< Tilbake til oversikten

Lavkarbo lasagne

#1

Karbokarbo sa for siden:

Utrolig deilig lasagne jeg lager veldig mye - også i Atkins induksjonsfase.
Serverte den til mann og barn som ikke skjønte at det ikke var pastaplater i den først ;) Lag den gjerne stor og ta med som lunch dagen etter.

Lavkarbo lasagne:

1 squash (2.2 gr karb pr 100 gr.)
400-500 gr karbonadedeig
1 boks opphakkede hermetiske tomater (3 gr karb. pr 100 gr)
hvitløk, tørket oregano, basilikum, salt + pepper (eller det du syns der godt)
1.5 dl fløte (Matfløte: 3.8 gr karb pr 100 gr. Kremfløte: 2.9 gr karb pr 100 gr)
masse ost

Her kan du også supplere med løk og sjampinong f.eks. VELDIG godt!

Du bruker squashen som lasagneplater som du skjærer i tynne skiver med ostehøvel.
Legg de gjerne på litt tørkepapir og dryss salt over for å få ut noe av fuktigheten.

Stek karbonadedeig med salt + pepper
Hell i en boks med hakkede tomater + hvitløk, basilikum, oregano.
La det stå på lav varme og småputre i 10 minutter.

Legg et lag med squash i bunnen av en ildfast form, så et lag med kjøttblanding - squash - kjøtt osv. Avslutt med kjøttblandingen.

Hell så over 1.5 dl fløte og dryss masse ost over.
Inn i midten av ovnen på 200 c i 30 minutter. :D


#2

annchra sa for siden:

WOW! Denne lagde jeg i går, og den var helt sinnsyk god!!!!!! Tusen takk for oppskriften, anbefales virkelig. Bedre enn vanlig lasagne :)


#3

Hannehk sa for siden:

Hadde også denne til middag i dag veldig god!!!
Tusen takk for oppskrift :klem:



#5

celma sa for siden:

Lagde denne i går. Veldig god:) Blir rester til lunch i dag.


#6

Camz sa for siden:

Mmmm, denne hade jeg i går kveld og det er jammen meg dagens lunsj på jobb også ;)
Jeg byttet ut squashen med noen få lasagneplater fra dreamfields. Sinnsykt go lasagne. Har på følelsen at dette blir en slager :D:D


#7

bærrgen sa for siden:

Jeg hadde denne til middag igår, kjempe-kjempegod!!!


#8

Seba-stina sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på lasagne!!


#9

Paris sa for siden:

Ah...denne må jeg bare prøve!!


#10

Babyblue sa for siden:

Denne var kjempegod! Mye bedre enn vanlig lasagne! Hvor mye karbo blir det i en sånn? Renga litt på det, men fikk det til å bli ca.15 og det kan da ikke stemme. (Glemte hvitløken og fant Landlord hakka tomater med 1,5g karbo per 100).


#11

Rottis sa for siden:

Lager denne nå, og ikke før jeg hadde 3 cm igjen av en squash-stump tenkte jeg på at jeg kunne delt den på langs... Jaja, håper resultatet blir bra selvom!


#12

andee sa for siden:

Denne er fantastisk! Men jeg gjør det med en liten vri;
sammen med kjøøtdeigen, krydderet og tomatene tilsetter jeg 1 teskje hvitløkspasta fra glass, og en halv ts chili fra glass. NYDELIG, og litt mer smak :)


#13

mor til to tette sa for siden:

Den har jeg laget i dag og den står fortsatt i ovnen. Ser helt himelsk ut og tror at den kommer til å smake kjempe godt også.

Takk for tipset


#14

Furine sa for siden:

Denne laga eg i dag, med litt løk og sjampinjong i tillegg. Berre seriøst godt! Pastafanmannen eg bur i lag med saknar framleis litt pastaen, men han syntes det var kjempegodt! Takk for tipset! :)


#15

Bindi sa for siden:

Denne står i ovnene hos meg nå, hadde opp i en 1/2 boks med Tine kremost krydde også.


#16

Pandora sa for siden:

Tusen takk Karbokarbo!

Lasangen din var bare rågod:-) reddet kvelden min..


