Nå har det seg sånn, at jeg har gått på ketolyse i 2 uker nå - og jeg er drittlei av egg til frokost!!! Jeg klarer ikke - og jeg MÅ ha noe annet som går fort om morran, og noe som holder en stund. I disse to ukene, så har jeg ofte vært sulten, blir liksom ikke helt mett - og jeg føler meg veldig svimmel og uggen.
Jeg skal ikke ned så veldig mye - jeg veier 75 kilo nå, og vil ned til MAKS 65, men jeg er fornøyd om jeg kommer meg under 70 liksom!
Jeg har skjeiet ut litt i helgen, spist litt smågodt i går, og kost meg - men men..:p
Har også funnet et KJEMPE godt brød på rema1000, som heter havre brød, med 34 karbo pr. 100 gram. En tynn brødskive veier ca. 25 gram, og det blir da 7 karbo... Funker det ikke om jeg spiser det da?? Og bare er flink med alt annet liksom?
Vurderer å gå ned på rett og slett lavkarbo, men er ikke sikker på hva det innebærer.. Kan jeg spise likemye fett som nå (spiser ikke mye, men litt blir det jo...) eller må jeg holde meg helt unna fett da?!
Huff.. nei jeg kjenner jeg trenger litt back up...!!
Her er det sikkert noen som kan svare deg mye mer utfyllende enn meg...
Når det gjelder fett, så er det om å gjøre å spise mye fett selv om du kun er på lavkarbo. Hvor mye kan kanskje noen svare på?
Og som tips til frokost.
Hva med røykalaks, fårepølse el.l. sammen med div ost.
Så har jeg blitt glad i kylling-lår til frokost. Orker ikke varme de lenger - bare tar en fra posen og nyter (ferdig grilla da;)).
Ellers så prøver jeg å spare på middagsrester som jeg elsker å bruke som frokost. Men nå er jeg så sulten om kvelden at jeg som regel spiser opp all middagen da:o
Jeg også er igrunn møkk lei av eggerøre:omen blir ofte det man tyr til.
CC er også veldig greit å ta om morgen syns jeg. Men må ofte ha litt sylte ilag med.
Legger til at hvis du føler deg sulten, så prøv å spise mer til måltidet slik at du ikke blir sulten på noen timer. Evt kan det være at du bør legge til mer fett så du ikke blir så fort sulten igjen...
Jeg føler meg litt for ny til å anbefale noe akkurat om det. Føler jeg kan for lite - så slakt meg gjerne noen.
Men jeg hadde ikke villa spist det jevnt. Det spørs vel kanskje også hvor streng du har tenkt å være på karbohydrat-inntaket. Men min oppfatning er at jeg prøver å få karbohydrata mest mulig fra grønnsaker, og har faktisk kuttet helt ut brød av alle slag.
Men alt i alt så vil du jo leve på lavkarbo selv om du spiser et slikt brød hver dag. Hvis man tenker Lindberg sin filosofi, så tipper jeg han kanskje ville sagt at dette kan være et av dine daglige belønnings-måltider.
Hei,
På ketolyse ville jeg ikke anbefale noen å bruke så mye av kh dagsrasjonen på ei brødskive, det mye grønnsaker som er mye bedre for kroppen du da går glipp av . Brødsuget går som regel veldig fort over for de aller fleste.
Ser at idet står egenkomponert i filosofiboksen din så da er du som er eksperten og bare du som veit om det er ok med brød eller ikke.
Bare for å ha sagt det: ketolyse er lavkarbo… Lavkarbo er et paraplybegrep for alle de ulike filosofiene du finner her inne.
De fleste er vel enige i at man ikke behøver å tenke på å redusere på fettet nevneverdig før man er over 72 kh, ref.: Lutz, Bedre uten brød.
…men hovedregelen er: dess mer kh dess mindre fett.
Mange her inne som ikke velger en ketogenbasert diett ligger i området 40-60 kh pr dag.
Sulten på ketolyse: det er ofte et tegn på at man får i deg for lite fett.
Dersom du ønsker en god progresjon anbefaler jeg deg å lese om de ulike lavkarbo retningene og velg en filosofi du kan leve med, les, lær og følg den. Det er så mange fallgruver for en nybegynner på lavkarbo og vi ønsker jo ikke at man skal snuble og miste motivasjonen.
Når det gjelder frokost så kan man jo velge lunsj/middagsvarianter, det hender at jeg varmer opp noe fra gårsdagens middag. …ellers så er bacon min favoritt, blir aldri lei av det. Det kan være lurt å gå igjennom oppskriftsforumet å lage deg en liten liste over varianter som egner seg for deg til frokost.
At man må spise egg til de fleste måltider i et lavkarbo-kosthold er en stor misforståelse. Jeg har levd lavkarbo, først fedon og så ketolyse, i fem år og jeg spiser egg til frokost maks en gang i mnd, kanskje sjeldnere.
Alternativer er smoothie, middagsrester, cottage cheese, rømme med bringebær, pålegg osv.
Brødet ville jeg definitivt droppet. Den kommer til å få deg til å føle deg enda meg sulten. Dessuten, hvis du ønsker å følge ketolyse, er det å få halvparten av dagens karber fra en brødskive litt dumt. Husk at karbohydratene hovedsaklig skal komme fra grønnsaker som vokser over jorda.
Prøv fedon-brødet. Det har bare (nesten) halvparten av karbohydratene pr hundre gram. Altså 18 karbs. Har blitt min redning ettersom jeg ikke klarer å la være å ligge unna brød i lange tider.
Har prøvd å bakt selv, men det smaker bare kliss, blir vått inni eller smaker som sagflis:D
Karins brød venter bare på at ovnen skal bli varm nå! Virker MYE bedre, men vi får se da ;)
Har gått veldig bra i dag, og jeg tok en keto stix klokken 15 i dag, og den hadde fult utslag på keto, men nå klokken 7, så var den negativ igjen??!! Skjønner ikke, men det kan vel være litt sånn sikkert!?
Jeg mauler pålegg mens jeg lager matpakkene til ungene om morgenen...vips...frokosten over...ikker mer å styre med...:smile:...og er jeg ekstra fysen mauler jeg litt meierismør...:sikle:
kos om kvelden: en bit brie med en like stor bit meierismør...enkelt og mettende nok før sengetid...
Så flott. Dette brødet må jeg også prøve. Men glutenmel hadde de ikke hørt om på min lokale helsekostbutikk. Noe som kan brukes i stede for, eller andre plasser en får tak i det?
Mener det er Sunkost som har glutenmel. De har det i hvert fall på Holmen senteret, sa Afrodithe!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.