Startet for drøye fire uker siden, og slik har vektutviklingen vært:
Startvekt: 66,6 kg
Uke 1: 64,8 kg
Uke 2: 64,0 kg
Uke 3: 65,0 kg :eek:
Uke 4: 65,0 kg :mad:
Jeg har altså kun gått ned 1,6 kg på fire uker. Har vært i ketose hele tida, ifølge stixene.
Spiser omtrent slik:
Frokost: Egg + bacon
Lunsj: Salat (ca 150 g salatblader, agurk el) med fetaost og avokado.
Middag: Kjøtt eller fisk, litt smørstekt broccoli el.
Kvelds: Veldig varierende. Litt ost, diverse kjøttpålegg, kyllingvinger eller cottage cheese. Noen ganger pisket kremfløte med litt Natrena.
Hender også rett som det er at jeg småspiser litt mellom måltidene. da som regel kjøttpålegg eller ost.
Jeg drikker ok med vann (er ikke tørst og har ikke konsentrert urin). Jeg rekker ikke å trene, men går minst 40 minutter i ganske rask fart hver dag. Drikker en god del kaffe (veldig vanskelig for meg å la være).
Jeg har vært ganske plaget med vann i kroppen siden uke 3. Aner ikke hvorfor.
Jeg er jo ikke særlig overvektig (BMI 24,9) og har bare ambisjoner om 5-7 kg fra det jeg veier nå. Er det så enkelt at ketolyse passer best for de som skal ned mange kg?
Husk at det vi ser i speilet ikke alltid samsvarer med virkeligheten ;)
Kanskje det bare trens litt oppstramming? Har du forsøkt pilates? Det finnes endel OK DVD'er så kan man gjøre det hjemme når man har tid.
tja..som det er skrevet i mange innlegg her; kroppen er forskjellig. Reagere rulikt på slanking og næring. Trives du med kostholdet, drikker nok vann, grønnsaker, ikke for mye kunstig søtstoff etc, og ikke stresser med dette så går du nok ned...gi det tid.
Problemet er vel at jeg ikke trives så veldig godt med kosten. Det skaper en god del småtrøbbel sosialt at jeg ikke kan spise det alle andre jeg kjenner spiser (lunsjen på jobben, middager hjemme hos andre, bursdagselskaper osv osv). Og ungene mine liker knapt noe lavkarbomat, så det blir masse doble middager, som jeg synes er litt stress.
Blir rett og slett litt motløs av tanken på månedsvis med ketolyse. Så kanskje opplegget ikke passer så godt for meg.
Begynn i andre enden, og se på hva som er likt med ditt kosthold og de andres. Ofte er det bare små forskjeller, som virker store :ja:
Lag middager med rent kjøtt, hjemmelagde kjøttkaker o.l så kan de som vil/"må" ha poteter o.l ha det.
Ikke bruk tid og energi på de mest avanserte lavrettene til hverdags. Evt lag opp i store porsjoner så du kan fryse ned, og tine kjapt.
Planlegg uka! Planlegging har reddet meg tusen ganger.
[color=#000000][/color]
[font=Times New Roman][/font]
All kostholdsomlegging trenger planlegging skal det lykkes, man må jo lære å tenke på en annen måte. Mange her inne har lykkes med å kombinere lavkarbomat og høykarbo til resten av familien. Dersom du tenker deg om så er det sikkert masse mat du vanligvis lager som kan gjøres lavkarbovennlig og så server ris/poteter/pasta til resten av gjengen mens ditt tilbehør er grønnsaker som vokser over jorden.
Husk at det mentale også må være med – her ser jeg ingen problemer bare utfordringer…
Problemer er alltid tungt å jobbe med men utfordringer derimot er en helt annen historie.
Som sagt gå igjennom dine gamle menyer og se hva du kan gjøre med dem og sist men ikke minst finn inspirasjon i oppskriftsforumet.
I fjor var det en som samlet de fleste oppskriftene i et lite hefte og det finner du her, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=19503
Lavkarbo kosthold er langt fra komplisert det er bare det at det er noe helt annet enn det kostholdet du har hatt til nå. …og i og med omlegging så må det litt planlegging til, men det er jo noe du må ville da ellers så blir det et ork. Vil anbefale deg å lese deg opp på de ulike filosofiene og finne en filosofi du kan leve med.
