< Tilbake til oversikten

Info om kokosmel

#1

Cornelia sa for siden:

Jeg fant en side med bl.a regler for baking med Kokosmel , limer inn litt info her:

"Rules you should know when cooking with Organic coconut flour

  1. You need to use less coconut flour up to 30% compared with the recipe called for wheat flour.

Coconut flour is very economical due to the high fibre content that increases the yield of your baked foods to 30% dough weight.

  1. Instead of additional water or liquid use coconut milk or virgin coconut oil
    Coconut flour absorbs a large amount of liquid. For some recipes the batter becomes so thick and you might temp to add extra water to thin it out. However, adding more liquid to the batter will not make it thinner. If you want to thin the batter, you can generally do so by adding a little coconut milk or more oil.

For some recipes the batter may seem too runny, that’s ok. When cooked, the batter will firm up and produce good results. Avoid the urge to thicken batter by adding more coconut flour. Adding more flour may produce a dry and crumbly product. Generally, if you allow the batter to sit and rest for a few minutes, it will thicken slightly as the fiber absorbs the moisture.

3. What to use instead of gluten

Coconut flour is gluten free and will fall apart when you make pastry. As a replacement to gluten, leavening comes from eggs and baking powder.

4. Cooking time is different

The difference between coconut flour and wheat flour is cooking time, wheat crust require 30-50 minutes, whereas coconut flour just 18-20 minutes at the same temperature.

The difference in cooking time requires some modifications in the filling used, particularly with fruit fillings. With coconut flour piecrust you must cook the filling first before putting it into the pie. The edges of the pies will cook much faster that the rest of the crust, you can prevent burning by covering the edges with foil.

  1. Using more sugar than required in a recipe

Sugar is an important ingredient in many recipes. Adding more sugar to the recipe is not a problem, but if you reduce sugar in a recipe, you may need to add a little more liquid, coconut milk or whole milk to maintain consistency."

Coconut flour uses

"Organic Coconut flour is ideal for all cooking and baking
Add between 10% -20% to any flour when cooking or baking using your standard recipes.

Sprinkle on your morning cereal to add nutrients and fibre to your diet

Add to porridge, smoothies and desserts.

Add to your casseroles and soups

Use as a thickener in sauces and gravy’s

Enhances the flavour of chocolate, vanilla when cooking or baking foods

Improves the texture of your baked foods

Organic Coconut Flour is perfect for healthy gluten free diet
If you have sensitivity to gluten and wheat and you are on a gluten-free diet or/end wheat diet.

Mix up with other gluten free flour such as corn meal, rice flour etc.

Make your own delicious low carbohydrates gluten free baked foods

Increases yield of your baked foods to 30% dough weight."

Info hentet fra denne siden.


#2

Cornelia sa for siden:

Her finnes også noen oppskrifter som veldig lett kan gjøres om til Lavkarbo. Jeg driver for tiden å prøver meg frem og må si at bakevarer laget med kokosmel smaker utrolig godt (de smaker faktiskt ikke særlig mye kokos men veldig nøytralt).


#3

Gerd sa for siden:

Fint om du tar deg tid og oversetter til norsk :)

Det er ikke alle her som er like sterke i engelsk ;)


#4

Areola sa for siden:

Ah, takk!
Jeg har sååå lyst til å prøve kokosmel, hittill har jeg bare laget selv av det man får i de vanlige matbutikkene. De er så fulle av fett at det ikke blir melete. Jeg forstår det sånn at ekte kokosmel er fettredusert, og dèt fordi det skal være melete og ikke fordi fettet er dumt ;)


#5

Cornelia sa for siden:

Jeg forstår Gerd, skulle gjerne ha gjort det men jeg har ikke tid akuratt nå ihvertfall.
Derimot driver jeg å oversetter og regner om til norske mål på oppskriftene om dagen, :o

Første oppskrift har jeg kallt "supergode muffins"


#6

Gerd sa for siden:

Ta det ved anledning du :ja:


#7

Cornelia sa for siden:

Ja, jeg ble veldig overrasket over hvordan kokosmelet oppfører seg i deigen, det suker til seg masse så det blir en fin deg selvom man bruker bare litt mel, er sikkert supert å jevne sauser etc. med. Drøyt i bruk. Deigen til muffinsen så veldig lik ut som vanlig hvetemel deig.
Så jeg tror det er stor forskjell på å bare male ned vanlig kokosrasp og å kjøpe kokosmel.


