< Tilbake til oversikten

Hvordan få tykk saus?

#1

Jannicke sa for siden:

Sliter litt med å få sauser tykke, noen skriver at fløten må kokes inn så den tykner, hva menes med det?

Og må man ikke ha enorme mengder kvitost i dersom denne skal tykne sausen?

Savner maisennanen min :rolleyes:


#2

Fungirl sa for siden:

Bruke JKB som kan kjøpes på apoteket.
Fløte kokes inn, betyr rett og slett at fløten koker til den tykner :)


#3

Carisma sa for siden:

Hvis det er hvit saus eller ostesaus kan du med fordel bruke tines kremost å tykne med :ja:


#4

Kitt sa for siden:

Jeg bruker ikke JBKM, klarer ikke den glatte konsistensen den lager. Noen merker det ikke, men jeg måtte slutte å ha JBKM i saus. Ingen her som ville spise det, selv om svoger og svigerfar ikke merket noenting!

Jeg bruker ost, gjerne Philadelphia, eller lar sausen koke såpass lenge at fløten tykner!


#5

Carisma sa for siden:

Jeg klarer heller ikke den lenger :nei: Har begynt å merke den over alt nå, selv i bakverk og ting med mye krydder. Bruker litt fiberhusk, men den må man være forsiktig med i suaser. Blir fort gummi! :D


#6

Jannicke sa for siden:

Nettopp pga konsistens at jbkm ikke er suksess her.

Fløten kokes til den tykner...javel, men HVOR lenge er det da?
Synes jeg forleden dag sto og rørte i den sausen i eeevigheter jeg......

Kremost....så saus tykner med det....hmmm, jaha, hvor mye kremost snakker vi om da da på en normal sausmengde??

Beklager dumme spørsmål


#7

Carisma sa for siden:

Det kommer helt an på hva en normal sausemengde er... ;)


#8

Kitt sa for siden:

Du må beregne litt tid på å koke inn fløte, ja!
Bedre å putte oppi et par spiseskjeer med smøreost og slippe så mye koking!


#9

Jannicke sa for siden:

Lol, ja så klart.
Men det er vel 2-3 dl veel?

Tenker når jeg lager feks saus til svinesteik, strimlet svinekjøtt, kyllingsnadder ol....


#10

Kitt sa for siden:

Jeg lager mat til 4 og har som sagt oppi ca 2 spiseskjeer ost!


#11

Carisma sa for siden:

Har ikke forsøkt det i brun saus, bare når jeg lager saus til gratinert blomkål o.l. Et par ganger til vanlig hvit saus. Heiv oppi en hel pakke jeg :o


#12

Gerd sa for siden:

For å variere sausene, til f.eks fisk, kylling og biff, anbefaler jeg både bearnesausen, sjampinjongsausen, holandaisesausen og sandefjordmøret som er oppskrift på i boka :ja:

Og har du stekt kjøtt i panna så er det flott å tilsette fløte eller creme fraiche i panna og la det koke litt sammen. Det blir en super saus :D


#13

SunnhetMedSirrup sa for siden:

gelatin plater, funker det egentlig? :) eller blir det heeeelt gummi?


#14

Fungirl sa for siden:

Hos meg tar det kun ett par minutter. Spørs hvor store mengder fløte du har. Eg bruker ca 100 g fløte og da går det raskt.
Bruker heller ikke så mye JKB, men er ett alternativ iallefall.


#15

Cornelia sa for siden:

Man kan tykne sauser med eggeplomme også. Tror man beregner ca 1 eggeplomme pr. dl saus/væske. Jeg leste om dette i en av Skaldeman sine bøker, det blir veldig godt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.