Lunsj på jobben, middag hos andre: gi beskjed om at du har lagt om kostholde av helsemessige årsaker/det er alltids noe man kan spise.
Bursdager: gi beskjed om at du har lagt om kostholdet av helsemessige årsaker/tilby deg å ta med kake, mange her inne gjør det – Gerds oste kake for eksempel er en klassiker her på forumet, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=15963&highlight=gerd%27s+ostekake
Det er ingenting som tilsier at man i det hele tatt behøver å være overvektig på Ketolyse. Ketogent kosthold handler ikke bare om slanking.
Jeg kommer nok til å være i ketose mye av tida selv etter at jeg har gått ned det jeg skal, rett og slett fordi det er den maten jeg trives beste med.
Jeg mener helt bestemt at det ikke spiller noen rolle i forhold til antall kg ned om du følger Ketolyse eller Fedon. Det som spiller noen rolle er hvilket kosthold du trives best med.
Ikke meningen å være vrang, men jeg gjør allerede omtrent som dere sier, altså.
Jeg lager ukesplaner uten å gjøre det for komplisert, siden vi har lite tid å bruke på matlaging. Mht til barna, så spiser de ikke rent kjøtt eller fisk, så der er den store bøygen. De godtar heller ikke den andre lavkarbomaten jeg har servert (lavkarbopizza, ostelasagne osv). De siste ukene har de ofte endt opp med å spise bare ris, pasta og poteter + litt grønnsaker. Det er jeg ikke så fornøyd med, derfor serverer jeg kjøttboller, fiskekaker osv til dem. Har ikke funnet slikt med lite nok karbo, og å lage selv føles litt overkommelig akkurat nå, når jeg ikke en gang har tid til å trene (som jeg elsker). Lunsjen på jobben er vanskelig å tilpasse. Der har vi brødskiver med pålegg, punktum. Blir mye prat om hva jeg spiser, som jeg synes er ubehagelig, men det avtar vel etterhvert.
Det jeg synes er aller vanskeligst, er at jeg så ofte må takke nei til ting folk byr meg. Føles uhøflig og sært å være i bursdagsselskap og avvise ALT som blir servert. Eller i middager hvor lavkarbo og høykarbo er blandet på en måte som gjør at jeg ikke kan velge ut det jeg kan spise. Eller vertskapet har laget en dessert de gleder seg vilt til å servere... Hva gjør dere erfarne da?
Lavkalori er litt lettere for meg sosialt, merker jeg. Kanskje fordi det er mindre synlig. Jeg vil helst ligge lavt med at jeg slanker meg. Er jo som sagt ikke av de mest overvektige, og får derfor kanskje mindre forståelse for at jeg slanker meg enn jeg ville fått hvis jeg veide 20 kg mer.
Jeg spiser salat i lunsjen, og da er alle bare imponert over hvor sunn jeg er. At salaten inneholder seterrømme og at jeg har helt olje over den, sier jeg ikke noe om. :p
Desserten kan man vel ikke spsie om man er på lavkalori heller... ;)
Til lunsj spiser jeg mye salat. Hvis jeg har veldig dårlig tid bruker jeg de ferdigkuttede posene, og hiver oppi et kokt egg eller to, og litt skinke. tar maks fem minutter, eggene koker seg sjøl i eggekoker.
Nå kaster jeg vl kampesteiner i glasshus siden jeg ikke har barn, men det er vel foreldrene som bestemmer hva barna spiser? Det finnes hauger av bøker om hvordan man får barn til å spise sunnere og renere, f.eks Fedon sin "Barn i balanse".
He he, det er ingen som er direkte negative hos meg heller, altså. De bare synes det er veldig rart at jeg ikke skal ha det samme som alle andre, plutselig.
Joda, du kan forsyne deg littegrann og så spise færre kalorier til neste måltid. :erfaren:
Barna er vriene i matveien, særlig den ene. Vi har hatt mye strev og kamp rundt maten og vi opplever i grunnen ikke at det er så lett å bestemme hva han skal putte i munnen uten å begå overgrep... Han har en masse aversjoner og lar heller være å spise enn å spise ting han er redd for. Smaker veldig sjelden på noe nytt. Før vi begynte på ketolyse hadde vi kommet til et sted der han spiste ok mengder og sammensetning. Vil nødig ødelegge det.
Har lest den Fedonboka og tenkte at Fedon vet en del om ernæring, men veldig lite om barn av vår særings kaliber. :p
Men igjen: Takk for svar, det setter jeg stor pris på.