#17

Toneg sa for siden:

denne skal jeg prøve :)


#18

bondetuppa sa for siden:

:sikle:Skal prøves i kveld


#19

Pandora sa for siden:

..og jeg prøvd den igjen igår til hele fmilien..

byttet ut noe av Squashen med Aubergine, så ble det Moussaka/Lasagna.

Supergodt denne gangen også, alle likte det og spiste opp smitt og smule:spisesnak


#20

Angel!! sa for siden:

Denne er bare helt fantastisk god:sikle:
Har laget denne mange ganger, til og med hjemme hos mor og far i julen, og den falt i smak hos de og. Synes denne er bedre enn vanlig lasagne eg:)

Blir jentekveld med lavkarbolasagne og venninnebesøk i dag. Koselig:D


#21

timich sa for siden:

Nå spør jeg sikkert dumt, men skjærer du squashen på langs eller på tvers (i små runde biter)? Og hvis du skjærer den på langs, "skreller" du den først?


#22

Furine sa for siden:

Skjer den med ostehøvel, slik at det blir laaange, breie, tynne skiver. (Ikkje mange små rundingar) Eg skrellar den ikkje. Men brukar "endebitane" til slutt dersom eg treng dei.


#23

floppy sa for siden:

Nam,,denne må prøves ut!! Har savnet lasange så godt du kom med en oppskrift,,den blir sikkert en slager her i huset!!


#24

Elizabethcita sa for siden:

Denne skal jeg lage i morra, og mannen gleder seg STORT!!! Jeg også, selvfølgelig... ;)


#25

camryn sa for siden:

Dette var godt, squash har vore undervurdert i mitt kosthold i allefall, på tide at det skjer noko med det. :)

Eg lot være å "tørke" dei ut med salt på tørkepapir først, så det vart nokså fuktig. Får prøve det neste gong. :)


#26

Photobscura sa for siden:

Minner om en gammel klassiker her på forumet, ostelasagne. Jeg har også brukt aubergine i stedet for pastaplater med stort hell.
Men, den passer dessverre ikke særlig godt på induksjonen. For mye fløte og ost :o


#27

camryn sa for siden:

Ostelasagnen er sinnsjukt god, men sambo tykte det var for mykje ost :eek:

Så da lager eg denne når vi begge skal ha, og ostelasagne til berre meg sjølv :D

Blir aubergine like våt som squash forresten? Kanskje eg skal prøve det neste gong.


#28

Photobscura sa for siden:

Du kan sile av aubergine (skjære i skvier, salte dem lett, og legge dem en finmasket klut over en bolle, eller bare på kjøkkenpapir), og steke det litt først, så blir de tørrere. Jeg har ikke prøvd med andre grønnsaker som lasagneplate-erstatning.


#29

camryn sa for siden:

Då prøver eg det neste gong, takk. :)


#30

A-p-o-c sa for siden:

Nå står lavkarbo-lasagnen i ovnen her hos oss! Gleder meg til å smake! :sikle:


#31

Råååsa sa for siden:

Knallgod var den...gubben har herved krevd å få denne et par ganger pr mnd! :)
Takk for oppskriften!


#32

Jabba sa for siden:

Hvor lenge skal squashen ligge på tørkepapiret?


#33

Furine sa for siden:

Eg byrjar som regel med å skjere opp squashen med ostehøvel, legg den på tørkepapir med litt salt på, og lagar deretter kjøtsausen. Når sausen er ferdig, så skyller eg av saltet og klappar squashen tørr.


#34

Jabba sa for siden:

Dere som har tine kremost i denne - hvordan tilsettes den ? I kjøttsausen?


#35

Jabba sa for siden:

Laget denne i går og den var overraskende god. Jeg hadde i et halvt beger med kremost (blanda inn i kjøttsausen) og litt søt chilisaus. Jeg smakte ikke noe særlig til squashen og kunne sikkert hatt mer squash i. Men konsistensen var veldig bra - ostelasagnen rant mye mer utover og skilte seg....
Blir nok laget flere ganger ja.....Tusen takk for oppskrift!

Så til spørsmålet....kan denne fryses?


