< Tilbake til oversikten

Fire år gammel hamburger


#2

Photobscura sa for siden:

Helt utrolig!
Jeg har ikke spist på Maccern på sikkert femten år, når jeg ser ting som dette så er jeg i grunn like glad :p


#3

Veggpryd sa for siden:

Eeeewwww! Heldigvis VELDIG lenge siden jeg har vært der og spist. Æsj!


#4

grotingeling sa for siden:

Kan ikke huske sist jeg spiste på Mc'ern, men bare lukten fra lokalene når en går forbi er jo nok til å bli avvent:p


#5

Viclin sa for siden:

Lekkert. :rolleyes:

Men her i Norge mygler hamburgerbrødene i alle fall. Jeg skulle ta en bit av en en gang da samboeren min oppdaget mugg på brødet jeg skulle til å putte i munnen.
Det tok sin tid før jeg spiste på den McDonalds'en igjen.


#6

scartz sa for siden:

Syns det er rart det ikke mygler. Det gjør det ivertfall her i norge, som tidligere sagt.
Syns Mcdonalds får litt for mye ufortjent kjeft.
Altså en burger med pommes frites er ikke sunt uansett hvor man kjøper det.
Går så masse rykter om at mcdonalds putter i den ene og den andre skumle ingrediensen. Men jeg kjenner mange som jobber på mcdonalds, og de kan bekrefte at kjøttet er rent, og salaten ikke er tilsatt sukker..


#7

Photobscura sa for siden:

Jeg synes Maccern aldri kan få for mye kjeft! Synes sånne sjapper er en enorm uting! Det hadde ikke vært meg i mot om alle McDonalds og Burger Kings ble jevna med jorda. (Uten noen ansatte i, da :p).

Hvordan kan de bekrefte det, egentlig? Kverner og blander de sammen burgerfarsen selv, eller?
Og er alle ingredienser i salaten råvarer som de kutter opp fra bunnen av? Eller kyllingen? Marinerer de den selv, og vet dermed at det er sukkerfritt? Hva med dressingen? Lager den den fra bunnen av også, sånn at de vet at det ikke er sukker i den? :snill:


#8

Yonah sa for siden:

Jeg er ikke det minste overrasket, mat som består av lite vann og en del salt som oppbevares i en papirpose, det tørker.

Er mine hjemmebakte boller farlige da? Jeg fant nemlig en bolle bak sittebenken på kjøkkenet( den går ikke an å dra frem pga den er full av alle flisene som skal opp på kjøkkenet), den hadde nok ligget der et års tid, fant en pomes frites også, tørre, men så like fine ut som fersk. Mat som får luft tørker. Pomes frites til McDonalds er veldig t*nn og tørr i utgangspunktet og er veldig salt. Sammenligner du den med en tjukk pmes frites uten salt, som da inneholder mere vann, så vil den tjukke kanskje mugne fordi den rekker ikke å tørke før bakteriene tar tak. Mugg vokser der det er fuktig, enkel teori.

Men sånn ellers er jeg nok mere bek*mret for renholdet på slike steder enn hva de putter i maten, McDonaldsmat er noe vi spiser kanskje en gang i året.#10

scartz sa for siden:

Tjah, eg tenker bare på mcdonalds som en av mange usunne matsjapper. Om folk vil spise der er jo eget valg :)

Hehe, jeg tviler på at de kverner burgern selv :p Men det er jo ett intr. spørsmål, kan alltids hørre litt med de jeg kjenner som jobber der, hva slags rutiner de har med maten! :)
Er ikke alle kyllingburgerne friterte? Jeg tenkte mer på de vanlige hamburgerne, med storfe kjøtt. Er det vel det heter. Husker jeg rett reklamerer vel mcdonalds med 100% rent kjøtt..
Salaten får de tilsendt oppkutta i poser. Resten av grønnsakene mener jeg de kutter selv. Men dette skal jeg spørre om! Tingen var at jeg selv angrep de ansatte ved mcdonalds, og fikk det meste tilbake i fleisen :p Jeg hadde visst hørt for mange rare rykter.. (som f.eks at de har sukkerlake på salaten, slik at den holder seg lengre)

Dressingen har jeg ikke sagt noe om. Der er jeg ganske sikker på at hovedingrediensen er sukker, fulgt av en eller annen usunn olje ;)

Men poenget var vel at jeg tror der er like mange andre usunne sjapper ute å går, men det er mcdonalds man hører skrekkhistorier ifra. Men det blir vel lett sånn når mcdonalds er den mest kjente.

Tror jeg bare er litt lei disse skremsels-dokumentarene. En oppegående person vet vel at mcdonalds ikke er et sunt måltid. (så kom jeg på tråden her inne om dama som mata ungene sine med mcdonalds døgnet rundt :p )

Mon tro om det er stor forskjell på mcdonalds maten her i norge i forhold til usa?


#11

scartz sa for siden:

Jeg tror du har ett godt poeng Imse, mcdonalds maten er veldig tørr. Utenom dressingen så er det ikke mye fuktighet, i forhold til f.eks statoilburgerne. Der flyyyter det fett, dressing ol :p


#12

Photobscura sa for siden:

Det er vel like mye profittmakeriet blant et så enormt kommersielt konsept som Maccern, og i mange land (kanskje ikke i så stor grad i Skandinavia) er det jo ofte mye utbytting av ansatte med tanke på luselønner og dårlige forhold.
Jeg tenkte vel mer på kyllingkjøttet de har i f.eks cæsarsalaten, da. Ikke burgere.

