< Tilbake til oversikten

Grønnsaks karbohydrater

#1

Eivind22 sa for siden:

Bare lurer på en ting med karbohydrater, alle er ikke samme som jeg har lest at eks karbohydrater i grønnsaker ikke er fordøybare de bare går rett igjennom kroppen, mens karbohydrater i mel, melk, sjokolade, konrprodukter osv er de som er "værstingene" som man bør unngå vet ikke om dette stemmer eller?
For jeg kan ikke skjønne at grønsaker skal hemme fett forbrenningen pga karbohydratene!:confused:


#2

sylwester sa for siden:

Alt som er beskrevet som karbohydrater i næringsinformasjonen blir tatt opp av kroppen. Det er de karbohydratene som gjerne er opppgitt under navnet "fiber" og "kostfiber" som kroppen ikke kan bruke.

F.eks. så er det 3,1g karbohydrater i 100g brokkoli, mens det er 3g kostfiber. I USA der alle karbohydratene oppgis samlet vil det for samme produktet stå 6,1g karbohydrater, men ikke i Norge. Kun de karbohydratene som kroppen kan nyttegjøre seg av er under karbohydrater.

Når det er sagt så er jeg litt mer liberal på karbohydrater fra grønnsaker enn karbohydrater som ikke kommer med fiber. Linberg-dietten tar det til et helt annet nivå slik at det blir kjernen i dietten.

Siden du spiser "egenkomponert" vet jeg ikke hvor på den skalaen du er så jeg stopper her :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.