
Krøllerellerei sa for siden:
Dette er det beste jeg har spist på lenge!
Jeg serverte den sammen med blomkålmos, poteter til de som ville ha, agurksalat (kuttet agurk i lake med litt eddik) og masse seterrømme.
Alt ble spist opp! Alle likte det!
Sånn laget jeg det til 4 personer
4 feite og fine makreller (jeg hadde hele i fryseboksen fra i sommer)
6 ss olivenolje
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts chilipulver
1 ts salt
Fisken legges i en romslig form i ovnen på 180 grader. Du trenger ikke smøre formen, det kommer nok fett ut av makrellen etter hvert. Når fisken begynner å løsne fra ryggbenet øverst ved nakken (pirk forsiktig med kniv), tar du ut formen og skrur tempen ned til 80 grader. Nå løsner du hele den øverste fileten forsiktig fra ryggbenet, og velter den over på siden, slik at de to filetene blir liggende med skinnsiden ned og kjøttet opp. Har du gjort alt riktig, skal fisken være nesten gjennomstekt, men fremdeles grå og matt helt inne langs ryggbenet.
Fjern ryggbenet og dryss salt over fisken. Så stryker du denne krydderoljen utover fisken, og setter formen tilbake i ovnen. Nå er fisken klar til å serveres etter to til fem minutter!
Nam!