Klart, man må tenke selv, det er jeg helt med på. Men det hadde som sagt ikke vært meg i mot å f.eks å legge ned den schwære McDonaldsavdelinga her på Løkka og få inn noe litt mer spenstig. Det er jo det denne bydelen er mest kjent for -eksotisk mat og spennende butikker. Da blir en Maccern-restaurant en glorete skamplett :cool:#14

Carisma sa for siden:

Det er vel det bydelen var kjent for fram til rett før 2000. Da kom blandt annet Mac'ern, samtidig som mange småbutikker ga opp og ble overtatt av cafeer, restauranter og 7-11 kiosker.
Det er ikke få plasser jeg har lest at da McDonalds etablerte seg på løkka var det starten på slutten for løkka som hip og trendy bydel. Spikkeren i kista kom med Kaffebrenneriet noen år seinere.


#15

scartz sa for siden:

Jeg skulle virkelig ønske at det kom mer sunne alternativer ja. Kanskje jeg skal åpne en lavkarbo kafè :D (jeg vurderer å åpne min egen lille restaurant/kafè med tiden).

Syns det er syyykt at det er så mange som liker mcdonalds.. Den har jo en veldig spesiell smak, og den kan virkelig ikke sammenlignes med andre burgere / hjemmelaga burger.
Jeg spiser på mcD en gang i blant, men ikke takket være kvalitetsmaten deres ;)


#16

SunnhetMedSirrup sa for siden:

folk syntes det vel er billig med bare 10kr for en burger..

og dyrt for "sunn" mat..

det er jo ikke det! ;D


#17

scartz sa for siden:

Jeg syns det :o
Ivertfall hvis man tenker ferdigmat.
Jeg sliter med å finne en salat (kylling cæsarsalat f.eks) som koster under 100 kr. Og det er ikke SÅ mye kylling man får med heller...


#18

darker sa for siden:

tror det er et ganske stort marked for rimelig og rask sunn mat. rart ingen har klart å komme opp med et godt tilbud der. Zendi eller hva de het prøvde, men de glemte rimelig delen.. hvem har lyst til å betale over 100 kroner dagen for lunsj..


#19

SunnhetMedSirrup sa for siden:

jeg betaler 10kr for et stoor spearibs stykke i varmedisken

det metter godt !:D


#20

scartz sa for siden:

Ja jeg er helt enig. Sinnsykt merkelig, fordi jeg selv mener det er mange som ønsker å kunne sette seg ned på en kafe, og nyte en sunn og god lunsj, til en grei penge. Sitter liksom å venter på at slike restauranter/kafeer skal dukke opp, men det gjør det ikke..


#21

Levita sa for siden:

Nå vet jeg ikke hvor dere bor, men på Byporten og Strøget i Oslo ligger Bit, som selger store, gode salater hvor man selv velger hva man vil ha i for under 100 kroner. Dressing etter valg enten i salaten eller beger ved siden av. Når jeg skal ha noe kjapt går jeg ofte dit, fordi jeg faktisk også får en god porsjon kylling oppi og sjelden klarer å spise hele på en gang. Fordi som spiser den slags, får man også brød ved siden av ;)

Æsj, nå høres det ut som jeg driver reklame for dem, men har så god erfaring med salaten der...


#22

Carisma sa for siden:

På subway kan man velge salat i stedet for baguette på sandwichene. Altså pålegget i en salat framfor i brød. Bra konsept, selv om selve salaten var sånn midt på treet :rolleyes:


#23

scartz sa for siden:

Føler ofte at salatene under 100 kr er midt på treet. Ulempen med big bite er at det ikke er sitteplasser. Jeg liker å sitte i fred på kafe eller restaurant når jeg jabber med venninner. Trenger litt atmosfære :p


#24

Levita sa for siden:

Hmm, Big Bite har jeg aldri vært på, ikke det samme som BIT, men det er vel ikke sitteplasser der heller. Fikk en super cæsar-salat på Posthallen, med masse kylling og bacon, men den kosta over 100 kr, ja :)#26

sylwester sa for siden:

Dette er ganske villedende informasjon. Det er ikke noe konserveringsmidler i McDonalds mat som gjør at det varer evig, men heller at det tørker fort ut på grunn av fysisk form og miljø. Det har ingenting med hvor (u)sunt det måtte være å spise.
Vi gjør det samme med fisk. Det heter tørrfisk. Noen spiser det faktisk som mat flere år etterpå og de syns ikke engang det er ekkelt.

Fritering fjerner vann og microorganismer. Steking fjerner microorgansimer. Grunnen tynne strimler av både kjøtt, brød og fries så tørker akkurat den McDonaldsmaten ut før det rekker å mugne. Holder du noe av det i en pose derimot slik at et ikke er så tørt lengre mugner det ganske kjappt. Hvis du prøver det med Big Tasty vil det heller ike fungere siden der er kjøttstykket tykkere.

Det er derimot andre grunnen til å ikke spise p[ macern, men de tror jeg du vet allerede. Jeg har ikke noe imot at min datter spiser der en gang i uka.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.