#36

Smakfull sa for siden:

Jeg har også lagd denne. Den var god, men jeg fikk den ikke til å smake lasagne. Ble mer en kjøtt og grønnsaksgryte. Squashen tørket jeg, men den ble fremdeles helt bløt og minte ikke om lasagneplater :P

Men den var god, for all del! hehe :)


#37

elblobbo sa for siden:

Denne så fantastisk ut. Skal lage den i kveld.


#38

anonymen sa for siden:

Meget godt. Lagde det idag til meg å kjæresten. Bedre enn vanlig lasagne :)


#39

Ester-C sa for siden:

Har prøvd denne oppskriften... Kjempe godt! Men favoritten forblir moussaka, smakte ikke noe forskjell i lavkarbo-versjonen og det er jo bra! Lasagne vil jeg alltid savne lasagneplatene...sukk


#40

amalia85 sa for siden:

prøvde denne i dag, var en kjempehit at gubben min, og han er itte så glad i sunn mat


#41

MarinaC sa for siden:

Takk for flott oppskrift:)


#42

Kanutten sa for siden:

Squash må saltes godt før den brukes i lasagnaen. Jeg lager lasagnaen med squash, setter formen ØVERST i ovnen under grill og vips ferdig på noen få minutter. Squashen har da fremdeles tyggemotstand og blir knallgod!


#43

Seba-stina sa for siden:

Jeg bruker ikke salt på squashen, men lar den ligge ganske lenge på tørkepapir før jeg bruker den. Har den på vanlig over-undervarme i ovnen, midt i.
Squashen minner ikke om lasagneplater, men det er jeg glad for siden jeg ikke er så glad i dem ;)


#44

Pipje sa for siden:

Lagde denne til middag i dag, synes den smakte utrolig godt! Men litt bløt og rennende ble den, for jeg verken saltet eller tørket squashen. Får prøve det neste gang ;)


#45

Kisha sa for siden:

Kan man bruke agurk istedet for squash?


#46

Seba-stina sa for siden:

Uten at jeg skal påstå noe, så tror jeg nok ikke jeg ville brukt agurk istedenfor squash. Det ligner av utseendet, men er forskjellig i smak..


#47

Kitt sa for siden:

...og konsistens!:eek:


#48

Seba-stina sa for siden:

Ja, for ikke å si konsistens!


#49

linnemor sa for siden:

Den der va sinnsykt go!!!! NAM! :D TAKK


#50

Live77 sa for siden:

Har laget denne to ganger nå og ELSKER den :-) Legger ved et lite bilde også..


#51

marthe01 sa for siden:

Denne var utrolig god! Lagde den med litt sjampinjong også, og det ble supergodt! Saftig og god! :-)


#52

bjørnemor sa for siden:

Denne lagde jeg idag, men brukte ikke fløte da jeg ikke hadde det her.. Brukte melk, og litt philadelfia ost også.. den ble jo himmelsk:P :sikle:
Brukte Landlord sin opphakkede tomater med oregano og bassilikum..


#53

TrillTrall sa for siden:

Denne hadde vi i dag, hadde i en løk i tillegg. Den ble litt tyntflytende, men veldig god! Hadde masse salat til vi da. :) Det ble igjen en god slant og etter at jeg hadde lagt den over i en mindre form (frokost i morgen!) skulle gubben vaske forma og han skrapte ut av den og mumset i seg restene! :D

Denne blir nok gjentatt! :D


#54

Sisteinnsats sa for siden:

Vi hadde denne i dag, og den var god. Hadde champignon i i tillegg. Jeg syntes det var litt uvant uten lasagneplater, men det smakte jo godt, så jeg kommer nok over det..

Jentene mine elsket den da, og resten, som egentlig skulle bli min matpakke i morgen, ville de ha til middag i morgen.. Så da så! :)


#55

Kine87 sa for siden:

Denne var helt sykt god :) Sambo var helt enig og han er kokk ;) Ny favoritt her i huset :D


#56

ragnhildanita sa for siden:

Kjempe godt! en enkel favoritt her i huset :o)


#57

-marie- sa for siden:

denne så jo deilig ut! må prøves i morgen :spent:


#58

Krøllerellerei sa for siden:

Jeg har droppet fløten, men tatt 1/3 boks Creme Fraiche og hatt litt muskat i. Blandet en god neve revet ost i og så har jeg hatt denne "ostesausen" oppå squashen mellom lagene. Kanongodt!