Jeg reagerte også på at barna ikke "godtok" maten. Så lenge barna tåler maten, så må de spise det de voksne bestemmer. Har en tante som ga sønnen sin popcorn til frokost, for ellers spiste han ikke!
Jeg har forståelse for at barn (og voksne) har enkelte ting de ikke liker. Hos oss liker de tre barna forskjellige grønnsaker (eldstemann liker ikke brokkoli, mellomste liker ikke sopp og minstemann liker ikke løk..) Dersom det er mulig, så lager jeg flere typer grønnsaker og så kan de spise mest av det de synes er greit og lite av de "ekle" tingene.
Men jeg ser det som vårt ansvar å "kontrollere" hva de får i seg frem til de blir store nok til å ta over ansvar for kroppen sin. Nå er eldstemann snart 19 og kan være student i en annen by og spise akkurat hva hun vil. Men frem til de har forståelse for hvordan mat/næring henger sammen med velvære, kroppsfasong og helse, så er det de voksnes jobb å sette grenser. Nå er jeg kanskje litt streng, men man kan ikke gi barn bare ris og grønnsaker til middag fordi de ikke har lyst til å spise annet. Det er ikke bra for de. Og det kan de ikke ta ansvar for selv.
En annen ting er at jeg tror Ketolyse passer for alle, uansett om man er overvektig eller ei. "Problemet" er at når man er normalvektig eller bare har et par kg for mye, så vil ikke kroppen gå ned 2 kg i uka, slik den kan gjøre dersom man er svært overvektig.
Man vil fortsatt nyte godt av fordelene ved et sunt kosthold, men man vil antagelig ikke rase ned i vekt, for det er heller ikke meningen.
Vet du, kjøttkaker og fiskekaker er faktisk utrolig raskt å lage, om du har stavmikser eller en god kjøkkenmaskin så lager du farsen omtrent på den tida smøret bruker på å varmes i stekepanna ;).
Særlig i kjøttkaker kan man lure utrolig mye grønnsaker inn uten at barna nødvendigvis merker det ;). Det er også med på å gi kjøttkakene en større saftighet, når man ikke lenger kan bruke stivelse av noe slag.
SusieBlues: Du er herved invitert hjem til oss for å sørge for at sønnen min smaker på nye ting og spiser rent kjøtt, uten å utsette han for vold eller krenkelser. :p
Dette tror jeg ikke du har kompetansen til å rådgi meg om, rett og slett. Ser ut som du tror at jeg er ubevisst og ettergivende vis a vis denne problematikken. Men vi har alldeles ikke valgt minste motstands vei her. Vi har lest alt som finnes av litteratur og barn, mat og ernæring og vi har rådført oss med profesjonelle. Som er enige med oss om at med noen barn er det litt vanskeligere enn bare "å bestemme".
Sånne barn som spiser bare de blir sultne nok, er det jo ingen sak å sette grenser for. Det vet vi, for vi har ett av den typen også.
Til det tråden egentlig handlet om: Jeg må nok gå i tenkeboksen når det gjelder ketolyse. Mitt eneste motiv for å spise på denne måten er (rask) vektnedgang, og det føles veldig som en forsakelse. Når vekteffekten uteblir, er det kanskje bedre å velge
a) noe som bringer meg ned i vekt
eller
b) gi opp slankingen og spise den maten jeg liker
eller
c) en mellomting, som gir mer moderat vektnedgang men som føles mer levelig på sikt (Fedon?)
Men altså spiser ikke ungene dine vanlig mat? Som kjøttboller, taco( veldig lavkarbo, du spiser bare ikke skjellene og lager deg heller skjell av ostechips), blomkål, brokkoli, løvstek, karbonader? alt dette er lavkarbo, og det man kjøper på butikken er ikke vanlig mat, det er ferdigprodukter. Jeg kjøper pølser til ungene, men kjøttboller og alt annet lager jeg fra bunnen av.
Imse: Den ene spiser det meste. Den andre er som sagt vrien. Han spiser kjøttboller hvis de ikke er for grove, ikke tacokjøtt av en eller annen grunn, karbonader har vi egentlig aldri servert. Pølser er en sikker vinner. Fiskeboller, fiskekaker og fiskepinner også. Og alt av raske karbohydrater, men det prøver vi jo å begrense. Av grønnsaker spiser han gulrot og agurk, en gang iblant broccoli.
