< Tilbake til oversikten

Middagen i en småbarns-familie

#1

NinaPina sa for siden:

Jeg sliter litt med å lage middag som passer både for meg, mannen, og podene på 8, 3 og 1.
Jeg og mannen er henholdsvis ketolyse og lavkarbo, mens barna spiser vanlig sunt men godt. I tilleg er gutten på 3 blitt så kresen, mens gutten på 1 trenger mat han klarer å tygge..

Puh.. En smule lei av å planlegge alt dette ja, men er det noen som har noen gode forslag til middagsplaner?


#2

Viclin sa for siden:

Kjøttkaker du lager selv, koteletter, laks, pannekaker, biff, svinefilet, kylling... Dere kan jo variere med tilbehøret evt.

Når vi har pannekaker, lager jeg lavkarbopannekaker til meg. Det samme med fiskegrateng eller lasagne. I tillegg har jeg da måltider i flere dager framover.


#3

trollmamma sa for siden:

Vår meny, med to barn i barnehagealder, er for denne uka slik:

Mandag: Fiskepudding, brokkoli og blomkål i ildfast form, med hvit saus over og ost på toppen. Gratineres i ovnen.

Tirsdag: Kyllingwok (med ris til ungene)

Onsdag: Fiskekaker i brun saus, med dampede grønnsaker (og potet til ungene)

Torsdag: Omelett med baconterninger, løk, paprika og ost. Ungene får brød til, vi voksne tar salat til.

Fredag: Taco til kveldskos, jeg dropper bare wrapsene/nachosene, og spiser det som salat i stedet.

Lørdag: Pannekaker til ungene på dagtid (jeg står over de) og tandoori kylling med salat til oss voksne på kvelden.

Søndag: Ovnsbakt ørret med tilbehør.


#4

Nannah sa for siden:

Synes dette høres veldig fornuftig ut jeg, men jeg ville nok bytta ut fiskefarse produktene m fisk. De har lite næring og for mange karber om du ikke lager dem selv da:)

Har du prøvd å lage blomkålmos? Det burde falle ismak hos både store og små.
Bønne lr linsemos er og et bra alternativ til potet,pasta, ris for hele familien.


#5

trollmamma sa for siden:

Fiskekakene er hjemmelagede ja, koljekaker direkte fra mamma.

Fiskepuddingen er derimot kjøpt, så den er nok ikke helt gunstig, men kjapp og grei middag når kl nærmer seg 17 innen vi er hjemme fra jobb og barnehage.


#6

Hannehk sa for siden:

Jeg har en på 7 og ei på 3 og her går middagene stort sett i at de spiser det samme som meg og mann, men med poteter eller ris i tillegg. Mye kylling og pannestekte grønnsaker, kjøtt med grønnsaker, lavkarbo tomatsuppe der de får ha i makaroni etc

Bruk oppskriftsforumet her inne. Utrolig mange bra ideer og det er ikke mye fantasi som skal til for å tilpasse de fleste av rettene til resten av familien.


#7

Fuffe sa for siden:

Ungene her digger tacokjøttboller og brokkoli- og blomkålmos :D


#8

NinaPina sa for siden:

Tusen takk for mange fine forslag! Glemte forresten å nevne at mannen min har fiskeallergi, tror han prøver å gjøre det vanskelig for meg eller noe... ;)


#9

Kitt sa for siden:

Mannen min tåler heller ikke fisk. Da han jobbet skift, var det greit. Vi kunne jo spise fisk når han jobbet kveld!
Da han kom hjem og sa til ungene at han skulle begynne å jobbe 8-16, smalt det fra sønnen på 14: Men når skal vi spise fisk da?:confused:

Det hender gubben er på langtur, som i går, og da blir det fisk til middag, ja!:sikle:
Ellers spiser snuppa og jeg røklaks/ørret og sønnen liker makrell i tomat, så helt uten fisk er vi ikke!:D

Når jeg lager middag, lager jeg stort sett noe alle kan spise, men med forskjellig tilbehør.
Kjøttpølser med potetmos til de andre, blomkålmos til meg.
Kjøttgryte med ris til de andre, grønnsak/soppmix til meg.
Taco-/kjøttdeig med tilbehør hvor jeg spiser tacotallerken, sønnen med lefse, snuppa med skjell og gubben tacotallerken med smuldret skjell over. Til gubben og snuppa tar jeg av kjøttdeig før jeg har oppi tacoblandingen. Det vil nemlig ikke de ha!

Skal ikke være lett, dette her!:lol:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.