#59

CosiFanTutta sa for siden:

Denne var super god! Ingen som savnet pastaplatene. Takk for at du deler


#60

-marie- sa for siden:

herved prøvd, og er en favoritt allerede :D


#61

lommerusk sa for siden:

Har fått mor til å lage denne et par ganger nå. En av favorittene mine!:D


#62

Kolve sa for siden:

Hva med at du lager den til mor :rolleyes:
Har laget denne selv med en ostsaus blandet inn, og min mor som (aldri har likt lasange) kom og spurte om mer.


#63

Shakey sa for siden:

Hei:)
hvor mye karb er det i den tilsammen sånn ca?


#64

katten sa for siden:

Tusen takk for deilig oppskrift på lasagne :D
Har akkurat prøvd den. Men hadde ikkje squash, så det blei uten.
Men det gjorde ingenting. Både mann og barn syns den var fantastisk god :)
Men eg tok ein liten vri, og lot kjøttsausen surre i fløten til alt vart litt tjukt.
Smakte fortreffelig. Havna på 16,2 karber på hele posjonen.
Det tilsvarer 2,3 per pers :D


#65

lommerusk sa for siden:

Noen fordeler er det da med å bo hjemme :rolleyes:



#67

Kvamsen sa for siden:

:lol: Nyt det mens du kan :D


#68

lb81 sa for siden:

Heilt fantastisk godt med squash i lasagnen. Første gang eg skullelage hvit saus til denne typen lasagne, så var jeg litt i villrede. Slang sammen ein boks creme fraish og en tine kremost med kryddersmak. Hadde i litt fløte slik at det var lettere å fordele den utover. Det var ein hit her igården :)


#69

Monagh sa for siden:

Har lagd en variant i dag med kyllingkjøtt-rester oppi. Det var rågodt og kommer definitivt til å bli lagd igjen.


#70

claragulla sa for siden:

Denne skal jeg lage i helga :) Kanskje jeg til og med får lurt ungne til å spise den? :)


#71

detgladehjerte sa for siden:

Denne høres veldig god ut, den er i ovnen nå, så det blir spennende!! Magen gleder seg VELDIG :)

Og nå, når den er ferdig hadde jeg tenkt til å legge ut bilde...hjelp...hvordan gjør jeg dette? Finner ikke url adressen til bildet når den er på pc`en min jeg...akk og ve!!



#73

claragulla sa for siden:

Vi laga lasagne i går, og den ble nyyyyydelig:) Ble igjen til i dag også, så da slapp vi å lage søndagsmiddag. :p



#75

Tufso86 sa for siden:

Lagde denne idag og den er kjempegod!

Men når jeg skulle legge inn dagens måltider på diett.no står det der at det er 6,41 karber i en porsjon på en "serving" (som sikkert er en porsjon på 349 g). Stemmer dette?
Jeg valgte den oppskriften som var mest lik den i denne tråden, lagde lasagnen med karbonadedeig om det har noe å si.


#76

Kathja sa for siden:

namm den var knall go!

Jeg bomma litt med fløten så min ble veldig bløt,men smaken var knall!

Takk!


#77

IdaCaro sa for siden:

Lavkarbo lasagne er knallgodt ! Har lagd den flere ganger.
Men jeg jukser litt, jeg lager kjøttsausen, har oppi squash i biter og tilslutt fløte og smøreost og lar det koke inn.
Så tar jeg det oppi en ildfastform og strør ost over og inn i ovnen.
Syns den er "enklere" å spise når squashen er ferdig oppdelt :)
og så blir det litt mindre oppvask med alt-i-ett ;)


#78

Vhanja sa for siden:

Jeg laget denne for første gang i går. Jeg hadde fløten rett oppi kjøttdeigsausen, men ellers fulgte jeg oppskriften - og den ble utrolig god. Til og med min samboer, som ikke liker squash, likte denne. :D


#79

Aniela sa for siden:

Jeg prøvde meg på denne i går og den var super god! tusen takk du reddet lørdags kosen! :-D


#80

manebane sa for siden:

Hadde denne til middag i dag. Var litt "våt" men falt i smak hos både meg og mannen. :)

(hadde cf istedet for fløte)


#81

Imp sa for siden:

Dette var en genial og enkel oppskrift. Deilig å slippe å lage ostesaus. Kjempegod var den, måtte smake litt.

