< Tilbake til oversikten

Gratinert brokkoli

#1

Paris sa for siden:

Sitter her og leiter og leiter etter ei god oppskrift på gratinerte brokkoli, men får ikke frem tråder som inneholder dette hva meg forstår.:rolleyes: sikkert litt dårlig på dette søke-greiene. Noen som har en oppskrift til meg? Ble så sulten:o


#2

Paris sa for siden:

Og har du på bernaisesaus så blir jeg også glad:p Har sitte å sett gjennom kokebøkene mine, men de er så avanserte at jeg truer med å varme smør og fløte til saus...


#3

Areola sa for siden:

Har ingen oppskrift på gratinert brokkoli til deg, men går du til oppskriftforumet, kan du søke på bare det forumet under "søk i dette forumet".

Bernaise er ganske enkelt om du vil gjøre det enkelt :) (og har fått taket på det, slik at det ikke skiller seg)

1 eggeplomme og 100 gram smør per porsjon.
Smelt smøret og få det ned til romtemperatur igjen. (viktig, da minsker sjansen for at det skiller seg)
Ha eggeplommene i en bolle, over vannbad. Rør og rør til det får en konsistens nesten som majones. Litt lettere konsistens. Ikke bruk for tynn bolle eller for sterk varme. Blir det klumper, kan den ikke brukes. Bruk heller litt lengre tid.
Når du synes konsistensen er passe, dypper du bollen i kaldt vann, slik at koaguleringen (?) stopper.
Smøret skal ha skilt seg når den nå har romtemp. Unngå å helle i bunnfallet, det er veldig salt. Hell i LITT smør. LITT. Det må røres i eggene hele tiden forresten. Rør ut smøret. Hell i litt til. Rør sammen. Jo mer du rører i, jo større er sjansen for at det skiller seg. Når du har har helt i alt smøret, har du i et par dråper sitron og tørket estragon etter smak. Jeg har i litt salt også. Og tørket persille :) Sausen er nok ikke så varm nå, men det gjør ingenting. Den varmes opp igjen når det helles over maten.
Har det skilt seg nå, kan du begynne på nytt med et egg og varme opp over vannbad og ommrøring, og spe i det som skilte seg etterpå. (Muligheten for å ende opp med MYE saus er ganske stor :p)

Såvidt jeg har forstått, er dette det enkleste man kan gjøre en bernaise. Ha smør og egg i backup om du ikke er en verdensmester på kjøkkenet :)


#4

Paris sa for siden:

Tusen hjertelig:)

Prøvde å lage gratinerte brokkoli i går. Tok ca 1,5-2 dl fløte sammen med masse Norvegia. Til en ok saus. SÅ hadde jeg i cf og tømte over brokkolien. Deretter Norvegia i skiver over. Det ble faktisk ikke så verst.

20 min på ca 220 grader. Fint tilbehør til løvstek - trengte ikke noe mer saus. Jeg skjærte en skikkelig skive Smør og la oppå den varme løvsteken og sausen fra gratineringen. Det ble skikkelig fett og godt.

For mye fett?


#5

Areola sa for siden:

Nei, det skal være en fin mengde det :)


#6

Paris sa for siden:

Bra:D ikke alltid det blir så mye fett - tror jeg må lære meg å pøse på. Det jeg tror er nok er sikkert altfor lite;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.