Hei. Jeg er en jente på 20 som nå veier 74 kg, vil ned ca 14 kg. Jeg har lest mye om lavkarbo, også lest noen bøker, men forsatt er jeg litt i tvil om hvordan jeg skal spise. jeg tåler ikke noe melkeprodukter, så er vel derfor jeg sliter litt. Noen som har noen gode tips til måltider uten melk? Og et spørsmål til, kan det bli for mye fett? eller er det bare å pøse på? jeg skal begynne med cocosa og udos cohice olje.
Jeg har ikke hatt i meg melk på 2 mnd, jeg elsket melk! Det meste av mat er jo uten melk. Om det skal være litt melk i så kan man bruke fløte i stedet. Men alle middager er vel melkefrie for det meste. Meste lavkarbomaten er jo melkefri.. Ta en titt på oppskriftsdelen på forumet (:
Fløte er vel også ett melkeprodukt.
Det er melk i det meste av ferdigprodukter, slik sett kan lavkarbo være gunstig da de handler om mye rene produkter.
Du må vel kanskje totalt holde deg unna alt av fløte, rømme, ost og andre ting som står i oppskriftene. Tåler du smør? Det er jo melkeinnhold i det også, evt kan du bruke "blåsmør" og oljer for å få opp fettprosenten. Du får evt velge fete fisk og kjøttprodukter og bruke mye olje. Det finnes produkter du kan ta som cocosa og udos choice ol. for å få opp fettandel i kostholdet uten å bruke melkeprodukter.
Slik margarin er som regel no-no på lavkarbo, og frarådet pga både hva de inneholder og hva de er laget av. Margarin er margarin, samme om den heter melange eller vita hjertegod, den bare høres sunnere ut.
Og ellers inneholder smør så vannvittige lite mjølk at de aller fleste som ikke kan spise rømme og fløte kan spise smør. Men for de som IKKE tåler smør ( pga allergi) , så er feks klaret smør et alternativ, kalles ghee og er melkefritt. Ellers er cocosca et godt alternativ og m*e sunnere en sojamargarin.
Ja sitter med et glass eggemelk nå, den var veldig god, og mettende. Det er ihvertfall noe jeg kommer til å lage ofte.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.