Vi begynner i morra vi, mannen min og jeg.............
Har sittet og lest i boka, men kjenner jeg er redd jeg ikke greier dette. Vanskelig å finne ut hvor mye vi kan spise og sånn.....
Hvordan holde rede på anntall karber osv.
Må si jeg gruer meg litt.
Men ta nå oppskriftene i booka. Noen er 4 posjoner noen er 1.
Dersom jeg lager noe etter en oppskrift som er 4 posjoner, betyr det at jeg kun kan spise 1/4 av den retten?
Altså, feks den morgenommeletten, 4 posjoner.
Laget med 6 skiver bacon, og 6 egg osv.
Må jeg da lage den, dele den opp i 4 like store deler, og spise 1 del?
Hvor mye sånn ommelett kan jeg spise til frokost?
Dersom jeg og mannen skal dele denne, så blir det jo 2 posjoner hver....men jeg kan ikketenke meg jeg blir mett så lenge av dette.......
Hva merkan jeg spise til frokost?
OG middag, der står det lissom 200gr kjøtt.
Ja ok, men hvor mye grønnsaker da?
Fritt etter ønske?
Du skal spise deg passe mett hver gang du er sulten!
Trenger du en halv omelett, så spis det. Etter hvert vil du nok merke at du spiser mindre porsjoner uansett.
Av ting som ikke inneholder karber, kan du jo spise nærmest ubegrenset, men grønnsaker burde veies i begynnelsen. 100g blomkål er ikke så mye som du tror!:eek:
Og noen ting kan hindre vektnedgang hos enkelte, som tomater eller nøtter eller ost!
Ellers finner du utrolig mange fine ketolyse- oppskrifter her hos Gerd!
Klikk på bildet, så kommer oppskriften!:)
Jeg er ny jeg også, har holdt på en uke nå og det går ganske greit foreløpig.
Når det gjelder grønnsaker må du vite hvor mange karbohydrater det er pr 100 gram for så å veie og finne ut hvor mange gram du kan spise. Husk på at damer skal ha 15 og menn 20 karbohydrater om dagen og mesteparten av dette fra grønnsaker og salater.
Hei,
…man skal spise til man er mett, ikke stappmett, og så skal man spise når man er sulten igjen.
De vanligste nybegynnerfeilene er for lite fett og for lite inntak av vann. Får man i seg nok fett så varer metthetsfølelsen leeeeenge og man går ikke rundt og fyser på alt mulig rart. Det beste er å holde seg unna søtningsmidler da dette kan være med å opprettholde søtsuget.
For å holde rede på kh så må du veie maten og her finner du en matvaretabell, www.matvareguiden.no
Her er forresten et innlegg jeg nylig la inn på en som også lurte på hva en kan spise:
På ketolyse så behøver du ikke å tenke tradisjonelt frokost/lunsj/middag, de kan alle tre bestå av tradisjonell middagsmat.
…men det kan være lurt å lage en liste over ulike retter man liker slik at man sikrer variasjon i kosten.
Her er et lite knippe tråder du kan kikke på i tillegg til alt som ligger i oppskriftsforumet:
Hva har du spist til frokost i dag?, forum.lavkarbo.no/showthread.php?p=761540#post761540
Lunsj, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2495
Vegetarisk lunsj, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=5107
Hva skal du ha til middag i dag-tråden?, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2492
Mem, en ting, de linkene til oppskrifter, de er jo lav karbo, men er ikke det på en måte for mye karbo da, når en er på ketolysekuren??
Er ike de oppskriftene ment for tiden ETTER ketolyse kuren?
Gruer meg til dette med å veie maten og regne ut karbohydrat tallet.
Men jeg blir forhåpentligvis vant til det.
En annen ting er jo at jeg, som har slanket meg hver dag i 20 år, og slanket PÅ meg 40 kg, jeg er såååååå innarbeid med små måltider, ofte måltider, lac-kcalori, mager, ligth, low fat, og det vrenger seg litt i agen med tanke på ekte maiones, bacon, og kjøttdeig...........herregud, har ikke hatt noe annet enn lett-maiones, go og mager leverpåstei, kokt skinke,og dersom vi skulle være veeeeldig usunn en dag å spise farsemat, da var det karbonadedeig, aldrig kjøttdeig......Har ikke vert en kjøttdeig innom dette huset på årevis, bare karbonadedeig.
Lykke til med oppstarten og veien mot en bedre og sunnere helse.
Jeg startet opp med ketolyse for 2 måneder siden og er rett og slett frelst!
Dette er lykke for meg, for endelig peker vekta i riktig retning. :)
Lykke til! Dette kommer til å gå så det suser skal du se. ;)
Et godt tips med veiing av mat og utregning av karber:
Hvis du lager Torkilds proteinbrød (eller noe annet lavkarbobrød), skjær ei skive, vei den og regn ut karboinnholdet.
Skriv det opp på en lapp (eller i ei notisbok) så slipper du å tenke mer på det.
Gjør det samme med all annen mat i begynnelsen.
Se hvor mye majones du bruker, hvor mye rømme osv.
Hvor mye veier f.eks to "typiske" skiver tomat eller en brokkolibukett...
Etterhvert trenger du ikke veie maten, men kan ta det på feelingen.
Husk at du skal ha i deg minst 15 g karbo og mannen din minst 20 g karbo. Da er det litt å gå på oppover :).
Et annet godt råd er å kutte opp salat og grønnsaker og ha det ferdig i kjøleskapet i lufttette beholdere.
Lag store porsjoner og frys ned i porsjonspakninger = enkelt og raskt til middag osv.
Lykke til :)
Oppskriftene i oppskriftsheftet det ble linket til er både oppskrifter for ketolyse, skaldeman og Optimal ernæring/fedon/south beach. Man må ha tunga litt rett i munnen på karbene, men velg de med minst karbohydrater :ja:
Dette går bra ser du! Jeg spiser som regel tre skiver bacon og to speilegg til frokost, gjerne sammen med en kålsalat. Dette er jeg mett på i minst fire timer.
Proteiner, og særlig fett er mettende, og det holder blodsukkeret stabilt. Karbohydrater i sin raskeste form får blodsukkeret til å stige fort for så å bli lavt igjen, og gjerne for lavt, hvilket resulterer i at du blir fort sulten igjen, og gjerne sugen/fysen. Langsomme karbohydrater (i f.eks grønnsaker som vokser over jorden) påvirker ikke blodsukkeret i samme grad, og når du også spiser fet mat som jevner blodsukkerstigningen ut så slipper kroppe å produsere så mye insulin, som er det fettlagrende hormonet.
Dette bare som en enkel forlaring på hva som skjer i kroppen, og som er veldig releveant for deg med insulinresistens, for ikke å snakke om fettangt fra mange år med lavkalori og magre matvarer. Kos deg med ost og ekte majones :D
To-tre ostechips (mine er av Kavli skivet skinkeost) med pålegg på. Av pålegg har jeg majones og dansk pølse, First Price leverpostei, smør med ost/skinke eller smøreost.
Selv har jeg akkurat spist kveldsmat, salat med smør og ost ;) Fett slenger jeg innpå godt med så lenge jeg ikke går for høyt på karbo, men jeg prøver ikke å være i ketolyse (selv om jeg nok er nede i 15-20 karbo noen dager) og teller ikke karber...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.