At ferdigmat ikke er vanlig mat synes jeg er en veldig pussig påstand. Ikke for deg, kanskje. For oss er det helt normalt. Og for alle jeg kjenner også, faktisk. Å skulle tre sine egne definisjoner ned over andre, synes jeg nesten er litt ufint.
Livet vårt er utrolig hektisk akkurat nå (pga jobb og andre ting som har kommet litt plutselig på oss). Å prioritere matlaging fra bunnen av når jeg ikke har tid til å treffe venner eller trene, føles bare helt feil. Så viktig er det ikke for meg. Så da er nå kanskje ikke det rette tidspunktet for en omfattende kostomlegging.
:ja: Disse vil jeg også prøve, men tror du har linket litt feil. Kommer til de håtte kjøttkakene på begge linkene, jeg...
Og jeg har tatt opp laks fra fryseren i dag og kunne tenkt meg den andre oppskriften...;O)
Får du lagt ut rett link..?;O)
Tja, kanskje det er slik at jeg er vokst opp med mat laget fra bunnen av og alle vennene mine lager mat fra bunnen av, minus pølser. Mat på pose har vi brukt i blandt ja,men det er ikke dagligdags. De fleste jeg kjenner er veldig opptatt av å unngå tingene som er tilsatt i slike poser eller kanskje er som meg, s*nes feks ferdig pizza smaker null og niks. Men ungene får da gjerne joikakaker i blandt også, men det er ikke hverdagsmat med slikt.
Jeg er ikke ute etter å tre mine holdninger på deg, du velger selv hva du vil servere.
Om mine unger ikke vil spise laksen, så ja, da får de den dagen spise grov pasta og brokkoli. Mine unger ikke altetende heller, men de har vært servert mat laget fra bunnen av fra de startet med fast føde. Nå vet jeg ikke hvor gamle ungene dine er, men mine to som kan spise( minste sondes) er 4 og 6 år, og de får ikke si at de ikke liker maten hvis de ikke har smakt, og det er lov å si at man ikke liker, eller ikke tør å smake. Jeg tvinger ikke i de mat, det skal de slippe.
Men sånn ellers, er det så m*e ekstra arbeid for deg å steke fiskekaker til familien( disse kan lages fra bunnen hvis du vil for din del) og en fiskebit til deg? Det er jo ikke mere enn en panne som trengs, det eneste er jo at deres fisk er runde kaker og din kanskje en avlang bit.
Og hvis du føler at et ketogent kosthold er tungt å gjennomføre, så lån bøkene til Fedon Lindberg på biblioteket. Jeg tror det kan være lettere for deg å gjennomføre det og kanskje lettere for deg å kombinere med familien.
Og kjøttdeigen kan du kjøre i food prosessor med kniv, slik at den blir finere og ikke så grov.
Det er velkjent fakta at ferdigmat ikke er rett næring hverken for voksne eller barn, til og med ernæringsrådet mener det.
Les på innholdsfortegnelsene så er ikke det vanskelig å fortså. Sukker, stivelse, e-stoffer og salt er hovedingrediensene. :nei:
Jeg forstår at ferdigmat ikke er vanlig for deg, Imse. Og jeg vet selvfølgelig godt at det er mange som prøver å unngå det. Om ferdigmat er bra eller dårlig, er en helt annen diskusjon enn om det er vanlig.
Det jeg reagerte på, var ditt retoriske triks (å framstille ferdigmat som spesielt og avvikende. Det er jeg helt sikker på at du vet at det ikke er. Bare se på omsetningstallene til Toro og Findus.).
Carisma: Som sagt: Jeg vet også at hjemmelagd mat i de fleste tilfeller er bedre enn ferdiglagd. Det er at det er vanligere med f. eks fiskepinner lagd fra bunnen av jeg har problemer med å tro.
Så det at noe er vanlig er en grunn til å fortsette med det? I oslo er det vanlig å kjøre på rødt lys... Men spesielt lurt er det jo ikke!
Det er vanlig å se på fotball og spise potetgull og drikke øl, men ingen kan vel si at det er bra!
Og jeg sa aldri at det var vanlig å lage fiskepinner på den måten, jeg sa det er et bedre alternativ rent smaks- og ernæringsmessig.
Hvis det er viktigere å leve "vanlig" enn å leve sunt, så er nok ikke et lavkarbo kosthold riktig for dere, for det er desverre langt fra normalen i dagens samfunn.