Men jeg måtte ha noen ts tomatpurè i, syns det ble litt lite saus. Får vel prøve uten neste gang.


#82

Snorkfrøken__ sa for siden:

Denne lasangen laget jeg til middag idag m/selvlaget ostesaus. Helt nydelig, tusen takk for oppskrift:)


#83

Sus Scrofa sa for siden:

Er det noen som har prøvd å fryse ned denne? :)

Lurer på å lage den idag, og da kanskje dobbel porsjon. Men det er ikke vits om den ikke er så egnet til frysing.


#84

Tami sa for siden:

Jeg har også laget denne.....men byttet ut krydderet med Fajita kryddermiksen som ligger her inne på lavkarbo......det ble knallgodt :D


#85

Lene1970 sa for siden:

Jeg liker ikke squash. Hva kan jeg bruke istedenfor ??????


#86

j88 sa for siden:

her sett noen bruker nepe i lasagn, ellers går det også ann å kun bruke osteskiver.


#87

Sivensvans sa for siden:

..ja, eller aubergine;)


#88

Tufso86 sa for siden:

Sist jeg lagde den brukte jeg Taffelost (tomat) som lasagneplater. Synes det var kjempegodt!
Jeg hadde også squash i, men kuttet den i kjempesmå biter, og stekte den sammen med løk og kjøttdeig. Kjente ikke noe til den når vi spiste lasagnen :)


#89

Biola sa for siden:

Lagde denne for et par uker siden, og ble så fornøyd, for denne var GOD!!

Hadde restene i frysen, den er like god når jeg tar den opp igjen og varmer den.


#90

Lil@ sa for siden:

Denne står i ovnen nå... Meget spent!


#91

Lil@ sa for siden:

Nydelig <3


#92

slankepia sa for siden:

Hva er kh innholdet i hele lasagnen? Kan vell ikke spise denne på induksjonen?


#93

Sus Scrofa sa for siden:

Ahh, supert! Takk for svar :)

Lagde den i enkel porsjon sist, og den vart knallgod. Min bedre halvdel gafla i seg og syns den var myyyykje betre enn "vanlig" lasagne :D

(Personlig må eg innrømme at eg syns Toro lasagne er betre då- for det er noko av det beste eg veit, hehe!)


#94

Sivensvans sa for siden:

Ble sukess hos meg også - poden på 14 syntes den var kjempegod! Lagde dobbel-porsjon når jeg først var i gang, så den var lunsjen min i dag også!;)


#95

Fauna sa for siden:

Jeg holder på å lage lasagnen nå, men jeg kommer til 30 karbo på hele formen. Det høres jo mye ut da. Da har jeg en squash (400 g) og det blir jo noen karbo. Fløten blir jo også det. Ellers har jeg 250 g hakkede tomater på 3,4 karbo per 100 og 50 gram løk. Litt hvitløk også.

Men det blir kanskje ikke så mye per porsjon? Jeg ser egentlig for meg at jeg brått får i meg mellom 5 og 10 karbo + salat jeg da..


#96

Fauna sa for siden:

Knallgod var den i hvert fall!!! Og den falt veldig i smak hos både mann og barn her i huset :)


#97

Trillebolla sa for siden:

Altså, det er mulig jeg spør helt høl i hue nå, men hvordan regner dere ut hva dere da får i dere om dere lager en form? Veier dere alt og legger inn på feks diett.no? Om jeg lager en form så skjønner jeg liksom aldri hvor mye jeg får i meg.

Takk for oppskriften btw :-)


#98

Kitt sa for siden:

Du må regne ut hva alt veier og hvor mange karber det er. Tilslutt legger du sammen alt, vekt og karber, og finner ut hvor mange karber det er pr 100g.
Når du skal spise, veier du din porsjon, og finner dermed ut hvor mange karber du får i deg!:)


#99

Cyan sa for siden:

Eller om du ikke er nøye på det kan du regne ut hvor mange KH det er i hele sulamitten og anslå cirka hvor mye du spiser av den (f.eks. 1/4) og gange med det :)


#100

Trillebolla sa for siden:

Snille dere er mot oss Lavkarbo-noviser :blomster:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.