, hehe. Liker stort sett alle blåmuggoster, og er svært glad i grillet Halloumi og nyrevet ekte parmesan. Ost er fantastisk.


#8

SunnhetMedSirrup sa for siden:

men en god norvegia er ikke bare en pakkeost!


#9

trillian78 sa for siden:

Mente absolutt ikke å disse fabrikkpakka oster altså. Sååå snobbete er jeg ikke :lol: Er enig at det er mange gode på markedet :ja: Selbu blå har jeg ikke smakt, så den går på handlelista i morgen.

Må forresten også slå et slag for gorgonzola på pizza :sikle:


#10

Iset sa for siden:

Jaa, jeg laget faktisk pizza med blåmuggost (Selbu blå da, det er den jeg alltid har i hus) i forrige uke. Knallgodt.

Min datter på snart 6 år elsker "blå-ost" med epleskiver på, hun spiser det hver dag, hehe.


#11

Photobscura sa for siden:

Dæven, Trillian, jeg er imponert!
Regner forresten med at Imse mente gulost, med kvitost (gulost heter i alle fall kvitost på min dialekt).
Jeg ville bare nevne chevre jeg da. Nydelig når den er grillet i ovnen med litt valnøtter, honning blir det dårlig med, men chevre og honning sammen er så godt at jeg ikke tør tenke på det en gang :p
Ellers er brie og camembert store favoritter her også.


#12

Iset sa for siden:

Jeg sier også kvitost, eller egentlig "kvidost".

Åh, honningmarinerte valnøtter er ubeskrivelig deilig til oster. Jeg synes de på glass er så dyre, så jeg bare blander lett opphakkede valnøtter med litt flytende honning, like godt det.


#13

trillian78 sa for siden:

Mmm... grillet chevre med honning og valnøtter er så nært opp til himmelen du kan komme mens beina fortsatt er plantet i bakken :love:


#14

Photobscura sa for siden:

Ja uff :p. Honning på ost i det hele tatt. Men men. Grillet chevre med valnøtter er fortsatt utrolig nydeliggodt!


#15

Gracella sa for siden:

Mmmmmm, jeg hadde engang en oppskrift med blåmuggost, honning og valnøtter.... mmmmmm.
Fantastisk kombinasjon!!:D

Lurer på om man kan lage et slags sukkervann av sukrose eller splenda i stedet for honningen?? For den desserten/snacken savner jeg...


#16

Photobscura sa for siden:

Om du googler low carb honey så finner du en del substitutter. Sånn til en sjelden gang, så er det kanskje greit. Det beskrives også her!


#17

Carisma sa for siden:

Fikk skikkelig lyst til å dra til Køben når jeg leste innlegget ditt :D Eller Amsterdam.. Er ikke like eksotisk på Meny liksom... :rolleyes:

Og apropos chevre... Dra på dattera til hagen på grønsland, og bestill chevre'n med pære... Ren nytelse. Vil dere havne skikkelig utpå så ta en manchego med chutney også. :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.