#8

luringen sa for siden:

har bestilt nå...spent. men smaker det ikke kokos da?? Hvis du skal bruke det i saus f.eks? Det er ikke alt osm er bedre med kokos...bare nesten :)


#9

Cornelia sa for siden:

Smaker veldig lite kokos av ordentlig kokosmel, nesten ingenting faktisk.
Litt svak kokossmak er det jo, men som sagt veldig lite.


#10

Iset sa for siden:

Jeg finner ikke kokosmel noe sted.



#12

Iset sa for siden:

Åh, tusen takk! :D


#13

Abbe sa for siden:

Spennende! Jeg kjøpte faktisk koksmel i dag! FØR jeg leste denne tråden :D

Jeg fant det på min semilokale helsekost (dvs jeg må kjøre et stykke med bil, tilfeldig at jeg var innom akkurat det senteret i dag).



#15

Alyssa sa for siden:

Er det noen som vet om fiberet i kokosmel er oppløselig eller uoppløselig?


#16

Cornelia sa for siden:

Til Gerd og andre som ettserlyste info på norsk, så fant jeg dette på siden til Super nature.

"Aman Prana raw økologisk kokosnøttmel er pulverisert fiber av kokosnøttkjøtt. Det er rått og rikt på enzymer (ikke varmebehandlet over 40 grader), ikke søtet, lav på kalorier, økologisk, uten gluten og er en rik kilde til fiber og mange viktige næringsstoffer.

Kokosnøttmel inneholder de høyeste andelene av kosttilskudd fiber i forhold til andre måltider. 38,5% av mel er laget av fiber. Dette er derfor perfekt for å regulere magen. Du trenger vanligvis 10g fiber i hvert måltid for å få tarmfunksjonen i gang og for å unngå magesmerter og hard mage. Kokosnøttfiber daglig gir derfor en god fordøyelse og en flat mage. 10 gram fiber utgjør bare 30 kalorier.

Kokosnøttfiber renser også innvollene og gir motstandskraft og vitalitet. Fiberene fra kokosnøtten assisterer i å aksellerere prosessen med å fjerne giftige substanser og senke kolesterolet.

Flere og flere mennesker prøver å unngå hvete - enten de er allergisk mot det eller ikke kan tolerere gluten, eller de er på en diett lav på karbohydrater. Mange matprodusenter prøver å utvikle en rekke glutenfrie melprodukter fra mel slik som soya, nøtter og bønner. Aman Pranas kokosmel er en perfekt kilde til 0 gluten og gir i tillegg en god smak av kokos og er perfekt til smootheis eller i mange typer retter.

Aman Prana kokosnøttmel har et høyt innhold av kosttilskuddfiber (ca. 38%), protein (ca 19% og alle 8 essensielle aminosyrene) og er glutenfri. Den inneholder mer fiber enn mel fra korn. Den er egnet til å erstatte 10-25% av hvetemel i tradisjonelle bakeroppskrifter, og kan i tillegg brukes som kosttilskudd (fiber og proteiner). Siden

Kokosnøttmelet har også MCT som øker mineralopptaket i kroppen. En god helse starter i tamen og med næringsopptaket.

Kokosnøttmel er naturlig søtt, kan du bake med mindre sukker. Den er ideell som erstatning for krem i sauser og som bindemiddel for karriretter eller som en erstatning eller et tillegg til tradisjonelle måltider, eller som en ekstra kilde til fiber i yoghurt eller i frokostblandinger eller i en proteinsmoothie.

Bruk 1/2 eller 1 ss tre ganger daglig i en fiberdrikk eller i et glass vann (lage kokosmelk), juice, shake, smoothie, sammen med cacao og vann (kakao-kokosmelk) i teen eller i kaffen. "

Syntes det siste der hørtes spennende ut.
Har ikke prøvd det enda, men det er jo kjempe bra om det blir en grei kokosmelk av å blande ut på denne måten :D




#19

Krøllemor sa for siden:

Vært inne og kikket på produsentens tyske hjemmeside. Det er 24 % karbohydrater i denne, så det er uansett et dårlig alternativ.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.