< Tilbake til oversikten

Oppskrift på brød...

#1

annama sa for siden:

...som kan brukes på Lindberg's ønsker jeg meg! :ja:
Noen som baker et brød man kan bruke her?



#3

Fnutte sa for siden:

Her er et par oppskrifter som jeg har hentet på nettet et eller annet sted tidligere:

Dr. Lindbergs 8 korn brød
Til 2 brød
Ingredienser
2tstørrgjær
7dllunket vann
2ssolivenolje eller rapsolje
1ssfruktose
5dlsammalt hvete, grov
0,80dlbyggmel
0,80dlbokhvetemel
0,80dlspelt
0,80dlfin sammalt rug
0,80dlhavregryn
0,80dlsesamfrø
0,50dlfint durumhvetemel(pastamel)
1dlgluten
2tsjohannesbrødkjernemel
2tsnatriumredusert salt

Ha gjær, olje og fruktose i det lunkne vannet (ca 30 grader). Ha i resten av ingrediensene og elt deigen (bruk helst kjøkkenmaskin) til den er passe fast og elastisk. Sett deigen til heving på et lunt sted til den er blitt dobbelt så stor. Elt deigen på ny og form den som brød eller rundstykker.
Dekk med et klede og la den etterheve i 30–40 minutter.
Sett brødene i stekeovnen ved 180 ˚C og la dem steke i ca 40 minutter (ca 15–20 minutter for rundstykker). Legg brødene på en rist til avkjøling når de er ferdig stekt.

Dr.Lindbergs Solsikkerugbrød uten hvete
2 brød

Saftig rugbrød med mye godt i. Er uten hvetemel.

25 g gjær
7 dl lunkent vann
1 1/2 ss extra virgin olivenolje eller rapsolje
1 ss melasse (helsekost)
1 ss fruktose
8 dl grov sammalt rug
3 dl fint rugmel
1/2 dl speltflak (helsekost)
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø - helst grovknust
1 dl rugflak (helsekost)
1 sl havregryn
1 ss johannesbrødmel
(helsekost, heter også carobpulver)
5 ss glutenmel
1 ss salt (LoSalt eller seltin)

Rør gjæren ut i vannet, tilsett oje og melasse. Bland alt det tørre og rør det sammen med gjærvæsken. Elt deigen godt så den blir blank og smidig. Den skal ha tykk, grøtaktig konsistens. Fordeles i to godt smurte former.

dekkes med plast og la dem heve til dobbelt størrelse, ca 1 time.

Stek brødene nederst i ovnen til de er gjennomstekte (200 grader, i ca 45-60 minutter)

Avkjøles på rist.


#4

annama sa for siden:

Takk for oppskrifter!! :ja:
De fleste ingrediensene har jeg allerede i hus. :)


#5

annama sa for siden:

Kan jeg bruke "Karins beste brød"?

Basis:
1 beger cottage cheese
5 store egg
ca 1/2 dl olje (Raps, oliven - hva du måtte ønske!)

Blitzes med stavmikser eller noe lignende.

Nå skulle jeg sagt melblanding, men det er jo ikke det - bare en blanding!

Så nå blander man følgende:

3 ts bakepulver
3 ts splenda (eller tilsvarende - litt mye søtt, for å legge inn den smaken vi mister ved at vi ikke har mel)
2 ts salt (igjen for smaken)
2 ts fiber husk (eller om du har det som heter psyllium husks - anyway får du fiber husk på ICA, f eks - andre også, sikkert!)
2 ts johannesbrødkjernemel (helsekost - kan sikkert også bruke Nestargel, som jeg egentlig ikke vet noe om i det hele tatt.)
60 g kruskakli
4 ss glutenmel (helsekost)
En liten håndfull ( ca 3-4 ss?) linfrø

I tillegg til det, enten -

Alt 1:
75 g valnøtter
40 g solsikkefrø

Alt 2:
70 g solsikkefrø
40 g sesamfrø


#6

Fnutte sa for siden:

Ja det kan du. Mange som liker dette brødet. Mindre karbohydrater i dette brødet enn Fedon sine. Mulig Fedon sine smaker mer som vanlig brød. Har enda ikke testet ut oppskriftene fordi de inneholder mer karbohydrater enn det jeg spiser akkurat nå.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.