Disse er altså de aller aller beste kjøttkakene jeg har laget! Og jeg har prøvd uttallige kombinasjoner, og enn hvor gode de blir, så blir de litt tunge og med for mye ren kjøttsmak -kompakt liksom! Men disse! Perfeksjon! Skikkelig saftige!
Du tager:
Ca 400 gram kjøttdeig (storfe)
1/4 brokkoli
Et par kvaster blomkål
Tre fire cm purreløk
To fedd hvitløk
To ss chunky salsa saus -hot!
To ts tabascosaus
En tanke sitron
Et egg
Salt
Pepper
Sådan går du frem:
Småhakk alt det grønne, og fres det med en stavmikser, sleng oppi sauser og krydder og egg og kjøtt, og fres sammen til en jevn masse.
Smør i panna på medium varme (jeg varmet den først helt opp, og skrudde den ned to hakk straks kakene var i panna. Kokeplatene mine går til 6), og form store kaker med våte hender.
Serveres f.eks med rosenkål med masse smør, urtesalt og nykverna pepper, og litt sterk sennep på kjøttkakene.
Sikkert godt med smeltet ost på kakene, og/eller litt rømme ved siden av for de som tåler det.
Du får seks sju kaker på denne oppskrifta.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.