Er ganske ny her, og snuser på Atkins, og utifra det vil jeg anbefale et lavkarbo reisemål :) Jeg er nemlig så heldig at jeg bor her (for 6måneder), og har oppdaget at forholdene er perfekte for lavkarbo her.
Og byen er: Buenos Aires! Her får du svære biffer (velg mellom all slags forskjellige stykker) til under 50kr ute på byen, og bestiller tilbehør utenom. Saus er heller ikke vanlig, men biffen drypper gjerne av smør eller olje. Du kan få chimmichurri eller løk/tomatsalsa om du vil. Grillet ost (provolone) er en nydelig og vanlig forrett, og de har alls slags deilige chorizo pølser med godt kjøtt og fett.
På matbutikken er halvfabrikat ting dyre, og da spesielt importerte varer (dyrere enn i Norge), men gode biffer får du for 60kr kiloetet og ost og grønnsaker er kjempebillige! I tillegg smaker alt generelt bedre da både biff og grønnsaker produseres i området. Og siden storfeet bare har fått gress som mat, så er det sunnere enn andre plasser.
Det eneste problemet blir kanskje den gode, billige rødvinen man kan kjøpe overalt, men det er vel et problem uansett når nordmenn er på ferie uten alkoholavgifter. Jaja, det er iallefall ikke øl da! :)
Forresten er jo ikke rødvin så ille på lavkarbo, bare man styrer unna de søteste :ja:
Men befolkningen generellt, de er vel slanke der nede også? Siden de har så bra tilgang på gode matvarer.
Forresten, har du oppskrift påchimmichurri? Jeg har spist det en gang, på restaurant på Grûnerløkka, og det er noe av det beste jeg har smakt! Prøvde å søke på det, men fant bare masse annet rart.
Chimmichurri er kjempegodt ja :) Bra du fant oppskrift! Bare fått det på restaurant her jeg, så aner ikke. Til biffer som er så store at man lett kan dele dem på to. Jeg er så glad det passer med lavkarbo!
Og ja: befolkningen er ganske så slanke. Selv om de er veldig glad i iskremen sin, men også den er sunnere da de har mye mer egg i den enn vanlig iskrem. Ikke mange tykke folk, og alle kler seg bra...det gjør en forskjell det gitt!
Calamari, moussaka (med auberginer og uten potet), kalvegryter, tzatziki, fiskeretter, lammekoteletter, souvlaki, kefte (kjøttboller i alle varianter), ovnsbakte grønnsaker, salater... Mmm... det ar det jeg kom på akkurat nå som jeg forbinder med gresk mat. Tror det skulle gå greit å leve lavkarbo i Hellas ja.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.