< Tilbake til oversikten

Abbes gratinerte grønnsaker

#1

Abbe sa for siden:

Denne ble så utrolig god at jeg må legge den inn!

Finn frem passe mengde brokkoli og blomkål (ca like mye av hver) og hakk i passe små biter. Til meg bruker jeg 2-3 gode buketter av hver.
Ha blomkål og brokkoli i et ildfast fat. Bruk så 1/2 pakke av Tines kremoster som du skjærer i "skiver" og legger oppå grønnsakene. Over der igjen legger du en passe skive smør (25-50g blir bra).

Bland så 1 ss fløte, 1 ss creme fresh, 1 egg og 1/4 ts buljong og visp raskt sammen. Dette helles over grønnsaker og ost. Rasp opp en god ost til ostelokk og legg det på.

Stekes i stekeovn på rundt 200grader i minst 30 min (gjør ikke noe om det blir litt lengre, i dag sto min i 45min). Ta ut og la hvile litt til det ikke koker og bobler oppi fatet.

Serveres med kjøtt, i dag hadde jeg lammekoteletter til og ble god og mett av halve fatet med gratinerte grønnsaker.


#2

Cornelia sa for siden:

Åh , denne burde jeg ha laget før for den var supergod!
Lagde den igår, brukte Philalelphia (herregud hvordan skriver man det...!) isteden for Tine. Anbefales!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.