Forøvrig, her inne er det vanligere med fiskepinner laget fra bunnen...
Min uttalelese var ikke ment så ille som du tar det. Så beklager for min uttalelse.
Jeg ville bare frem til at å lage mat fra bunnen av nødvendigvis ikke tar lengere tid eller smaker så veldig anderledes. Og at det trenger ikke alltid lages to forskjellige middager.
Du misforstår meg. Jeg er ingen forkjemper for ferdigmat, og det er absolutt ikke viktig for meg å være vanlig (du skulle bare visst ;)).
Og jeg krangler alldeles ikke på at hjemmelaget mat er bedre. Jeg ble bare litt provosert over det jeg oppfattet som triksete retorikk og bittelitt arroganse fra Imses side.
Skjønner det er vanskelig, Novise. Det kan være litt trått i starten, og det krever en del planlegging før man får inn vanene. Kanskje ta en rolig approach, du behøver ikke å snu om på alt på en dag :)
Om man har tid til overs i helgene, kan det være fint å sette av noen timer til å bake opp noen lavkarbobrød, lage kjøttkaker og lignende, gryter etc og fryse ned.
Jeg er forresten også flasket opp på Toro og Findus, mamma var ikke akkurat noen gourmet :p.
Det gleder meg dermed stort at også de har begynt å i større grad lage mat fra bunnen av, nå er jo de pensjonister og har bedre tid, men pappa fisker mye på sommeren og er på elgjakt på høsten, så de har til en hver tid fryseren full, og lager opp kaker og grytekjøtt som bare er til å ta opp og smekke sammen til et smakfullt måltid.
Jeg måtte virkelig lære meg å lage mat fra bunnen av for tre år siden, da mine største prestasjoner før lavkarbo var å smekke sammen et ostesmørbrød eller koke pasta. Det hendte jeg slo skikkelig på stortromma og lagde falafel eller linseburger, men det var vel ytterst sjelden :p.
Og det er en stor omveltning, men nå har det blitt en vane, og jeg bruker sikkert ikke mer enn en halvtime om dagen på å lage mat.
Hei,
Den største utfordringen ved omlegging til et lavkarbo kosthold er at samfunnet enn så lenge ikke er tilrettelagt for det. Ja, det er et herk at man ikke har tilgang til halv- og helfabrikat varer, men etter å ha lært en masse om hva som egentlig står på innholdsfortegnelsen så er det egentlig ikke vanskelig å holde seg unna. Som du har hørt fra flere så tar det ikke lengre tid, men det man trenger er et endret tankemønster ikke bare matvanene. Uansett hvilket kostholds endring du ender opp med så trengs det planlegging. …og jeg tror nok ungene dine i det lange løp vil sette pris på at du lærte dem et sundt kosthold fra barndommen av.
Tidsklemma, ja vel, men hva med å lage ferdig en ovnsrett på kvelden, klar for å settes i ovnen når du kommer hjem og mens den står i ovnen har man tid til å tilberede tilbehøret. Eller det aller beste hadde vært å involvere barna i matlaginga, fin opplæring samt at det er lettere å få de til å smake på noe de har lagd selv. Tar kanskje litt lengre tid der og da, men tenk på hvilke positive effekter dette har for fremtiden… når de blir litt eldre kan de jo få ansvar for middagslagingen hver sin dag i uka. Det hele koker ned til prioritering og planlegging, hva er viktig for deg og din familie og hvordan gjennomføre det.
Jeg brukte omtrent et halvt år på å ta avgjørelsen om å legge om til et ketogent kosthold, tida brukte jeg på å lese bøker, lese her på forumet samt en desperat jakt på et søtningsmiddel jeg kunne bruke i teen. Jeg var for eksempel absolutt ikke villig til å gi opp søtning i teen, brukte jo i utgangspunktet 3 ts sukker, og alt jeg hadde smakt av suketter hadde en ekkel bismak, men tilslutt fant jeg en akseptabel variant i Sverige, kan le av dette nå da jeg etter mye om og men har greid å kutte de ut helt. Så da sukettene og hodet var på plass var jeg klar for et ketogent kosthold og overgangen for meg var helt problemfri.
