< Tilbake til oversikten

Nannahs fyrstekake

#1

Nannah sa for siden:

3 hele egg
3 eggeplommer
1kork flytende Natren
1dl smeltet smør
2 dl fløte
100g kokosmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk

Fyll:
150 g finmalte mandler
150g (lr etter smak) sukrin
3eggehviter
1-2 ts kardemomme
1/2 dl smeltet smør

visp egg,eggeplommer og søtt lett og luftig.
Bland i det tørre og fløte/smør
Smør en springform godt.Fordel 2/3 av deigen i forma.
Rør sammen fyllet.
Fordel makronfyllet over. Og klatt resten av deigen på toppen.
Evnt kan du bruke sprøytepose og lage et gittermønster.

Stekes 170g varmluft i 20-30 min.


#2

matvraket sa for siden:

har tatt meg den frihet å skrive ut denne :sikle:
hvilket søtstoff er forreseten sukrin?
det går sikkert ann å bruke andre søtstoff regner jeg med ;)


#3

Silver sa for siden:

Tusen takk! Fyrstekake er noe av det beste jeg vet! Denne skal garantert prøves! :)


#4

Yonah sa for siden:

Du tok ikke bilde av denne kaka Nannah? Ser den ut som fyrstekake? Og smaker den ganske normalt?


#5

Zuma sa for siden:

Å hjelpe meg! Jeg som eeelsker fyrstekake må jo bare prøve denne! Takk takk, Nannah!


#6

Karbosara sa for siden:

Åååå så bra! Gleder meg til å prøve!

Takk!:klem:


#7

matvraket sa for siden:

måtte sykle ekstra tur til butikken i dag for å handle inn det jeg manglet :D så nå er jeg spent her :spent:


#8

Nannah sa for siden:

Skal prøve å få ut fingern å få tatt bilder..
Til å være første gangen jeg prøvde denne ideen så er jeg
ganske så fornøyd. Fyllet ble kansje litt tørt?
men det er sikkert smak og behag.

Det går sikkert ann å bruke hva slags søtstoff du vill her og jo, kaken ble ganske lik på fyrstekake:)


#9

Luna* sa for siden:

Fyrstekake er snop! Tuuusen takk for oppskrift :blomster:


#10

matvraket sa for siden:

jeg hadde ikke fiberhusk, så jeg prøvde meg med litt malt havregryn og soyamel, bare for å få en litt mer fyldig konsistens på bunnen..

det ble ikke akkurat fyrstekakekonsistens da.. men det smakte veeeelidg godt :love:
gleder emg til å prøve med fiberhusk :ja: og så hadde jeg splenda som søtningsmiddel da.. smakte til så fyllet ble sånn passe søtt :sikle:


#11

Nannah sa for siden:

Kokosmelet i seg selv gjør også deigen tjukkere. Synes det er et fantastisk godt bakemel...og med bare 4 karber da!! :love:


#12

matvraket sa for siden:

jeg hadde ikke kokosmel, så jeg malte kokos... kanskje det var det som gjorde at min deig ikke ble så tykk.. får prøve ordentlig kokosmel neste gang :ja:


#13

slappfisken sa for siden:

KOKOSMEL???

Hvor i all verden får man kjøpt det??? Trodde man måtte male kokosmasse selv på mandelkvern eller noe, jeg:o). Har ikke fått kjøpt mandelkvern ennå, men står HØYYYT på ønskelista:o)


#14

Nannah sa for siden:

Enkelte helsekostbutikker :)
Går sikkert ann og male selv og.
Erfaringsmessig maler stavmixer kniven finest av mine kjøkken duppeditter


#15

Cornelia sa for siden:

Denne hørtes kjempegod ut Nannah!!
Skal prøve den :D
Er helt enig i at kokosmelet er helt supert å bake med, blir liksom mer "ordentlig" deig av det.

Tror ikke kokosmel går ann å male selv. Det er behandlet på en eller annen måte for å bli mer egnet til baking.
Så jeg tror det er best å kjøpe ferdig mel...


#16

Nannah sa for siden:

Sikkert...men i nøden spiser fanden fluer :D


#17

Makronelle sa for siden:

Ser at du bruker mye fiberhusk i oppskriftene dine. Jeg var å skulle kjøpe det på helsekosten men der hadde de flere typer. En som var veldig finmalt og kjempedyr også var det vel det de også kalte psylliumfrø i forskjellige grader av finmalt. Hvilken bruker du? Og er det riktig at psyllium er det samme som fiberhusk :)


#18

Nannah sa for siden:

psyllium er det samme som fiberhusk. Kjøper den mest finmalte typen i 300g poser.
De er veldig drøye. Vet at enkelte butikker selger 100g poser som er rådyre!!
Mer grovmalte sorter har jeg ikke prøvd, men de er sikkert ok til sitt bruk.
Selv tar jeg hel psyllium utrørt i vann hver dag for magen:)
Hjelper mot løs mage :ja:


#19

Luna* sa for siden:

Jeg baker kaken nå og har Splenda-ikke Sukrin. Hvor mye tror du jeg trenger?


#20

matvraket sa for siden:

svarer jeg ;) brukte splenda jeg og.. og smakte meg frem.. det ble kjempebra resultat.. :klem: men kaka di er vel ferdig bakt og spist for lenge siden tenker jeg ;)


#21

Live77 sa for siden:

Det står kokosmel på de vanlige kokosposene man kjøper i butikken også...men sjekk karb.innholdet, for det er VELDIG forskjellig. Dessuten var jeg på helsekosten og spurte etter kokosmel, og det var nøyaktig lik vanlig kokosmasse. Den på helsekosten hadde 20 g karbs pr 100 g, men den fra Ica og Coop hadde bare 6,5 g karbs pr 100 g.

Men når det gjelder Splenda...er ikke det ganske mange karbs i den? Bruker sukrin eller Natreen jeg..


#22

Kitt sa for siden:

Mange helskostbutikker får varer fra Danmark og der heter det vi kaller kokosmasse, kokosmel!:eek:

Blant annet Helios- butikkene fører ordentlig kokosmel fra Aman Prana.


#23

Ravna sa for siden:

I dag har jeg bakt denne, skal ikke smake før i morgen, men gleder meg vilt :D


#24

LibraGirl sa for siden:

Denne skal prøves :D


#25

Idarull sa for siden:

Få se bilder da, dere!


#26

Photobscura sa for siden:

Kan det tenkes at denne blir enda bedre med mandelmel? Og kanskje tagatesse/sukrin gold, ettersom det karamelliseres og kanskje gjør den seigere, som fyrstekaker ofte er? Funderer på kake til bursdagen min


#27

Bik sa for siden:

Tror jeg må prøve denne i helga, men med rabarbrafyll :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.