Til slutt vil jeg bare få sitere Vømmøl: ” det er itt’no som kjæm ta seg sjøl”
Takk for svar, arnakristin. Du er nok inne på noe viktig: Jeg er ikke helt klar for dette (jeg er ikke villig til å prioritere matlaging veldig høyt akkurat nå, jeg har for mye annet å ta meg av som jeg mener er viktigere, både for meg og for familien. Og helt ærlig er jeg nok ikke helt overbevist nok om at lavkarbo er det beste for meg og for verden på sikt). Jeg var ute etter en quickfix for hengemagen, ikke en livsstilsendring. Går i tenkeboksen nå.
Sønnen min er forresten alltid med og lager mat. Han elsker det, uansett hva som lages. Han er bare null interessert i å konsumere resultatet. :rolleyes:
Ser du på dette som en quick fix så kan du egentlig bare glemme hele greia, ikke fordi at det ikke funker, for det kan det nemlig gjøre, men med en gang du starter å spise såkalt vanlig norsk mat som er spekket med karbs så vil du gå opp de kg du har gått ned på lavkarbo dessverre. Det finnes nok ingen quick fix i slankeverden, så om du velger ene eller andre måten å nå dine mål på så kan du ikke gå tilbake til det du hadde tidligere. Kroppen jobber i minst 5 år med å få på seg de kg man har tatt av.
Ønsker deg masse lykke til og kanskje du skal lese litt rundt før du bestemmer deg for hva du ønsker :)
:heia:
Lurer på hva du har oppi den salaten. Jeg spiser salat hver dag, men vekta har stoppet opp litt. Antar at jeg putter noe galt oppi den. Fikk noen råd en annen vei, men hadde vært fint å se hva andre putter i salaten.:)
Salat (hjertesalat stort sett, men av og til issalat eller kinakål)
Agurk
Cherrytomater
Løk (Av og til)
Skinke eller kylling
Ost
Olje
Seterrømme og/eller dressing
Takk skal du ha, Viclin. Da er den ikke så aller verst den salaten jeg heller bruker. Dog har jeg så og si brukt isbergsalat hele tida. Hjertesalat er det man anbefaler? Får eventuelt endre litt der ja :-)
:) Jeg har fra i dag ikke puttet tomat oppi. Skal kutte det ut, for å se om det hjelper. Men hva er def. av mye? Jeg har brukt å ha en tomat oppi. Jeg fikk i et tidligere innlegg vite at det ble for mye når jeg hadde en avocado og en tomat oppi salaten. Jeg er nok ikke så flink til å veie og regne ut karbene alltid. Men jeg vil allikevel si jeg har relativt god oversikt. Til lunsj er det tomat, avocado, isbergssalaten og agurken som har karber i seg. Til middagen er det kun broccolien som har karber i seg, i hvert fall som er å nevne av betydning.
jeg starta opp i slutten av juli, og de første 4 ukene gikk jeg ikke ned noen ting. mista litt vann i kroppen de første 2-4 dagene, så var det stopp. var i ketose, men rikka meg ikke av flekken.
SÅ hørte jeg om tomater, fant ut at jeg spiste tomat el cherrytomater hver dag i salat, så kutta ut det. Da gikk jeg ned 2 kg på 2 uker;)
MEN når det er sagt, har stått stille etter det nå da, så lurer på what the f... jeg gjør galt:( snart 2 mnd for meg, og nesten ingen nedgang.. :(
Jeg har heller ikke gått ned mye på 2 uker.. tror jeg skal kutte ut tomaten..og de få bringebærene jeg har spist. Noe annet som dere vet om?
Jeg spiser en av disse hver dag ca...:
frokost: egg og bacon/ omelett/ brødskive m kjøttpålegg
lunsj: rester fra omelett/ salat m diverse/ brødskive
middag: fisk eller kjøtt , stete/kokte eller gratinerte grønnsaker
(noen ganger kan det være at jeg bytter om på lunsj og middag, spørs litt hvordan det er i forhold til jobbing)
kvelds: grønnsaker/ avocado m reker/ ost/ brødskive/ cc m noen bringebær
jeg spiser aldri brødskiver mer enn en gang om dagen, og ikke hver dag.. som regel ei skive, men noen ganger to..
Hvis dere er usikre på om dere spiser ting som stopper nedgangen, forsøk et par uker med Atkins induksjon. Da fjerner dere de fleste potensielle tingene, og kan gjeninnføre de gradvis etterpå.
Står også stille og det har eg omtrent gjort i 9 mnd :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.